• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Consulaten en hun vertegenwoordiging zijn voortaan vrijgesteld van het betalen van omzetbelasting (OB), onder voorwaarde van reciprociteit (gelijke behandeling). Dat maakt het ministerie van Financiën bekend. Dit is voor internationaal gebruik normaal.

Curaçao kende tot en met 16 mei 2008 ook een vorm van kwijtschelding van omzetbelasting in haar wetgeving. De minister van Financiën, George Jamaloodin, heeft op 29 juni besloten en met goedkeuring van het parlement dat consulaten en hun vertegenwoordiging, vrijgesteld zijn van het betalen van OB. Dit gaat met terugwerkende kracht in vanaf 16 mei 2008.

Verklaring
Om de ontheffing toe te kunnen passen moeten de consulaten een verklaring afgeven met datum en stempel aan de medewerkers waaruit blijkt dat deze recht heeft op vrijstelling. Daarnaast moet de persoon in kwestie ook een kopie van zijn legitimatiebewijs presenteren. Beide documenten moeten worden toegevoegd aan de administratie van de persoon in kwestie. Er kunnen geen declaraties onder de 500 gulden worden ingediend. Wat betreft de omzetbelasting die betaald wordt voor prestaties, kunnen consulaten een verzoek tot restitutie indienen bij de inspectie der belastingen.

3 reacties op “Kwijtschelding omzetbelasting consuls”

 1. Krijgt Jamalodin en consortium straks ook kwijtschelding wanneer ze over paar jaar wachtregeling geld ontvangen of pensioen moeten ontvangen. Ik heb noloit van dat woord gehoord reciprociteit. Ben benieuwd of de minister zelf weet wat het betekend. Heeft de nieuwe generatie Curacaonaars geen macht meer om deze domme mensen naar huis te sturen.
  Het is een verschrikking.

 2. en het zakkenvullen gaat verder.
  en met terugwerkende kracht nog wel..
  Trouwens net alsof het gros van de huidige ministers uberhaupt ooit belastingen heeft betaald.

  Helmin Wiels: Revolutie? Inderdaad. tegen jullie uitbuiters en naaiers van het volk! viva la revolucion

  by the way stella van rijn, reciprociteit betekend wederkerigheid (oog om oog) niet gelijke behandeling

 3. Hmm wat is de volgende stap kwijtschelding van belastingen voor ministers?