• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Rijksministerraad van aanstaande vrijdag komt dichterbij en de kans op een aanwijzing van Nederland zorgt ervoor dat oppositiepartij PAR, ondanks het reces, een openbare Statenvergadering opvraagt. “Een interventie van de Koninkrijksregering zal een nationale schande zijn voor Curaçao.”

De aanleiding voor de dreigende interventie vanuit Nederland is het begrotingstekort: het begrotingstekort van Curaçao is in 2011 160 miljoen gulden hoger uitgevallen dan eerder geraamd. Het College financieel toezicht (Cft) sprong er snel bovenop en gaf de regering twee weken de tijd om met een sluitend bezuinigsplan te komen. Maar het college maakte vorige week bekend dat het bezuinigingsplan niet voldoet en de regering nog voor 153 miljoen gulden moet ombuigen.

Realistisch plan
“De regering noch de minister van Financiën is bewust van de ernst van de situatie”, zo schrijft oud-premier en PAR-leider Emily de Jongh-Elhage aan Statenvoorzitter Ivar Asjes. “De PAR is van mening dat de regering haar verantwoordelijkheid niet neemt en daardoor geen realistisch plan heeft gepresenteerd om een aanwijzing van de Koninkrijksregering te vermijden. Gezien deze ontwikkelingen vinden wij dat het parlement binnen 48 uur over dit onderwerp dient te vergaderen, ondanks het met reces is.”

Aanwijzing
Mocht het vrijdag tot een aanwijzing komen, dan zal premier Gerrit Schotte er niet bij zijn om op de vingers getikt te worden. Waarschijnlijk zal vicepremier Charles Cooper gaan in zijn plaats, zo laat MFK-fractieleider Dean Rozier tegenover het Antilliaans Dagblad weten. Reden voor de afwezigheid van Schotte is een afspraak met het Franse bedrijf Total, dat interesse heeft getoond in Raffinderij Isla. De regering zoekt investeerders voor de Isla, om de upgrading van de raffinaderij mogelijk te maken.

18 reacties op “‘Aanwijzing nationale schande voor Curaçao’”

 1. @ Randy. En die fotograaf is binnenkort ook werkloos. Wie wil nu nog met Schotte op de foto. Je schaamt je toch rot. En Schotte krijgt toch wel te horen wat een aanwijzing precies betekent.
  Ook bij hem dansen de poppen de St.Vitusdans. Schande voor Curacao.

 2. Zojuist heeft het Cft aan de RMR het advies gegeven om Curacao een aanwijzing te geven, omdat ze niet tevreden is met het antwoord van de minister van financien c.q. de regering. Nou Wiels, laat maar zien of je nu wel ballen hebt.

 3. Randy@ Respect moet je verdienen. en Schotte heeft nog helemaal niets gedaan waarvoor hij respect moet verdienen! Daarnaast is dit belangrijker voor Curacao dan voor Nederland!

 4. Dhr pm Schotte je hoeft niet aanwezeg te zijn bij de rmr van aanstande vrijdag daarom is de gevolmacht minister Osepa hij moet aanwezig zijn trouwens pm Rutte zelf is niet aanwezig.jij hebt geen veraantwoordelijk te gevenaan pm rutte.je moet je verantwoord parlement van Curacao.als pm rutte wil je spreken hij moet naar Curacao reizen hij hade niet eens de respect om kennis met jou te maken.mensen jullie vergeet een ding al de vier pm van rijk zijn gelijk.

 5. Geld is het slijk van de aarde, daarover moet je je niet druk maken.
  Zeker niet als je de gelegenheid hebt er zoveel van te vergaren dat je er als zo.n beest met een krulstaart in kunt wentelen.
  Zorgen??? Voor ik kwam is het opgelost en nadat ik er was zal het ook wel worden opgelost.

 6. Gerrit zei, dat het landsbelang zijn afwezigheid bij de RMR vereist. Zoals altijd bedoelt hij eigenbelang, want als hij iets voor het landsbelang zou kunnen doen is dat op 13 juni naar de gouverneur stappen om het ontslag van zijn regering aan te bieden.

 7. zijn zoon kan ook naar Florida daar zijn er genoeg manderijn boerderijen om manderijn te studeren

 8. @ Henkie, als Nederland ons de onafhankelijkheid kon geven was dat al gebeurd. Gelukkig kan dat niet vanwege internationale wetten. Laten wij ons echter niet blindstaren op deze internationale wetgeving er zijn genoeg wegen om het ons heeeeel lastig te maken. Blijft de vraag, wat is beter ?
  Eén ding weet ik zeker, wij kunnen die kruik zo vaak onder dompelen, op een gegeven ogenblik breekt hij en dan is het vooral het armere deel van onze bevolking die de rekening gepresenteerd krijgt.

 9. U begrijpt jhet allemaal niet. Schotte moet naar China omdat zijn zoon “manderijn” moet leren. Zo heb ik dat tenminste vanochtend begrepen.

 10. Curacao is sinds 10-10-10 een zinkend eiland geworden wat zal afglijden tot een erbarmelijke status. Ik voorspel binnen nu en 20 jaar Afrikaanse toestanden!

 11. En als minister-president durf je vervolgens niet naar Nederland omdat het toch wel slecht is voor je facebook pagina dat je een aanwijzing hebt gekregen vanwege je geweldige beleid.

  Wat een laffaard is die Schotte. Heeft totaal geen feeling met de bevoking van Korsou, want zij zullen al de buitenlandse reizen en de tekorten op de begroting moeten betalen.

  Met dank aan deze incapabele criminelen.

 12. Total past wel goed bij Schotte trouwens:
  Myanmar investmentsDespite the European Union’s sanctions against the military dictatorship Myanmar, Total is able to operate the Yadana natural gas pipeline from Burma to Thailand. Total is currently the subject of a lawsuit in French and Belgian courts for the condoning and use of the country’s civilian slavery to construct the pipeline.

  Italian bribesOn 16 December 2008, the managing director of the Italian division of Total Lionel Levha, along with ten other executives, was arrested by the Public Prosecutor’s Office of Potenza, Italy, for a corruption charge of €15 million to undertake the oilfield in Basilicata on contract

  UN Oil-for-Food Programme for IraqIn April 2010, Total was accused of bribing Iraqi officials during former dictator Saddam Hussein’s regime to secure oil supplies.

  Investments in IranTotal has been a significant investor in the Iranian energy sector since 1990. Total is suspected of concealing the source of its oil imports from Iran

 13. waarschijnlijk krijgen we de onafhankelijkheid aangeboden.

 14. ..was Schotte himself niet degene die de politiek ingegaan was met de “Groene Label”???
  Zogenaamd EKO i Ekonomia Duradero….maar het moment-supreme wanneer het de ISLA betreft gaat hij liever hard lopen voor de PDVSA en Chavez…Hij vond GreenTown geweldig maar vervolgens lobbyd hij voor de PetroChemisch industrie…

  Hij doet niet wat hij beloofde
  Hij brengt ons volk ten schande bij de RMR
  Hij omringt zich met dubieuze figuren
  Hij is een PARVENUE!

  Hij is geen patriot!
  PLB

 15. Het beleid van deze regering is al sinds 10-10 een schande maarja wat kan je anders verwachten een groep boeven

 16. Ergens kunnen we blij zijn dat het nog tot een aanwijzing kan komen. Stel eens voor dat er geen hoger toezicht zou zijn…………….dan waren we nog veel verder van huis.

 17. De begroting komt heus wel sluitend als 2012 weer is afgesloten. Hier moet je geduld hebben om iets voor elkaar te krijgen.

 18. Natuurlijk gaat Schotte niet naar voor ons eiland relevante vergaderingen. Hij vliegt liever 10 keer met zijn fotoslaaf naar Haiti om daar met zijn dubieze schoonvader lucratieve deals voor hemzelf af te sluiten.

  Corruptie zoekt corruptie.