• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister George Jamaloodin van Financiën zal morgen in de Staten moeten toelichten wat de regering van plan is als het vrijdag daadwerkelijk tot een aanwijzing van Nederland komt. Het College financieel toezicht (Cft) heeft de Rijksministerraad geadviseerd tot het geven van een aanwijzing aan Curaçao.

De grootste oppositiepartij PAR vroeg gisteren in een brief aan Statenvoorzitter Ivar Asjes al de Statenvergadering aan, voordat bekend werd dat het Cft het advies tot aanwijzing had gegeven. PAR-leider Emily de Jongh-Elhage sprak in haar brief van een nationale schande voor Curaçao en beschuldigde Jamaloodin ervan de ernst van de situatie niet in te zien.

Begroting
De niet sluitende begroting van 2012 is de reden voor het advies van het Cft. De begroting voldoet niet aan de normen van de Rijkswet en de regering van Curaçao heeft volgens het college geen overtuigend bezuinigingspakket op tafel kunnen neerleggen. De Centrale Commissievergadering over de dreigende aanwijzing begint morgen om 09.00 uur en is hier live te volgen.

3 reacties op “Statenvergadering aanwijzing Nederland”

  1. ER IS NIETS AAN DE HAND cft EN nl SNAPPEN HET GEWOON NIET ALLLES KLOPT EN GEEN PROBLEEM EN WAT ER IS KOMT DOOR DE VORIGE REGERING???????/

  2. Ik denk dat Jamaloodin gaat aankondigen dat hij zijn zigeunerkoningkostuums gaat verkopen.

    En dat hij voortaan bij Omundo en Saint Tropez alleen nog tijdens happy hours drinkt.

  3. Dat snapt die pistolen paultje toch niet..