• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Raad van Ministers heeft besloten om een vacaturestop in te stellen tot en met 5 augustus . De ministeries van Justitie en Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD) willen namelijk de personeelskosten terugbrengen om te kunnen voldoen aan de begroting van 2012, 2013 en 2014.

De afgelopen maanden hebben de ministeries van Justitie en Bestuur, Planning en Dienstverlening een inventarisatie gedaan van het ambtenarenpersoneel.

Pensioen
Andere maatregelen om de personeelskosten te reduceren, is dat voor elke twee door pensioen vrijgekomen arbeidsplaatsen, slecht één wordt ingevuld. Ook worden gepensioneerden niet meer via een tijdelijk contract opnieuw aangenomen.

Formatieplaatsen
Voor deze ministeries blijft de maatregel om vacatures niet op te vullen met externe kandidaten van kracht tot het personeelsbestand conform de begroting 2012 is. Volgens onderzoek heeft het ministerie van Justitie 43 formatieplaatsen teveel en het minister van BPD 41. De verwachting is dat voor het ministerie van BPD het probleem zich zal oplossen door natuurlijk verloop.

Actieplan
Ook in de Staten van Curaçao zijn tien personen meer in functie dan in het businessplan van de Staten opgenomen. Daarom moet de griffier van de Staten en de twee ministeries binnen twee weken komen met een actieplan waarin staat hoe het teveel aan personeel zal worden opgelost.

Minder plaatsen
Enkele ministeries hebben minder formatieplaatsen ingevuld dan begroot. Staatsorganen hebben 24 plaatsen minder, het ministerie van Verkeer, Transport en Ruimtelijke planning heeft er 34,5 te weinig, het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport heeft 22 plaatsen niet ingevuld en het ministerie van Algemene Zaken en Buitenlandse Relaties heeft 17,5 minder dan begroot.

Reductie
Tot en met maart 2012 waren 4032 formatieplaatsen ingevuld in het overheidsapparaat. De businessplannen van de ministeries geven aan dat er voor dit jaar 4201 plaatsen ingevuld zouden moeten zijn. Voor 2014 moet dat 3946 plaatsen worden, wat een reductie van 256 plaatsen is.

11 reacties op “Vacaturestop bij ministeries”

 1. ik ken ook hele goede ambtenaren met goede ideeën en goede skills die niets te doen krijgen omdat de ministers alleen hun eigen partijpersonen laten lopen om persmomentjes te organiseren, dat is nog treuriger dan die mensen die niets doen omdat ze eigenlijk ook niets kunnen wat nodig is voor hun baan die ze waarschijnlijk hebben gekregen omdat ze de vrouw van de vriend van die of die zijn.

 2. Een stop van aan nemen van ambtenaren is op zich goed. Maar veel belangrijker is dat er ambtenaren zitten die hun werk doen, efficient en op tijd.

  Veel ambtenaren hebben geen flauw benul van zakken en zijn aangesteld door vriendjes politiek.

  Hoe veel geld gaat er in productiviteit verloren op Curacao omdat mensen een halve dag of een hele dag in de rij moeten wachten op een ambtenaar?.

  Meeste openbare organen werken alleen 6 uur per dag voor het publiek. En de mensen maar wachten omdat de trulas hun nagels aan het doen zijn, coffie moeten drinken of zo heel nodig onzin op hun Blackberry moeten schrijven/lesen.

  Hoe veel mensen zijn niet productief en wat kost dat als zij een hele dag vrij nemen om naar Kranchi te gaan, het rijbewijs bureau, inmigratie, DOW of het informatie loket?.

  Nu dat er een opname stop is, laat de ouderen uit vloeien, stel prestatie onderzoeken in en vervang al degenen die niet functioneren of efficient zijn.
  YWN

  YWN

 3. 4 weken een “personeels stop” en ons tekort van, wat was het ? 165 miljoen ? komt ten goede van onze begroting en maakt deze sluitend. Het Cft knippert met de ogen en denkt die zijn echt niet goed wijs en ja, jammer genoeg, moet ik hen gelijk geven.

 4. @Esther, en je vergeet het vrouwtje van Soemanta die ook een leuk baantje bij de overheid heeft gekregen!

 5. En Ramsay Soemanta de laan uitsturen!

  Het is godsgeklaagd dat Schotte een peperdure fotograaf mee over de wereld sleept alleen om zijn Facebookpagina gevuld te krijgen.

  Formeel is Soemanta weliswaar persvoorlichter, maar hij kan nog geen 3 woorden Nederlands foutloos achter elkaar schrijven.

 6. Minder personeel zal toch geen verschil in productiviteit / resultaat / snelheid van afhandeling van zaken ten zien geven, haha

 7. Dan sturen ze dus nu mensen naar huis……………………maar wel met behoud van een uitkering oftewel het kost nog steeds geld, komt alleen uit een ander potje.

 8. Er was eens …… een minister. Monk was zijn naam. Die vertelde in het najaar van 2011 dat hij de overheidsorganisatie binnen zes maanden (januari 2012) helemaal rond zou hebben. Helaas ging dat niet lukken en daarom werd deze minister overgeplaatst naar onderwijs. Om te laten weten dat het serieus bedoeld was, werd gratis onderwijs nagestreefd. Daar is geen geld voor, maar daar maakt de minister dan wel geld voor. De regeling over het gratis onderwijs werd door de Gouverneur niet ondertekend en dus was ook dit plannetje niet geregeld. Onderhand heeft het land Curacao bijna meer te betalen aan wachtgeld voor weggestuurde PS ministers, dan aan de zittende regering. En ook dat is weggegooid geld. De architect van dit alles heet Wiels, de man van heel veel lawaai en bedreigingen en weinig resultaat.

 9. Misschien kunnen ze ook die dure implementatiemanagers naar huis sturen.. kost heel veel geld.. en geen mensen meer plaatsen.

  Ook kan de ministerraad iets minder gaan reizen met gevolg en gewoon economisch reizen!

 10. Het is een doelloos hulp project,waarmee zij hun de,olie produkten willen berijken

 11. Of gewoon minder reizen….