• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, een knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag deelt Alex Rosaria zijn kritiek op de oproep van Helmin Wiels tot een revolutie tegen Nederland.

Revolutie? Daar is niets tegen. Laten wij een revolutie starten tegen armoede, onwetenheid, slecht bestuur en ruzie. Laten wij een revolutie beginnen voor onderwijs van kwaliteit, werkgelegenheid, rust bij de bevolking en meer eenheid.

De schreeuw om revolutie tegen Nederland, bloedvergieten is een ander teken van mensen die totaal niet geschikt zijn, met gebrek aan leiderschap om te regeren en de verandering te brengen die zij hebben beloofd. Feit is dat Pueblo Soberano’s deelname aan de regering geen enkele arbeidsplaats heeft gecreëerd, de prijzen niet heeft verlaagd, de salarissen niet heeft verhoogd, het onderwijs niet heeft verbeterd en niets heeft gedaan tegen de criminaliteit. Integendeel.

Deze partij is akkoord gegaan met een belastingverlaging voor de rijken, heeft toegestaan dat de rijken die fraude hebben gepleegd zijn beloond met een inkeerregeling en is de OB gestegen met 20 procent. Daarnaast beschermt deze partij niet de kleine man die een blikje sardientjes heeft gestolen van 3 gulden in een toko maar een miljonair die 100 miljoen gulden verdacht geld heeft in de VS. Bovendien beschadigen de schreeuwen om revolutie het investeringsklimaat, de economie, de financiële situatie en draagt niet bij aan de rust die het volk nodig heeft.

Houd op met deze nonsens van schapen in wolfskleren. De Minister President moet deelnemen aan de vergadering van de Koninkrijksraad en vooral moet hij zijn verantwoordelijkheid nemen om met beleid te komen en voorstellen om de pijnen van het volk van Curaçao op te lossen. Wij willen horen hoe onze economie, de betalingsbalans, de hoge prijzen, de schuld en de sociale situatie die voor een groot deel van de bevolking met de dag slechter wordt, zullen worden aangepakt.

37 reacties op “Ingezonden: Revolutie?”

 1. @pukkie, maar dan blijven we zitten met corrupte schotte, el hakim, constancia, cooper etc. trouwens PAR zijn ook geen lieverdjes!

 2. @ Pukkie. Je vergeet nog een paar afgekeurde ministers, die de PAR absoluut niet in de regering zou willen.

 3. Voorstel voor een revolutie : PS uit de coalitie en PAR er terug in. Jamaloodin zeker vervangen. Klaar is Kees en tot de volgende verkiezingen.

 4. @ R.I.P. Daar kan hij spelletjes op spelen bijvoorbeeld.

 5. @Louise Mathilda

  Ik heb zojuist uw artikel gelezen betreffende dhr. Lambiek (Wiels) met zijn tablet.

  Kunt ons uitgebreider vertellen wat er gaande was met zijn tablet???

 6. Dhr Rosaria verdient alle steun. Die van mij krijgt jij zo.
  Kom met een eerlijk programma wat ook uit te voeren is, sleur alle lijken uit de kst, zorg voor een parlementaire enquete met als topic :waar is het geld gebkeven van 10.10,10-12.07.12.
  Dat moet boven water gehaald worden, wie heeft er profijt van gehad, wat is er mee gedaan, op welke rekeningen is alles gestort. Openbreken al die rekeningen, US inschakelen, Interpol. .
  Zorg voor eerlijke mensen op uw lijst, zonder strfafblad en die houden van hun Land en het niet doen voor peroonlijk gewin.
  Laten we eindelijk schoon schip maken hier. Het moet afgelopen zijn met baantjesjagers, prive fotografen, security, reisjes, helicoptervluchten enz, enz.
  Plaats een paar Nederlanders die jaren op het eiland wonen op uw list die hier wonen omdat zij van het Land houden en de mensen.
  Als u dat kunt waarmaken en beloven met uw mensen en het ook doen dan voorspel ik u nu al dat u al die zakkenvuller weggevaagd worden.

 7. Mooi geschreven stuk Meneer Rosaria, ik zal voor je duimen.

 8. @ Louise Mathilda. Wedden, dat van al die tabletten en laptops (eigendom van de staat)geen spoor meer te vinden is na het op- of ontruimen van hun kantoren om vervolgens met wachtgeld te gaan. Zeer gevoelige informatie over illegale praktijken e.d. zal ook verdwenen zijn, waardoor vervolging van die gasten niet makkelijk zal worden

 9. @Zorro,

  Je had Maarten met zn alterego’s er ook bij mogen zetten want inmiddels is die man zo voorspelbaar geworden. Hij mag zich ook eens meer verdiepen in redenen waarom deze regering niet deugt ipv herhalen over hoe jaloers die is.

  Zijn opmerkingen zijn over het algemeen voor zichzelf, de rest van het volk interesseert hem ook geen drol…. Net zoals de personen Schotte, Wiels etc…

 10. @Maarten G,

  Niet iedereen is zo onvolwassen als jij met al jouw alter ego’s. En mocht ik het toch overwegen dan ben ik zeker niet zo dom en doorzichtig als jij.
  Get a life en kom ajb eens met andere reacties dan mavo3, schootjeshond en alle andere uit op jaloezie gebaseerde opmerkingen.

  Ik kan me wel enigsinds voorstellen dat zo’n hooggeschoolde als jij een positie als premier moet overlaten aan een MAVO 3er. Maar goed het is al vaker en vaker gebleken dat er iets niet helemaal goed bij jou is.

  En je bent ook al op de Franse tour gegaan ivm het gesprek met Total Jean, uhhmm ik bedoel Maarten.

  Vwb Jan C, die schrijft niet slim, maar die houdt het bij 1 naam….. Jij daarentegen praat ook niet echt slim en je hebt meerdere namen nodig omdat je niet genoeg aandacht krijgt. Ik hoop dat ik je weer ff aandacht heb gegeven, kan je hopelijk weer rustig op je handen zitten en daarna jezelf verwennen 😉 have fun.

 11. danki Marcia,

  je bent heel goed geinformeerd. Forsa

 12. beste Zorro,

  danki.

  ALS ik terugdenk aan de bijeenkomst in Eindhoven, word ik steeds boos.Je moest meneer zien met zijn “TABLET”. tot op heden nog geen rapport over het bezoek gezien. terwijl hier in Nederland worden gekort op onze inkomsten. mensen verliezen hun banen. wAT IK ZEKER MOET MELDEN IS het opheffen van subsidies aan buitenlandse organisaties incl. dat van ANT.AR. In Ned. zijn ze bezig om probleem ANT. op het rechte pad te krijgen en wat zie je op Cur. onze politieke figuren die wapenvergunning aanvragen en geldverspillen. Slecht voorbeeld. ik heb te doen met Cur. en haar volk, dat keihard werkt om het hoofd boven water te houden. pero na tur kos tin un fin.

 13. @Zorro

  Je laat me lachen, man.

  @Mevr. Mathilda

  Ik kan uw ingezonden stuk helemaal onderschrijven. Recent heb ik een identiek verhaal van de dochter van een goede vriendin gehoord dat pastechi eter Wiels haar een baan had beloofd. Na ettelijke brieven te schrijven richting Wiels waar gbeen antwoord op is gekomen. waarschijnlijk omdat de man analfabeet is heeft zij moeten constateren dat Wiels gewoon gebakken lucht is. Een boef en wolf in schaapskleren.
  Maar wees gerust er wordt langzaam maar zeker aan zijn stoelpoten gezaagd en zal hij overblijven met zijn bekende 250 en hooguit 300 man die de boel op stekten zetten.
  De tijd komt eraan dat hij zich zal moeten verantwoorden. Ik hoop dat Nederland de deur voor hem dichtgooid dan.

 14. Jan C/L en rita. Lees de reactie van Louise Mathilda eens heel goed. Het is slechts een detail uit het bewogen leven van een psychopaat alias statenlid.

 15. beste heer Rosaria,
  bedankt voor de duidelijke taal in uw schrijven. Ik erger me aan het onvolwassen gedrag van deze regering. Geen verantwoordelijkheid willen nemen t.g.v. van je land en volk. Wiels roept om revolutie, hij moet zich schamen. u hebt het juist gezegd hij heeft met zijn PS van alles beloofd en niets kunnen realiseren. Bij zijn bezoek aan Eindhoven (parlamento den bario), had hij een dame beloofd haar binnen drie maanden aan een baan te helpen. die dame was teleurgesteld omdat ze persoonlijk was geweest naar Korrsou om te solliciteren en kreeg 2 keer nul op het rekest. ik vond het walgelijk wat men allemaal naar voren bracht, terwijl de sociaal zwakkeren op Korsou steeds verder in de problemen raken – door het regeringsbeleid- en hun toevlucht zoeken naar Nederland. Nederland is geen ideale oplossing. Revolutie met Nederland, hier voelen wij iedere dag aan de lijve wat de maatregelen van de Ned. regering is en slordig omgaan met gemeenschapsgelden brengt narigheden met zich mee. Wiels wil revolutie en vergeet dat zijn kindren hier studeren, wie houdt wie voor de gek.
  waaraan ik me in Eindhoven heb geergerd is de TABLET VAN DE HEER WIELS EN NOG 2 ANDERE personen. TRISTU,….TERWIJL je het arme volk nog steeds niet hebt gegeven wat is beloofd tijdens de verkiezingen.
  schaamteloos gedrag. pero tin un Dios ku tin protega nos dushi Korsou.
  danki sr. Rosaria, blijf alert.

 16. Ik denk dat Jan C een alias is van Kasuari die de boel een beetje wil opruien door de domme knoekbewoner te spelen.

 17. JanC of welke alias hier achter zit, misschien toch interessant je een keer te verdiepen in de waarheid ipv maar Wiels achterna te roeptoeteren.

 18. @JAN C, wat heeft de huidige regering gedaan om werk te verzorgen voor het volk? Belastingen voor het volk worden maar hoger maar geen nieuwe banen sterker nog bedrijven sluiten..

 19. @JAn C, De DCA is dicht door corruptie, vriendjespolitiek, wanbeleid en mismanagement door de politiek van Curacao en dan vooral dankzij de partijen PLKP en MAN! dus weer ben je aan het liegen!!

 20. @ Jan C/L. Je bent de Amstel-fabriek vergeten bij je leugens Herinner je je Cova niet?

 21. Geachte heer Rosaria,

  U begint een politieke partij voor struisvogels. Was niet u en mevrouw Suzy Romer dat gepleit hebben voor vrije marktwerking? Suiker fabriek dicht, kofie fabriek dicht, DCA failliet, Continantal Milling falliet.
  Wie heeft werk verloren? Het volk. Wie ben je nu van plan te gaan vertegenwoordigen? Ik hoop niet het volk. Ik denk alleen Goisco voor het importbeleid.
  Te triest voor woorden.

 22. Emmes,
  Men behoort als vrije burger voor zichzelf moeten kunnen bepalen naar welke zender of Tv-programma men wenst te kijken.
  Er zijn echter altijd van die onopvallende bazige salamandrinae, die al te graag andere hun willetje wensen op te leggen. Of zij daarmee lief of kattig willen zijn is niet te achterhalen, maar gelukkig kunnen zij best aardig zijn en dat is een pluspunt!

 23. Meneer Rignald en Wimpiri, u beiden heeft het hoog zitten met de taal, maar ik heb een vraag aan u; kijkt u wel naar telenotisia, hier heeft gisteravond de heer Rosaria toch duidelijk ditzelfde gezegd in het papiaments of kijkt het eigen volk niet meer naar de lokale zender???

 24. Soms moet je echt om ingezonden stukken lachen, zoals deze vandaag in de Amigoe;

  Jamaloodin vraagt vergeving
  dinsdag, 10 juli 2012 10:46
  HET MOET niet gekker worden: een minister vraagt vergeving aan het Curaçaose volk, zonder daar verder consequenties aan te verbinden. Minister van Financiën Jamaloodin heeft via TeleCuraçao zijn excuses aangeboden aan het volk voor zijn recente uitlatingen en commentaar in de media.

  De hele wereld heeft via de media kennis genomen van een ordinaire ruzie tussen twee coalitiegenoten: Jamaloodin (MFK) en Statenvoorzitter Ivar Asjes (PS). Asjes voelde zich natuurlijk behoorlijk op de tenen getrapt omdat hij door de minister nog eens werd herinnerd aan onder andere het misbruik van de creditcard van het toeristenbureau ten tijde van zijn gedeputeerdenschap. Deze en andere uitlatingen van bedreiging van Jamaloodin waren reden voor Asjes om aangifte te doen bij het OM. Onze de-wereld-rondreizende-charlatan, zichzelf minister-president noemend, heeft geen enkele moeite genomen om het conflict op te lossen of betrokkenen ter verantwoording te roepen. Daar was tussen alle wereldreizen door natuurlijk ook geen tijd voor.

  Jamaloodin heeft tijdens zijn rede voor tv de kans laten liggen om ook vergeving te vragen voor zijn omgang met de Staten in het algemeen. Hij heeft geen vergeving gevraagd voor het feit dat hij de Staten en het volk voorloog dat hij niet kon opdraven omdat hij zogenaamd op dienstreis was. Dat deze ‘dienstreis’ niet verder ging dan het Wilhelminaplein waar hij diezelfde dag werd gespot, heeft hij ook niet verteld. Hij heeft geen vergeving gevraagd voor het feit dat de Staten en het volk nog steeds in het ongewisse verkeren of hij nou wel of niet is verdacht in de misdadige praktijken van zijn (half)broer, de zogenaamde Bientu-zaak. Hij heeft geen vergeving gevraagd voor het feit dat hij gewoon bleef zitten nadat een meerderheid in de Staten een motie van afkeuring (lees: wantrouwen) had aangenomen.

  Een Engels spreekwoord zegt: “Before talking, please connect the tongue to the brain.” Meneer Jamaloodin, het volk zal u pas vergeven als u bent opgerot en die hele MFK- en PS-kliek met u meeneemt. U en het Forti-geboefte hebben het imago van Curaçao al zodanig beschadigd dat dat de enige oplossing is. In een beschaafde democratie, waartoe Curaçao al lang niet meer gerekend mag worden, trekken politici die in opspraak zijn gekomen hun conclusie en treden af. Overigens zijn dat dan politici van niveau.

 25. @Rignald, Wimpiri

  Zou het niet zo maar kunnen dat ‘versgeperst’ Nederlandstalig is en dat dhr. Rosaria daarom een Nederlandse opiniestuk heeft geschreven.
  Ik vind het nogal kinderachtig eigenlijk om iemand daarop aan te spreken.

 26. Ik stel voor dat de heer Rosaria de wijken ingaat en dit zelfde verhaal in het Papiaments gaat vertellen.

 27. “When governments fear the people, there is liberty. When the people fear the government, there is tyranny.”
  Thomas Jefferson

  “First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.”
  Gandhi

 28. Ik ben voor een revolutie, hopelijk kunnen we dat deel van de bevolking waar we graag van af willen een enkeltje Afrika bezorgen!

 29. Revolutie lijkt mij prima maar revoluties worden altijd gevoerd door het volk tegen de regering. Ik denk niet dat deze mensen nog moeten proberen te regeren ze hebben reeds al bewezen dat ze het niet kunnen…Wie wel? geen flauw idee maar er moet toch iemand zijn met een beetje integriteit en goede wil voor het volk. Triest zoals de vooral lager geschoolden die voornamelijk de stemmers zijn van deze partijnen zich hebben laten op ruien en nu zelf het slachtoffer zijn van de gecreerde situatie. weinig werk in de bouw door gevlucht investeerders, minder banen in de hospitality door negatieve uitingen ga zo maar door. Tijd voor een revolutie maar dan in stijl en rust als tegenhanger voor het schreeuwerige preken van Wiels, hij lijkt wel een tropisch getinte Joseph Goebbels.

 30. Zeer goed! Kort en krachtig treft het de kern! Hier kan iedereen het alleen maar mee eens zijn!

 31. Jammer meneer Rosaria, U bent het voorbeeld van een schreeuwende in de woestijn. Het is zo jammer dat de sympathisanten van onze revolutionair u niet horen en niet kunnen lezen. Komt dat omdat u in het Nederlands schrijft ?

 32. Hoe zo onze Minister President aan een vergadering van de Koninkrijksraad deelnemen dat kan hij niet veelste dom voor.Weet je waar hij hoort te vergaderen in Bon Futuro ta basta ku e meneer ey!!!

 33. Alex:

  Hopelijk dat er snel nieuwe verkiezingen komen en dat je zelf de vragen kan beantwoorden. We wachten nu al maanden op de vraag of Jamaloodin een verdachte is?
  Hoezo revolutie? Wiels is zo oppervlakkig ipv aan te geven welke stappen hij wilt ondernemen om wel tot een goede begroting te komen. Wiels heeft de begrotingstekort zelfs vergroot door GRATIS onderwijs! Werkloosheid neemt toe door 80/20% regeling van Wiels. Wiels wat heeft je partij PS nu gedaan in de regering? Onderwijs nog verder achteruit en zeer veel onduidelijkheid over gratis onderwijs. Wilsoe heeft ruzie met OM en heeft geen respect naar de Politie. Vraag me af hoe gezellig het is op zijn Ministerie?

 34. Helaas snappen de boberanos dit niet..

 35. Geweldig stuk ! Het wordt tijd dat ook de silent majoritie hun stem laat horen.
  SCHANDALIG als Scotte niet naar deze veradering gaat.
  Het wordt hoogste tijd dat er verandering komt

 36. Beste Alex,

  helemaal mee eens…
  deze regering heeft nog niets gepresteerd, altans niet voor het land.
  zelf zullen ze er zeker beter van zijn geworden.

 37. Schotte is een liegende fraudeur, ik heb medelijden met zijn vader Hendrik die een gerespecteerd onderwijzer was maar niet in staat is gebleken zijn eigen zoon een fatsoenlijke opvoeding te geven.