• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het College financieel toezicht (Cft) heeft vandaag de Rijksministerraad geadviseerd tot het geven van een aanwijzing aan Curaçao om de begroting 2012 weer in overeenstemming te brengen met de normen van de Rijkswet. De Rijksministerraad komt aanstaande vrijdag bij elkaar.

Dit advies is gebaseerd op een reactie van het bestuur op het advies van het Cft van 29 juni, die het College vrijdag 6 juli heeft ontvangen

Begrotingstekort
De aanleiding voor de dreigende interventie vanuit Nederland is het begrotingstekort: het begrotingstekort van Curaçao is in 2011 160 miljoen gulden hoger uitgevallen dan eerder geraamd. Het College financieel toezicht (Cft) sprong er snel bovenop en gaf de regering twee weken de tijd om met een sluitend bezuinigsplan te komen. Maar het college maakte vorige week bekend dat het bezuinigingsplan niet voldoet en de regering nog voor 153 miljoen gulden moet ombuigen.

19 reacties op “Cft adviseert Rijksministerraad tot aanwijzing”

 1. Rita, ik zal het je nog erger vertellen. Wiels chanteert met papia mama en bedreigingen diverse ministers om te blijven zitten, want anders gaan ze (Schotte, Cooper, Jamaloodin) het gevang in dus er zit weinig anders op om te blijven zitten en Wiels ziet op de corruptie toe, dat het blijft doorgaan zoals hij faciliteert. Ook dat is crimineel.

 2. Miss poes, ben je er nu eindelijk achter of Nederland hier iig iets te vertellen heeft?

 3. Misschien dat deze aanwijzing de Staten eindelijk doet beseffen dat Schotte aan de ketting moet worden gelegd.

  Geen reizen meer zonder goedkeuring van de Staten vooraf en die belachelijke privefotograaf mag blijven als Schotte hem zelf betaalt, anders is het ayo Soemanta.

 4. @rita
  Er is nog 1 ding erger dan “kolonisme” en dat is ” kolonialisme” .
  Gelukkig heb jij daar dus niet mee te maken gehad.
  Hoewel kolonisme natuurlijk ook niet prettig is…. ( vermoed ik tenminste).

 5. @allen,

  niet zo te keer gan tegen Rita, het is een lieve vrouw die dagelijks naar het radioprogramma van Wiels luistert en daar door heel wijs is geworden.
  meer informatie heeft ze niet nodig.
  ze weet al alles….

 6. @ Rita
  Er zijn afspraken gemaakt tussen de curacaose regering en NL en aan deze afspraken heeft de regering zich niet gehouden. Logisch dat NL dan ingrijpt. Heeft niks met kolonisme te maken. Is gewoon doen wat ze gezegd hebben dat ze gaan doen! Heel simpel eigenlijk, want de regering van Curacao heeft niet gedaan wat ze gezegd hebben dat ze gaan doen, en krijgen ze nu met de gevolgen te maken. Een aanwijzing.

 7. Rita,

  Is er iets van de economie wat je wel begrijpt of moet ik het nog een keer voor je uitleggen ?

  Een sluitende begroting houdt in dat je maximaal net zoveel uitgeeft als wat er binnenkomt. Neem aan dat je dat thuis ook doet.
  Geef je meer uit dan dat er binnenkomt dan zul je het geld moeten lenen en voor die lening betaal je rente plus aflossing. Een lening is dus niet gratis geld wat je nooit meer terug hoeft te betalen.
  Geef je vervolgens nog steeds teveel uit dan zul je meer moeten lenen, maar het gevolg daarvan is dat je steeds meer rente zult moeten betalen. Ga je daar onbeperkt mee door dan betaal je op een gegeven moment meer rente dan dat er uberhaupt binnenkomt oftewel……………….je bent failliet.

  Nadeel van het rente plus aflossing betalen is ook dat je minder geld over houdt voor andere zaken oftewel belangrijke zaken kun je niet meer uitvoeren.
  Vandaar dat het zo belangrijk is dat de begroting sluitend is of althans onder controle blijft.

  Jouw PS, MFK en MAN kneuzen hebben het vanaf 10-10-10 voor elkaar gekregen om structureel teveel uit te geven en momenteel zitten ze met een gat van 160 miljoen, waar ze uberhaupt geen oplossing voor hebben.
  De lening van St Maarten waar jouw Leider Wiels het over heeft komt in het hele verhaal van de 160 miljoen niet voor.
  Dat de RIJKSMINISTERRAAD nu een aanwijzing gaat geven houdt in dat zij er op toe gaan zien dat dit gat van 160 miljoen weer wordt gedicht.
  Dat is in mijn belang, in jouw belang, in het belang van jouw kinderen, je ouders, kortom in het belang van iedereen die op Curacao woont. Het heeft dus niets met kolonialisme te maken, maar alles met een regering die zijn verplichtingen niet nakomt.
  Wij mogen blij zijn dat er nog een hoger toezicht is, want zonder dat toezicht waren we, met deze club kneuzen, in een paar jaar failliet.

  Dus beste Rita, voordat je hier allerlei onzin komt uitkramen………..ga eerst eens een cursus economie en boekhouden volgen.

 8. Wat een schande.. na 1.5 jaar al wordt Curacao onder curatele gezet wegens wanbeleid. terwijl als we gewoon 5 jaar hard hadden gewerkt we deze controle niet meer zouden hebben.. en dan willen we onafhankelijk worden? We zijn gezakt met een 1 voor het examen!

 9. misschien toch maar voorlopig een provincie van nederland worden en mogelijk pas over 50 jaar nog een keer proberen……zijn hier duidelijk nog lang niet klaar voor!

 10. @Boberano Rita
  Maak nu je PS-lidmaatschap en maffiose praktijken maar publiekelijk bekend en zorg dat je snel in de anomiteit bij je PS kliek onderduikt!

  Jullie zijn een shame en gevaar voor voortgang Korsou en we laten de historie van
  Hitlers Derde Rijk – Cambodjas Pol Pot – Idi Amins Oeganda – Gadaffis Lybie – Assads Syrie – Saddams Irak etc. ook niet een “Wiels Korsou” worden.

 11. ja rita, we hebben jou geciviliseerd

 12. Wiels lekker laten als een “roepende in de woestijn”
  Deze payaso verdient geen mediapodum en zorg ook dat alle maffiose parktijken en chantages in het papiamentu aan zijn “volgers” bekend worden !!!!
  Schakel deze potentaat uit voordat hij Korsou compleet vernield.

 13. kolonisme in de ergste vorm! hebben jullie niet al genoeg slechts gedaan in 400 jaar!

 14. Moeten we hier de regering nog serieus nemen? Al vanaf 10-10-10 is er geen sluitende begroting! Elke keer is het de schuld van andere partijen? Na ruim 1,5 jaar moet je als Minister alles op een rijtje hebben zodat het uitgevoerd kan worden.

 15. Wiels: je poppen dansen dus! En nu? Staatsgreep?

 16. Ingrijpen moet alleen door de geldkraan dicht te draaien en daarmee bedoel ik de geldstroom die rechtstreeks naar de regering op Curacao gaat. Net zo als in Griekenland, zal de bevolking pas door hebben dat het menens is als er geen medicijnen meer in het ziekenhuis te krijgen zijn, als ze niet meer auto kunnen rijden omdat het land geen benzine meer kon betalen, als de schappen bij de super leeg staan en de bakker geen brood meer kan bakken. Dan pas zal men hier wakker worden en de boeven eruit schoppen en inzien dat de Nederlandse geldkraan niet vanzelfsprekend is.
  Soms is de enige therapie, de schoktherapie.
  Nederland moet op geen enkele andere manier ingrijpen, daar dit is wat Wiels wilt en weer kan gillen, “zie je wel, de kolonisten komen eraan”

 17. Dit is alleen maar electoraal gewin voor de clown partijen hier. Kunnen ze weer over slavernij verleden beginnen en onderdrukking. Ik denk dat een ieder hier op dit prachtige eiland in zijn handjes mag knijpen dat Nederland zich nog zorgen maakt en wil ingrijpen. Voor de 100ste keer kan Nederland(se belastingbetaler) dan weer de rotzooi opruimen. Mijn mening is dat curacao een gemeente moet worden van Nederland. Het niveau van de bestuurders hier is niet veel hoger dan een gemiddelde gemeente in Nederland waar ze ook flink ruzie kunnen maken. Iedere rechtgeaarde burger op Curacao zou er beter van worden als dit een gemeente binnen Nederland wordt. Alleen de corrupte en criminelen hebben wat te vrezen. Deze zullen dan ook het hartst gaan roepen als er straks een aanwijzing komt vanuit Nederland. Oranje boven, leve de koningin!!! 🙂

 18. En Schotte feest rustig verder, met Ramsay Soemanta als een schaduw achter hem die van uur tot uur op Facebook vastlegt hoe nos prome minister ons eiland in de afgrond stort.

 19. Laten we hopen dat Nederland ingrijpt en deze club met clowns onder curatele stelt. Hoop dat ze dan direct het bezopen reisgedrag aanpakken en alle andere vormen van persoonsverheerlijking (lees: eigen fotograaf en hofhouding mee op dienstreis).