• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Helmin Wiels van PSCURAÇAO – Bij een aanwijzing van Nederland, krijgen we de poppetjes aan het dansen. Dat zegt Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels tegenover Radio Hoyer 2, in reactie op een eventuele aanwijzing van Nederland door het niet op orde hebben van de begroting 2012. De Rijksministerraad komt vrijdag bij elkaar.

Wiels was er nog niet van op de hoogte dat premier Gerrit Schotte niet zal deelnemen aan de Rijksministerraad en vindt dat Schotte inderdaad niets te zoeken heeft in Nederland. Daarnaast vindt de Pueblo Soberano-leider het een ‘stom idee’ als vicepremier Charles Cooper wel afreist naar Nederland in de plaats van de premier.

Helmin Wiels in gesprek met Rick Hart van Radio Hoyer 2:

37 reacties op “Wiels: ‘Poppetjes aan het dansen bij aanwijzing’”

 1. Een beetje dom zo’n reactie van Wiels. Getuigt niet echt van enige kennis van zaken. We hebben regels en daar moet iedereen zich aan houden…..dus Wiels kan de poppetjes aan het dansen laten maar dat veranderd niks als Curacao onder curatele komt te staan. Maar ja Wiels denkt dat hij indruk maakt met zijn zgn wapen gekletter. Ik zou zeggen laat de domme dom.

 2. Lekker dom weer van Wiels gewoon niet gaan, alsof het dan niet gebeurd.
  en je stem weer verloren laten gaan en achteraf weer klagennet als weglopen bij vergaderingen. maar als NL wat zegt zijn de poppetjes aan het dansen????/ en nu is allles goed? met 153 miljoen te kort???
  oo ik weet het al 65 miljoen voor MFK 65 miljoen voor PS en de rest voor MAN ja daar mag natuurlijk niemand wat van zeggen en weten.. het volk werkt en zucht en gaat gebukt want het word door deze roversbende(regering) GEPLUKT

 3. Ach, uit de insinuaties van Jamaloodin begrijp ik dat de heer Wiels op andere persoonlijke terreinen ook pas veel later er achter kwam wat hij werkelijk voelde.Dus er is nog hoop dat hij ook op politiek terrein tot een 180 graden ommekeer komt.

 4. WIELS
  je begroting wordt nog veel negatiever met je gratis school en je 80/20 regeling
  verstand heb je nooit gehad een grote smoel wel.
  maar je wil graag op je borst slaan ik heb ervoor gezorgt dat de school gratis wordt stem op mij ik ben goed he

  hopi lolo grandi

 5. @ Jan.C, ik had nog altijd de hoop dat onder Wiel’s volgelingen er iemand met verstand rond liep. Nou jij bent dat duidelijk niet, althans dat denk ik, of jij moet mij en de rest van het Curaçaoese volk nu vertellen waar jij denkt dat Tromp die 310 miljoen gulden vandaan gehaald heeft om aan zijn familie in St.Maarten te lenen.
  Volgens mij is de Bank van de Ned.Antillen (nu de Bank van Curaçao) geen commerciële bank, maar behartigen zij de financieële transacties van het land Curaçao. Als je het antwoord niet weet, vraag het aan Wiels, of doe dat maar niet, want dan komt hij met zijn verhaal over die 100% controles op Schiphol, of iets dergelijks wat kant nog wal raakt.Maar die hij wel fijn vind.

 6. janchi,
  waarom niet in gaan op de zaak John Deuss?
  De Raad van Commissarissen (RvC) heeft eind april tijdens een vergadering besloten onderzoek te laten doen naar de activiteiten van president-directeur Emsley Tromp van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) en we zijn nu in JULI?

  waarom niet hebben over de leningen 310 miljoen lening aan St. Maarten?
  Het is een lening aan het havenbedrijf van Sint Maarten! RVC kan sinds hen aantreden Tromp uit zijn functie zetten….helaas is de RVC tot nu maar 2x bij elkaar gekomen.

  dat heeft allemaal jullie zegen. En dan is Wiels fout?
  Zoals jezelf ook merkt moet de RVC van de Centrale Bank gaan werken! Wiels kan hier beter vragen over stellen, zoals ik al eerder heb aangegeven kan Wiels nooit inhoudelijke vragen stellen, geen verstand.

 7. @ Jan C,

  In het geval het je is ontgaan gaat de aanwijzing over een niet sluitende begroting en nergens anders over.
  Dan mag Wiels roeptoeteren wat hij wil, maar ik hoor hem nergens daar ook maar 1 opmerking over maken. Hij vindt het kennelijk heel normaal dat je een gat in de begroting hebt van maar liefst 160 miljoen.
  Gelukkig zijn er nog anderen die van mening zijn dat een begroting wel sluitend moet zijn en als dat moet worden bewerkstelligd met een aanwijzing (lees: curatele) dan zij dat zo.

  Dat heeft dus helemaal niets met persoonlijke relaties te maken oftewel alle ruis moet gewoon worden verwijderd en dan blijft de hoofdzaak nog over. Kennelijk ben jij ook niet in staat om de hoofdzaken van de bijzaken te onderscheiden.

 8. Zojuist heeft het Cft aan de RMR het advies gegeven om Curacao een aanwijzing te geven, omdat ze niet tevreden is met het antwoord van de minister van financien c.q. de regering. Nou Wiels, laat maar zien of je nu wel ballen hebt.

 9. Het is van essentieel belang dat Nederland daad bij het woord voegd en optreedt tegen de geldverslindende regering Schotte. Zonder aanwijzing zullen ze doorgaan het volk te beroven. Het is verder van belang voor toekomstige regeringen.

 10. @John,

  Ik heb vernomen dat er meer zijn dan slechts DosSantos… en deze zijn geldschieter zijn alles behalve YDK, houden van kaas en hebben naar alle waarschijnlijkheid blauwe ogen… Maar ik heb dit vernomen, dus ik weet niet of het echt zo is, maar het verbaasd me niks gezien de corrupte en hypocriete houding van deze man die op mannen valt..

 11. @Janc, en de regering van Curacao geeft leningen uit aan failliete bedrijven zoals Aqualectra!

 12. @janc, Worden jullie betaald om te telkens te herhalen dat de PAR corrupt is?
  Want inhoudelijk geven jullie geen reactie op zoals:
  – corrupe ministers
  – robbie dos santos
  – financiele problemen
  – ministers die geen belastingen betalen
  – mensen gaan dood door geen duiktanks
  – wanbeleid sinds 10-10
  – economie gaat steeds slechter
  – bedrijven sluiten hun deuren
  – criminaleit word maar erger en Wilsoe doet niet behalve brieven sturen naar Clinton
  Maar nee hoor over deze kwesties zijn jullie blind.

 13. @ Jan C/L en janchi. Waarom zouden we het over een randverschijnsel hebben, waarvan de incorrectheid niet aangetoond is, terwijl we A4-tjes vol hebben van wat deze regering in negatieve zin voor het land hebben gedaan. Ziekenhuis – nee, AZV – nee, milieudienst – nee, gezondheidsdienst – nee, Cft – ja, tekort van zo’n 150 miljoen – ja en zo kan ik nog wel even doorgaan. Probeer belangrijk van onbelangrijk te onderscheiden.

 14. @ Janchi…ik heb geen geld op de bank van Deuss en ben ook geen yiu di st. Martin dus daarom hebben we het over Wiels.

 15. Nu zelfs de Extra in haar editorial ERG kritisch over pastechi eter Wiels is dan zijn de poppetjes echt aan het dansen.
  Het ‘koninkrijkje van HW begint af te brokkelen”!!

 16. jaren geleden was er in turkije een herder die niet goed op zijn kudde schapen paste. de leider van de kudde schapen begon te rennen alle schapen renden met hem mee en de herder greep niet in. de leider rende het ravijn in en de kudde rende massaal achter hem zo de afgrond in en stierf massaal.

  waarom moet ik bijna elke dag aan dit verhaal denken

 17. Regering gefeliciteerd met de behaalde resultaten!
  Ik hoop dat met “de poppetjes” wij worden bedoeld.
  Eindelijk zal “het volk” een reden tot dansen hebben.

 18. Worden jullie betaald om te telkens te herhalen dat Wiels corrupt is?
  Want inhoudelijk geven jullie geen reactie op zoals:
  -Relatie John Deuss en Emsley Tromp
  -Waar Emsley Tromp zonder enige garatie 310 miljoen van JULLIE geld aan failliete St. Maart leent.
  Maar nee hoor over deze kwesties zijn jullie blind.

 19. Wat zullen zijn kinderen hiervan denken? Daarnaast snap ik de commotie niet als ze hier eens gaan werken aan de begroting dan hoeft Schotte ook niet naar Nederland en bemoeit Nederland ook niet met ons zoals PS het wilt. De regering heeft het in eigen handen maar verpest het voor het volk!

 20. @Kasuari

  RDSantos

 21. Corrupte boeven zoals roeptoeter wiels laten zich met smoesjes kiezen door domme kiezers die zich met korte termijn politiek het bos in laten sturen. Tegen de tijd dat ze daarachter komen hebben de rovers allang hun zakken gevuld en kan de volgende ronde beginnen.

 22. waarom niet in gaan op de zaak John Deuss?
  waarom niet hebben over de leningen 310 miljoen lening aan St. Maarten?
  dat heeft allemaal jullie zegen. En dan is Wiels fout?

 23. Grote mond, een pak en een stropdas. Dan heb je Wiels helemaal ten voeten uit.Roept van alles en nog wat naar iedereen. Dreigt met rechters en straatgeweld. Uit het bovenstaande relaas en het interview blijkt dat deze man geen enkele verantwoording neemt voor zijn daden. Zijn corrupte kornuiten kunnen hun gang gaan, omdat hij ze gewoon laat zitten. Ondanks alle verkiezingsbeloften, waarbij Wiels zich als de wedergeboren Messias voordeed. Er wordt nu wellicht meer wachtgeld betaald aan afgetreden PS ministers, dan aan de zittende club. Wiels dansende poppetjes zullen de St.Vitusdans uitvoeren. De kille waarheid laat zich niet toedekken door verbaal geweld of het laffe wegblijven van een vergadering. Pas als het licht uitgaat en de auto’s stilstaan op Curacao, zal iedereen zich afvragen: Wat zijn we geweest en wat zijn we geworden. Dan is er alleen nog de nagalm van Helmin Wiels.

 24. De enige die gaat dansen zal Wiels zelf zijn. Dansen op de plaat die te heet onder zijn voeten gaat worden.
  Zelden een roeptoeter als Wiels meegemaakt, maar het ergste is nog dat er nog steeds mensen zijn die de onzin van Wiels en de PS blijven geloven.

 25. Vuilnisman…..”kan deze zak ook mee!!!!!

 26. @hC Simpel. corruptiebestrijding door te blijven samenwerken met partijen die volgens hem door en doorcorrupt zijn? door corrupte partijen te chanteren dat als ze niet doen wat hij wil ze morgen in Bon Futuro zitten..

 27. Is er iemand die de sponsors van Wiels (PS) kan publiceren, graag met naam en toenaam en voor deze ene keer ook huidskleur erbij zetten.

  Die man is zo ongeloofwaardig….

 28. Deze man met een geweldig gebrek aan geestelijke vermogens weet niet waar hij het over heeft.

  De poppetjes zijn al sinds 10-10-10 aan het dansen met het geld van de belastingbetaler.

  Deze marionet faciliteert dit soort van gedrag. Wat heeft hij zijn kiezers beloofd??? Juist koeien met gouden horens. Van zijn onverstandige geschreeuw is tot nu toe NIETS, juist ja helemaal NIETS terecht gekomen.

  De inwoners van Korsou zijn er alleen maar ernstig op achteruit gegaan, de armoede was nog nooit zo groot. Als je ballen hebt WIELS, haal je die koters van je direct terug uit Nederland en doe je ze op een papiamentstalige school, of universiteit die nergens ter wereld geaccrediteerd is. Ga eerst dat soort zaken regelen of laat dat regelen door je geweldige ministers van onderwijs…..de naam schiet mij niet te binnen want het is immers de 3e al in de rij. Dit terwijl de vorige een flink wachtgeld opstrijkt uit de grote ruif.

  Dacht je nou echt dat ze in Nederland onder de indruk raken van het geschreeuw van ene Helmin Wie(ls)???

  Die aanwijzing komt er zonder twijfel en dat hebben we mede te danken aan statenleden met het statuur zoals dat van Wiels. Je weet wel die lui die niet eens op komen dagen als het er toe doet. Walchelijk gedrag van een zichzelf overschattende straathoekwerker.

  Je onafhankelijkheid kan je gewoon op je buik schrijven(plaats genoeg), de bevolking kiest VOOR het koninkrijk.!!!! en zit niet te wachten op een stel criminelen. Oh ja, hoe zat het ook alweer met de door Wiels gepredikte aanpak van corruptie….. een hoop geschreeuw maar daden nul komma nul. En zo is dat met alle onderwerpen die Wiels geschreeuwd heeft!!

 29. Elk volk krijgt de leiders die het verdient…………
  En het stemt me triest dat mijn volk blijkbaar deze leiders verdient!
  We zouden elk politicus in zee moeten verdrinken als blijkt dat ze dat bezuinigingsplan niet rond krijgen en Nederland moet ingrijpen! En dat is mijn persoonlijke mening!

 30. Niet vergeten dat de pastechi-eter Wiels geheel afhankelijk is van Robbie DS, dus zijn verantwoordelijkheid zal hij never nooit nemen.
  Inmiddels heeft u allemaal kunnen lezen dat er meer dan 700 miljoen US$ reeds van de banken zijn gehaald hier door de Curacaose zakenlui.
  Dan hebben we het over de 1 miljard NAF.
  Bankrun??

 31. Idd Jones. Als Curacao niet bij NL wil horen dan zal het bij Venezuela gaan horen. Ik denk dat mensen hier niet beseffen wat dat betekent.

 32. Pastechi-eter Helmine moet nu een keer met intelligente opmerkingen komen. Alhoeel ik dat met zijn zwaar beperkt denkvermogen erg moeilijk vind.
  Net trouwens gehoord, bij de barber nota bene, dat Wiels reageerde vanuit Venezuela waar hij met de linkse kliek van Chavez samenzit.
  Ze willen oh zo graag de USOL weghebben maar wat een pech nu dat de VS er flink bovenop zit dat dit niet gebeurt en Chavez geen poot aan de grond kan krijgen. Halleluja.

 33. Misschien moet Wiels maar zijn verantwoordelijkheden nemen want hij is onderdeel van deze regering die een slecht financieel beleid voert!

 34. de “ik houd altijd mijn kin vast als ik op de foto moet want dat staat zo intelligent” minister uit den haag….. —>osepa

 35. die aanwijzing komt er dan ook wel zonder schotte of cooper, ze kunnen toch ook de “ik houd altijd mijn kin vast als ik op de foto moet want dat staat zo intelligent” minister uit den haag sturen, of anders zijn plaatsvervanger die normaal alleen maar op bezoek gaat bij antillaanse feestjes etc. dan weet je zeker dat je geen terugkoppeling krijgt en kan je altijd zeggen dat je het niet hebt geweten…. wat een lafferds, dit gelooft toch niemand meer…. en verder wordt de zooi hier alleen maar groter….en wiels heeft ook wel laten zien dat zijn principes helemaal niets waard zijn voor het volk van curacao

 36. Als je op internet de plannen herleest van Wiels die hij rondstrooide voor de verkiezingen en je ziet wat hij er in de praktijk van bakt dan verlies je ieder respect voor deze figuur. Een belangrijk item was corruptie-bestrijding . Welnu door dit kabinet steeds weer voort te laten bestaan , faciliteert deze figuur corruptie ! Hetgeen ook strafbaar is. Bovendien: hij walgt van Nederland maar zijn kinderen wonen en studeren ( deels op kosten van de makambas) wel in Nederland! Daarover heeft hij zover mijn kennis reikt nooit een plausibele verklaring gegeven.Nou jij, nou ik. Er moet iets mis of missend zijn in zijn bovenkamer. Rijp voor een langdurige behandeling door een shrink!

 37. ach man houdt je mond toch eens

  als jij en je mede staten boeven jullie werk hadden gedaan sinds 10-10-10 zouden wij niet in deze situatie verkeren nu

  er bestaan 2 mogelijkheden maar met de ontstane situatie
  1) het werk gaat boven jullie hoofd heen
  2) jullie zijn bewust het volk aan het beroven

  in ieder geval moeten jullie allemaal opstappen