• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Charles Cooper van Ruimtelijke Planning heeft onlangs een bouwvergunning afgegeven aan de directeur van Fundashon Kas Popular (FKP), Arthur Con, voor de bouw van ongeveer 4000 woningen op het terrein van Wèchi. In 1993 heeft FKP het gebied met een grootte van 135 hectare gekocht.

Vanaf 2009 beschikt FKP over een masterplan voor de ontwikkeling van Wèchi maar dit moest uitgesteld worden nadat natuurorganisaties Amigu de Tera en Fundashon Defensa (AT&DA) de bouw op het natuurgebied wilden tegenhouden. In mei werd in een beroep door de rechter geoordeeld dat de regering en FKP door kunnen gaan met de bouwplannen.

Bouw
De komende dagen zullen volgens Cooper workshops gehouden worden met de verschillende stakeholders waarin de laatste details uitgewerkt zullen worden om in de eerste helft van 2013 te beginnen met de bouw. In Wèchi worden vrijstaande woningen met erf gebouwd, maar ook appartementen met drie etages, een commercieel centrum, medisch centrum, sportvelden, recreatiegebieden, groene stroken en een kerk.

Duurzame energie
“Voor de komende tien jaar, zal er voldoende werk zijn voor de Curaçaoënaars die in de bouw werken, want het gaat om een volledige ontwikkeling van het gebied van Wèchi”, aldus de minister. “Er zal rekening gehouden worden met duurzame energie en er zal een faciliteit komen voor het recyclen van water”, voegt de minister daar aan toe.

Minister Charles Cooper en Arthur Con

8 reacties op “Cooper geeft bouwvergunning Wèchi uit”

 1. ophouden met zeuren jongens, wat cooper ook doet hebben jullie wat te kletsen.
  als jij een idee hebt, ga naar cooper en geef jou beste idee bij hem naar voren. ik
  denk dat jullie verstelsd zullen zijn, dat hij jullie met veel respect zal ontvangen en
  zeker blij zal zijn dat jullie MET al je kritiek bij hem zijn geweest.
  tenminste, als je echt dat wil en werkelijk het goede voor hebt voor onze dushi korsow.

 2. FKP kan niet eens hen eigen huurwoningen goed onderhouden + dat veel huurder niet eens huur hoeven te betalen omdat ze een incasso afdeling hebben die niet weet hoe je geld moet innen of woning ontruimen is al helemaal onbekend terrein.

 3. Mooi bouwproject. 30 huizen op iedere hectare inclusief de wegen, de stoep en natuurlijk alle voorzieningen. Dus waarschijnelijk een perceel van ongeveer 200 m2. Dan zijn de groenstroken de stoepradden van iedere woning. 1.5 meter.

 4. De overheid die de wetgeving aan zijn laars lapt, het zoveelste voorbeeld. De FKP heeft geen geld. Onze wijken verpieteren maar we bouwen huizen in gebieden die daar niet geschikt voor zijn. Naast de landfill lieve mensen!!

 5. wie moet dit project gaan betalen?

  hoeveel % van mijn salaris willen jullie hebben om dit project te financieren?

 6. Ik dacht ergens gelezen te hebben dat er juist veel huizen leegstaand zijn op Curacao. Is er woningsnood op Curacao? Wie gaan in de nieuwe woningen wonen?

 7. Meneer Cooper,
  Is er al een onderzoek gedaan naar het bulldozen van dit gebied zonder openbare aanbesteding?.

  Hoe zit het met het recyclen van ook ander afval?.

  Duurzame energie?, komen er windmolens in dat gebied of gaan er zonnepanelen op het dak gezet worden, ingekocht bij een bedrijfsvriend van Schotte?.

  Wat gaat er met de riolering gebeuren?, of gaat dat zoals in Punda, Otrabanda en Salinja gewoon de zee in?.

  Is er een “Environmental Impact Study” gedaan voor de effecten van een nieuwe wijk in deze voorheen natuurlijke omgeving?.

  Zal het niet is een keer tijd worden dat we de getthos gaan opknappen en verbouwen?. In plaats van natuurgebieden de vernietigen voor nog meer waardelose nieuwbouw, dat niet voldoet aan geen enige regel over duurzaam bouwen.

  Dit is zonder meer een politieke stunt van mensen die graag domme zielen kopen voor hun partij. Wil je serieus genomen worden, zorg dan dat al deze en komende nieuwbouw woningen, voldoen aan internationale normen voor duurzaam bouwen.

  Door deze woningen niet energie efficient te bouwen, geef je de toekomstige inwonners van deze een financieel probleem op het gebied van water en elektra.

  Door hier geen degelijke riol installatie te hebben, zorgt u er voor dat de komende generaties zullen moeten opdraaien voor de vervuiling en het aanpassen van inneficiente onderdachte plannen van enne Cooper ergens in de jaren 2012.

  Recentelijk is er ook een hele gettho gebouwd vlakbij Cas Grandi, allemaal water en energie inneficient en veel te warm. Goedkoop en van slechte kwaliteit.

  YWN

 8. Beter eerst bomen planten, waar het geld aan gaat groeien voor dit project ……….
  Ook gemakkelijk om onder te gaan zitten ………. , hahaha.