• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ons eiland is inmiddels twee gaspunten, waar gasbommen worden gevuld, rijker. De punten zijn volgens premier Gerrit Schotte de oplossing voor de schaarste aan gas. Versgeperst.com ging de straat op en vroeg voorbijgangers of zij denken dat het probleem met de gasbommen nu is opgelost.

Volgens de 50-jarige Joyce kunnen de gaspunten best een oplossing zijn, maar ze blijft een beetje sceptisch. “Er wonen hier hartstikke veel mensen en er zijn zoveel mensen die gebruik maken van gasbommen. Het zou mij niks verbazen als het weer mis zou gaan.” Ook de 30-jarige Rodania denkt dat de gaspunten  een uitkomst kunnen bieden. “Maar ik ben er niet zeker van dat het probleem nu is verholpen.” Daarnaast vindt Rodania de plaats waar de gaspunten zijn gevestigd, namelijk benzinestations, niet erg veilig en zij is niet de enige.

Gevaarlijk
De 59-jarige Daisy, die soms erg lang op een gasbom moet wachten, vindt de gaspunten niet verstandig. “Het is erg gevaarlijk dat je de gasbom nu bij een pompstation moet vullen. Je werkt met gas en daar kunnen nare ongelukken mee gebeuren.” Daisy is ook van mening dat de organisatie rondom de gasbommen veel beter kan. “Er werd mij verteld dat als ik mijn gasbommen online zou bestellen het twee dagen zou duren. Dat werden drie weken. Het zou veel beter moeten worden georganiseerd.”

Controlemeter
Een 61-jarige man, die liever anoniem blijft, vertrouwd het hele zaakje met de gasbommen niet. “Het wordt tijd dat de klant kan zien wat hij koopt”, begint hij zijn verhaal. “Er is geen bewijs dat de gasbommen ook echt vol zitten. Voorheen deed ik namelijk veel langer met mijn gasbom dan tegenwoordig. In de Verenigde Staten heb ik een controlemeter gekocht waarop ik precies kan zien hoeveel gas er, na het bijvullen, in zit. Ik zou dit alleen nooit melden, want ik ben bang dat als ik kan aantonen dat de hoeveelheid niet klopt, ik helemaal geen gas meer krijg.”

3 reacties op “‘Gaspunten niet betrouwbaar’”

 1. We willen mensen aan het werk krijgen toch.. Waarom neemt Curgas dan geen mensen in dienst die de telefoon beantwoorden en de mensen kunnen informeren waneer zij hun gasfles krijgen. Dit is trouwens iets voor meer overheidsbedrijven.. op de afdelingen service kunnen er nog wel wat meer mensen bij!

 2. Was net bij het gas vul station op tera kora om mijn gas flesje te vullen
  sorry meneer geen gas hebben we niet misschien morgen
  weet u dat zeker mevrouw , nee ik zeg toch misschien
  Toch fijn dat Schotte het al geopend heeft kunnen ze meteen beginnen als er gas is

 3. Heel eenvoudig wegen gasbom leeg en wegen vol en dan moet dat verschil altijd een bepaald gewicht zijn. Dus daar een weegschaal weghangen, zodat iedereen ter plaatse kan kijken, dat hij niet bedonderd wordt 🙂