• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Nasser el Hakim heeft vorige week een bezoek gebracht aan de deelnemers van het project ‘Punda Limpi i Bunita’ (Punda schoon en mooi) tijdens hun officiele eerste werkdag. Het project om de binnenstad schoon te houden, is 29 juni gelanceerd op het Keukenplein in Punda.

Hakim bezocht de werknemers toen zij aan het werk waren in de Heerenstraat. Het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, Curaçao Tourism Board (CTB) en Downtown Management Organization bundelden de krachten samen en hebben het porject gecreërd waarbij tien Curaçaoënaars een bijdrage kunnen leveren aan het eiland.

Zorg voor binnenstad
De tien Curaçaoënaar zijn bewoners die van de onderstand leven en op deze manier de gelegenheid krijgen om hun sociale vaardigheden te ontwikkelen en te leren over de historie, toerisme en hospitaliteit van Curaçao. Daarnaast zorgen zij ervoor dat bepaalde delen van de binnenstad schoon blijven.

5 reacties op “Hakim bezoekt project Punda Limpi i Bunita”

 1. @ Jones. Ik snap wat je bedoel. De term ‘onderstand’ vindt ik ook ongelukkig gekozen. Maar op zich is het geen stigma. Onderstand is gewoon de twee-wekelijkse sociale vergoeding die mensen krijgen. Het spreek niet van een soort “rang” of “hierachie”. Ik ben overigens volledig met je eens dat de term apart is. Een betere benaming zou : Ayudo Sosial ofzo zijn.

 2. Sinds Asjes weg is tot 27 juli. Vakantie wordt gezegd.

 3. Sinds wanneer is hij op het Ei-land!

 4. Hou nou toch een keer op de mensen te stigmatiseren als zijnde van de ondersstand.
  Dat is zo’n walgelijke term dat ik er van over mijn nek ga.
  Mensen zijn mensen. Misschien denkt Hakim er anders over.

 5. prima om mensen aan werk te helpen maar dan moet er wel controle zijn, ik kan me herinneren dat zoiets ook is opgezet door Minister Jasinta om rooien schoon te maken door kleine bedrijfjes maar daar wordt echt een potje van gemaakt. de rooi van rooi catootje (parallel aan de magdalenaweg richting landhuis zuikertuintje) is ondertussen een grote strook bos, de eerste paar meter vanaf de weg wordt af en toe bijgewerkt maar daarna is het echt een jungle met alle muggen vandien en wat gebeurt er als het weer een paar dagen flink gaat regenen? dan staat de hele buurt weer onder water incl de romerschool die naar ik heb vernomen nog steeds geen cent hebben gezien van de overheid om de boel weer op te lappen…. lang leve gratis onderwijs