• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Koninklijke Marechaussee heeft, na een melding van het Korps Politie Curacao, gisternacht drie Nederlandse militairen aangehouden. De drie, in de leeftijd van negentien, 21 en 22 jaar, worden verdacht van openlijke geweldpleging en vernieling.

 
De brigade Caribisch Gebied van de Koninklijke Marechaussee werd omstreeks 05.10 uur door de politie in kennis gesteld met het verzoek naar het Wilhelminaplein te komen.

Aangifte
Na een onderzoek ter plaatse werden twee militairen aangehouden. Een derde militair werd later op de marinebasis Parera aangehouden. Een bewoner heeft aangifte gedaan van vernieling van zijn auto. De miliairen zijn in verzekering gesteld. De Koninklijke Marechaussee stelt, onder verantwoordelijkheid van het Openbaar Ministerie op Curaçao een verder onderzoek in.

19 reacties op “Drie militairen aangehouden”

 1. Overigens de militairen zijn geen uitzondering van welk volk dat ook…. dit soort “criminelen” heb je overal…

  Zoals men zegt zal daarentegen een Curaoenaar sneller in de drugscircuit zitten, terwijl de blanke medemens onder ons zich vaak schuldig maakt aan:

  http://www.nu.nl/binnenland/2854904/assistent-leraar-verdacht-van-misbruik-leerlingen.html

  Zo hebben we dus overal viespeuken, smeerlappen etc tussen zitten.

 2. @Serka di Bo,

  Ik zeg toch nergens dat Zorro ongelijk heeft?

 3. @pauline, onze ministers en mensen van het parliament hebben ook een voorbeeldfunctie.. nou wat een voorbeeld zijn ze.

 4. goed dat hier iedereen zijn mening over heeft, ik vind het ook een schande dat 3 van die pubertjes de naam van defensie weer te grabbel gooien en al het goeie weer teniet doen.
  Wat ik ook erg vind is dat iedereen zich hier druk om maakt, terwijl deze gasten echt wel
  goed gestraft gaan worden, en ik hier zoveel reacties zie en er op dit moment maar 3 reacties staan op de man van de truk di pan die overvallen is. Dat vind ik pas een laffe daad, die arme vent in elkaar slaan voor wat kleingeld en z’n mobieltje…

 5. @ Paulina,

  Misschien toch eens wat minder het hoofd in het zand steken. In 99,999999 % van de gevallen worden alle geweldsdelicten (overvallen, schietpartijen etc), inbraken, autodiefstallen en ga zo maar door, gewoon door Yu Di Korsou gepleegd.
  We leven niet voor niets al ettelijke decennia achter de tralies in je eigen huis, dat is niet omdat het hier nu zo veilig is.
  Nu kunnen we net doen alsof er niets aan de hand is, maar dat helpt hooguit je eigen geweten, het eiland zelf zal er niets mee opschieten.
  De criminaliteit waar ex-pats wel mee te maken hebben is fraude/oplichting etc. Doch ook hier kan worden gesteld dat ook Yu Di Korsou (met name ambtenaren en politici) daar behoorlijk oververtegenwoordigd zijn.

  Deze 3 militairen dienen te worden gestraft, wat dus inhoudt dat ze zullen worden ontslagen en worden verwijderd van het eiland. Vorig jaar zijn er ook ruim 20 ontslagen a.g.v. drugs gebruik. Defensie kent een zero-tolerance beleid wat dat betreft en zo hoort het ook.

 6. Mensen… Er staat NERGENS dat het om nederlanders gaat. Onze lokaale dienstplichtigen vallen ook gewoon onder de last van de KM.

 7. @ Esther Kluyt.

  Maak niet uit hoe vaak je iets over Europese Nederlanders hoort, the point is ze hebben fout gedaan. Nota bene een “voorbeeld funtie”.
  Misschien gebeurt het vaak en haalt het nooit de voorpagina van een krant, want ze zijn toch Europese Nederlanders.

  Het is juist goed dat het openbaar wordt gemaakt, zodat je ziet dat genoeg Europese Nederlanders geen lieverdjes zijn! Zodra het Europese Nederlanders betreft willen jullie het naunceren of bagataliseren, NEE!……Fout is fout al ben je de Koningin zelf!

  Misschien moeten ze juist niet te veel focussen op mensen die Papiaments spreken en kijk naar hun eigen Nederlandse volk. Niet iedereen die Papiaments spreekt komen van de ABC eilanden, jij kan toch ook Papiaments spreken/lezen? En aan je reactie denk ik dat je zeker geen oorsprong hebt op de ABC eilanden.

 8. @kasuari, Zorro heeft gelijk immers wanneer de huidige regering corrupt is krijgen we als antwoord van de soberanos ja maar de PAR was ook corrupt..

  @pregunta, de militairen zijn er omdat jouw leider Wiels steeds maar dreigt met een 1969 scenario.. of dat hij bepaalde bevolkingsgroepen in lijkzakken terug gaat sturen!

 9. @ edgar,

  dacht gewoon in de trend van onze regering, je bedreigt iemand en dan maak je een verontschuldiging.
  er vanuit gaan dat edgar aanwezig was, omdat hij met zekerheid kan zeggen dat ze niet werden aangevallen of uitgedaagd zijn.

  voor wat betreft de militairen, ja ze horen zich te gedragen. ze zijn tenslotte gast in ons land, daarom mag Nederland dat ook van onze landgenoten verwachten.
  deze militairen worden indien ze schuldig zijn zwaar gestraft omdat ze onder het Militair strafrecht vallen.

 10. @Pregunta, ki bo ta worry ku un par di malamucha ku lo hana kiko nan ta merese. Worry ku tur e atrakadonan, mayoria ku ta nos yu di Korsou, ku ta kla pa tira atrako riba abo, ami, y bo yunan.. Ami ta yama danki pa e militairnan tei, paso when the sh*t hits the fan nan lo laba e pananan.

 11. Ik vind de aandacht voor deze zaak erg overdreven. Hoe vaak lees je hier in de krant dat Europese Nederlanders de fout in zijn gegaan? Hoe vaak zie je een Europese Nederlander op de voorpagina van Vigilante en Extra? De laatste keer was als ik het mij goed herinner enkele jaren geleden bij een dodelijke afloop van een verkeersruzie.

  Kijk je daarentegen naar Nederlandse tv programma’s als Opsporing Verzocht dan hoor je vaker dat de daders van misdrijven Papiamentu dan Nederlands spraken.

  De betrokken militairen moeten bestraft worden, maar zie ook de balk in je eigen oog naast de splinter in dat van een ander.

 12. Ja hoor DE HOLLANDERS. HOLLANDERS HEBBEN GEEN RESPECT VOOR ANDERMANS SPULLEN. A.u.b. un hende por splikami ta dikon tin tantu militaire na korsow? Paso mi ta mira nan ta hasi uzo di nos luga anto verder mi no ta mira ni tende kiko nan aandeel ta den e maatschappij.

 13. @Zorro,

  Dus dat maakt het allemaal minder erg wat deze soldaatjes gedaan hebben? Of althans waar zij van verdacht worden?

 14. @ Henkie

  Verontschuldiging ?
  Wat dacht je van gewoon oneervol ontslag en wellicht vervolgen, lijkt me een veel betere straf voor deze idioten.
  Ongeacht wat er is gebeurd, een militair hoort het voorbeeld te geven en ik heb dan ook geen enkel medelijden met hen. Ze zijn niet aangevallen (dan zouden ze zich mogen verdedigen), maar zodra we praten over vernielingen is het einde oefening voor hen.

 15. Wat onze “regering” al bijna 2 jaar doet is veel erger en zij mogen wel hun “diensttijd” uitzitten, voordat ze gestraft worden.

 16. Militairen zijn een afspiegeling van onze maatschappij, laten we eerst afwachten wat er echt is gebeurd.
  indien schuldig bevonden, lijkt me een verontschuldiging van hun kant een goede zaak..

 17. linea recta terug naar nederland sturen..het is natuurlijk wel in hun vrije tijd gebeurd,maar ze zitten daar nog altyd op kosten vd staat..geen discipline van inderdaad pubers..vernielen van andermans spullen

 18. militairen moeten het voorbeeld geven.
  hopelijk krijgen ze flink straf, ook al zijn het eigenlijk nog pubertjes.

 19. Dushi hende nos ta!