• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De toestand van prins Johan Friso is tot op heden onveranderd gebleven. Hij ligt nog altijd in coma in een ziekenhuis in Londen. Dat heeft zijn broer prins Willem-Alexander vandaag gezegd tijdens een fotosessie met zijn gezin in de buurt van zijn huis op landgoed De Horsten in Wassenaar.

De diagnose die in Innsbruck is gesteld na het skiongeluk dat Friso trof, is volgens de prins nog steeds van kracht. Zodra er verandering optreedt, zal dat via de Rijksvoorlichtingsdienst naar buiten worden gebracht. “Ik hoop dat we in de toekomst met een positief bericht kunnen komen.”

Tuchtprocedure
Vanmorgen (Nederlandse tijd) werd bekend dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) een tuchtprocedure aanspant tegen neurochirurg Kees Tulleken. Na het skiongeluk van Friso deelde Tulleken informatie over de toestand van de prins met zijn vrouw, NRC-journaliste Jannetje Koelewijn, die de informatie wereldkundig maakte. Zij schreef dat Friso geen schedelbasisfractuur had en dat zijn situatie redelijk gunstig leek. Dat bleek niet te kloppen.

Druk jaar
Willem-Alexander zei dat hij en prinses Máxima een druk jaar achter de rug hebben met vele hoogtepunten, zoals het bezoek van de president van Turkije. “Met alle emoties die daarbij komen en dat gaat je niet in de koude kleren zitten

© ANP, alle rechten voorbehouden

1 reactie op “‘Geen verandering toestand Friso’”

  1. Het is de dood,die je word gegeven,het zal niet anders zijn als een verleden,rust zacht,.voor een ieder