• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een patrouille van de politie is afgelopen nacht om 01.55 uur uitgerukt naar een café bij Zuikertuintje omdat een klant met valse dollars wilde betalen. Bij aankomst werd de politie ingelicht door de supervisor van de horecagelegenheid die het geld had gecontroleerd en er zo achter kwam dat het om vals geld ging

De politie heeft een 27-jarige man met de Venezolaanse nationaliteit aangehouden. De verdachte is voorgeleid aan de hulpofficier waarna hij in  hechtenis is gebleven voor verder onderzoek. Daarbij heeft de politie drie briefjes van honderd dollar in beslag genomen. Het onderzoek wordt voortgezet.

Alert
De politie waarschuwt iedereen voor groepen die vanuit het buitenland met valse dollars willen betalen. “Wees alert en observeer handelingen van personen die met dollars willen betalen, met name een grondige controle op biljetten van honderd dollar.” In geval van twijfel kan dit gemeld worden aan de autoriteiten.

3 reacties op “Valse dollars in omloop”

  1. @J.Mesman. Eigenlijk snap ik je standpunt volkomen, maar heb je jezelf al afgevraagd of wij heb nu nog kunnen hebben over privacy. Privacy bestaat al lang niet meer. Hoeveel keren per/dag betaal je ergens met een betaalpas.Je heb zeker ook een mobile telefoon, bo ta chatt, bo subi internet,bo ta paga via internetbanking, bo ta bai den avion, bo ta bai Merka toch, etc etc etc. Bo ta kere ku nos por papia di privacy ahinda. Desaroyo technologiocamente ta baiendo muchu mas lihe ku bo ta kere. Awedia bo tin ku asta pone bo vingerprint riba bo paspoort aki na Hullanda of EU. Bankonan tin mas poder ku bo ta kere. Ta dikon ba kere ku mundu ta den crisiseconomico door di e director di banco grandi international a comete ladronicia ku pueblonan tur kasminda vooral ku Merka y Europa. E director di Banconan international tabata mafiando pueblo sin misericordia. Ta pesei mundu ta hodidu aworaki.

  2. Vito, misschien een oplossing hiervoor, maar ik vind het ook wel een grote inbreuk op mijn privacy, een afhankelijkheid van technologie en veel macht voor banken.

  3. Waarom voorziet men niet iedereen van een bankrekening en een pinpaskaart zodat je dit euvel in het betalen met valse dollars kunt. voorkomen. Voordeel voor de bank is dat misschien meer geld krijgen om ermee te werken. Hiermee wil ik niet zeggen dat het systeem voor honderprocent waterdicht blijft, maar het is een middel. Zo voorkom je dat er veel cashgeld in roulatie blijft en vermindering van overval.