• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De spanning in de Staten liep de laatste weken hoog op. Zo hoog dat er heftige woorden werden geuit door minister van Financiën George Jamaloodin tegen Statenvoorzitter Ivar Asjes. De minister bood gisteren zijn excuses aan hiervoor. Versgeperst.com vroeg voorbijgangers of zijn excuses genoeg is.

“Ik schiet je neer en bied dan mijn excuses aan”, reageert de 36-jarige John. “Dat is wel erg makkelijk. Is hij het dan nu wel eens met Asjes en wil hij geen wapen meer? Ik dacht dat het de bedoeling was dat Jamaloodin zou aftreden. Dat lijkt me de beste stap als je het zo oneens bent met elkaar.”

Respect
De 28-jarige Zjaira vindt dat de minister een goede stap heeft gemaakt in de juiste richting. “Het is goed dat Jamaloodin nu zijn trots opzij zet. Hij moet respect hebben voor een Statenvoorzitter en beslissingen accepteren. Door zijn excuses te maken creëert hij ‘good will’ en laat zien dat hij openstaat voor oplossingen. Ook al wilde hij het liever anders.”

Uiterste
“Er gebeurt nooit iets”, stelt de 25-jarige Arjen. “Ze verpesten het keer op keer en steken elkaar bijna letterlijk de ogen uit, maar er gebeurd niets. In de kamer schuiven ze wat geld naar elkaar toe en dan biedt de één weer excuses aan. Ze doen wat ze willen, gaan tot het uiterste, maar niemand krijgt ze weg. Ze vermoorden elkaar nog liever.”

Oplossing
De 36-jarige Oscar vindt dat excuses er niet toe doen. “Beledigen is niet netjes, dus je moet dan zoeken naar de kern. Hoe komt een minister zo boos dat hij een Statenvoorzitter beledigt? Is dat probleem nu opgelost? Excuses zijn niet belangrijk zo lang je het probleem niet aanpakt.”

23 reacties op “‘Jamaloodin creëert ‘good will’’”

 1. Sanders je slaat de plank behoorlijk mis en Otrobanda zal je uitlachen. Sinds als afgestudeerde werd ik door een Surnamer onderkropen omdat hij vindt dat hij belangrijker is dan ik vanuit de ambtenarij. Die man tracht mijn leven kapot te maken, daarom was ik weggegaan, omdat ik wijs genoeg ben hem de adem niet te benemen en ik had toen vele mogelijkheden met verder studeren.
  Surinamers zijn in niets beter dan een Papiaments talige maar dan ook niets beters ik heb met ze gewerkt in Nederland als op het Eiland. Door het spreken van huisuit Nederlands hebben zij een valse arrogantie gekweekt erger dan de Makamba’s. Het is het Nederlands
  waardoor zij een stapje voor hebben op de Papiaments talige en daarbij om zich in de machtspositie te houden zijn allemaal strooplikkers, onbetrouwbaar en karakterloos.
  Sanders ik heb twee van die armoezaaiers in de familie en komt mij in godsnaam niet vertellen wie is wie. De tijden veranderen, het Nederlandse taal is voor wat het is en daarmee ook de grandeurs van de Surnamers. Neem maar Frente Sivil, een totaal mislukte poging om de macht: grote mond en daarna bij de gouverneur gaan janken, de tijd van de Surinamer, hoe goed ze ook zijn, hun tijd is op hier op het Eiland. Zij hebben te veel hun voorsprong uitgebuit en anderen vernederd. Sander het is nu uit met alle vermeende superioriteit, het is aanpassen of opzouten en niets anders. Let op welke kant Leeflang met haar grote bek zal gaan: van minister tot een goedkope straatclown!
  Het Papiaments Volk is ontwaakt en duldt geen onderwerping noch hegemonie van niemand meer in eigen land. Wie zich niet aanpast, vertrekt beter dan genegeerd te worden: het is menens deze keer. Die bedoelde Surinamer zal spoedig, want veel tijd heeft hij niet meer, creperen in zijn eigen vuile streken: er zijn vooraanstaande mensen die altijd op de hoogte waren van zijn onderdrukkend boeven systeem. Van mijn kant heb ik hem laten zien: ik heb alles bereikt wat ik wou ondanks zij intense ondergraving hij kwam niet binnen bij de Belgen Hij bleef buiten!: Indien God mij bewaart, zal hij niet bewaard worden voor zijn eigen hel, waarvoor er geen pardon kan bestaan!

 2. @willems,

  ik wil de Surinamers niet verheerlijken, maar gemiddeld genomen zijn ze meer verstandig, harder werkend, beter opgeleid, minder crimineel dan de gemiddelde Curacaoenaar.
  Waarom was jij ook al weer uit Curacao gevlucht?
  dat was toch omdat je hier geen voet aan de grond kon krijgen?
  dat je door je eigen mensen geen kansen kreeg aangeboden?
  dat was het toch?

 3. OPROEP…OPROEP…
  Allerbeste Immy,
  Het lijkt , dat je wèl doet, hetgeen je niet wil doen, immers door jouw oproep reageer je toch? Geeft echt niets hoor, wij worden van buitenaf gemanipuleerd!
  Heb jij ooit gehoord van de combinatie “begeerte en illusie”? Uiterst gevaarlijk, Immy!!:
  “Niet wat ik wens, h e t g o e d e , doe ik, maar wat ik niet wens, h e t k w a d e , dàt doe ik. Men beweert dat onbewust verliefd zijn netzo reageert: Nee, echt niet, maar kom maar mee!! Wij zijn m a a r mensen Immy!!!!!

 4. OPROEP OPROEP OPROEP

  Bezoekersd Versgeperst, laten wij vanaf heden de heer R. Willems maar laten schrijven, echter geen reactie meer op geven, heeft ie geen lol en houdt hij vanzelf op!!! Hier zal ook wel een diarhee opmerking opkomen, ik reageer niet meer op dat figuur en, zoals hoop ik, velen met mij

  Doeidoeidoei

 5. Henkie,
  Wil jij dan zeggen, dat Surinamers sinds hun bezetting van Curaçao, de nederlandse taal niet als volk zagen? Nog steeds, maar dan, als een armzalige nietszeggende arrogantie die mensen de clownerie injagen. Je staat de plank goed mis! Dat is nu juist de Curaçaose ellende. Curaçao zit opgezadeld met allerlei onbeschaafde direct uit de rimboe, die hun heil zoeken in de criminalitiet, maar zijn wel toen “de gentlemen” omdat zij tijdens de Nederlandse Antillen dé elites waren, dank zij de nederlanse taal, die het Papiaments vernederde! Neem zo’n Leeflang, die tot minister had geschopt, een pure lach-clown een zeer domme ruil voor Surinaamse stemmen door de PAR! Indien zij zich zo opblaast als een kikker en zich zo capabel en intelligent acht, waarom niet ook bij Bouterse geen Minister? Nee, daar geldt de harde realiteit en hier mag men wakker dromen. Nu is het Papiaments Volk ontwaakt en is in zijn eigen land, zijn eigen plek, een Papiamentse plek en wie zich niet aanpast gaat een bittere tijd tegemoet. Zwijgen, Henkie of komt op met een MEGA FRENTE SIVIL als spek en bonen; het was maar een flauwe schot voor de boeg, de tijd zal die schot verharden totdat alle arrogantie eruit is op een of ander manier! Reken maar op de maag is overvol!

  Totekki,
  Bij de zaak blijven. De meeste van die vaders zijn arme Surinamers die uit de oerwouden komen! Kijk maar goed rond in de goede families waar Surinamers zich genesteld hadden, méér dan ellende om niet te spreken van de gewone bosmannen; in mijn familie kennen wij twee armoezaaiers van “dit is van mij en niets is van jou”! Curaçao zijn probleem is niet het Papiaments Volk, maar de paria’s! En dàt onderschrijf ik en dat zegt inderdaad genoeg over mij en jouw ignorantie!

 6. @ R.L.Willems, het papiaments volk is een nobel volk ontstaan uit vele andere volkeren. Je bedoelt hier te zeggen, ontstaan uit vele vaders (verwekkers) die hun eigen kinderen voor galg en rad laten opgroeien en hun nakomelingen niet eens kennen en zie wat er van gekomen is, nobele criminelen die zelfs hun eigen nobele broeders en zusters op het eiland, beroven, mishandelen, dood schieten en daar ook nog trots op zijn, je zou ze eens moeten horen opscheppen over hun daden, daar onder de tamarinde boom. Maar al bij al genomen zul jij dit nobele gedrag onderschrijven en dat zegt genoeg over jou.

 7. ad willems,

  als we ineens de taal als volk gaan beschouwen dan zitten we op het verkeerde pad.
  Ik ken voldoende mensen die onze taal spreken, maar daardoor zijn we nog geen volk.
  de liefde voor ons land, cultuur en denkwijze dat telt wel.
  als dit nu in spaans, nederlands, papiaments of engels is dat maakt me niet uit.
  ook de kleur van de mensen tellen niet, maar de bevlogenheid en liefde voor ons land telt.

 8. Totekki,
  Nog een specifieke aanvulling van jouw NUNKA /LUBIDA,
  Uit zelfrespect, respecteer je zelfs een hond! En dat ontbreek je in ruime mate!
  Of het nu gaat om “zelfrespect of respect m.b.t. anderen”, doet er niet toe, jij mist beiden!

 9. Makayu,
  Jij wil mij weg hebben in eigen land. Onder een steen kruipen voor jou? No way! Ik zal nooit onder geen enkele steen kruipen en jij zal eeuwig met mij te doen moeten hebben. Overigens, zolang er onvervalsde landgenoten gewapend met een domverstand op het Eiland rondlopen, behoort men zeer allert te zijn en te blijven!

  Totekki,
  Hoezo plotseling Papiaments Volk? Het Papiaments Volk is een nobel Volk ontstaan uit vele andere volkeren en thans een eigen volwaardig bewust leven leidt en duldt geen onderdrukking noch hegemonie van anderen in zijn eigen land. Het zal je nooit meer lukken dit volk weg te zetten of te onderdrukken. Dit Volk is nu ontwaakt en eist gewoon aanpassing van anderen of inbinden.
  Bedoelde sociale cohesie geldt niet voor geboren collaborateurs met vuile handen. Trouwens jouw opvatting is weinig ter zake.

 10. @ yu di tera. Het is waarschijnlijker, dat yu di tera in de huid of hol van psychopaat Wiels is gekropen en daar zou ik me zeker niet prettig bij voelen.

 11. Maar geen excuses voor geen belastingen betalen en een falend beleid sinds 10’10 en medeplichtig in Bientu

 12. @zorro eeeeeeeeeeeeuh lijkt wel of omayra leeflang in de huid van zorro is gekropen ,wordt ook zo para van het niet meer de macht hebben en dan als kleuter reageren

 13. @R.L.Willems, vergat ik toch nog specifiek te benoemen:, het papiamentse volk, waarbij de meeste onbeschaafde onder ons respect als individu verdient. Mijn respect, NUNKA, LUBIDA.

 14. @R.L.Willems, zo dus nu zijn wij plotseling een Papiaments volk met onze papiamentse vlag en ons papiaments paspoort en onze papiamentse kindertjes die wij niet kennen en de moeders van die papiamentse kindertjes weten niet meer wie hun papiamentse verwekkers zijn, must I go on ?

 15. @willems:
  kruip weer gauw terug onder je steen AUB !!!!

 16. HET IS ALLANG GEWETEN !
  Wij, Papiaments talige, hebben als gemeenschap, een langere mentale weg af te leggen, gezien onze onderlinge sociale afstanden uit het verleden. Nu is het bewust “up naar boven” voor de duurzaamheid!
  Als Papiaments talige lagen wij dieper in de put met het stil verlangen om eens een evenwichtig ijkpunt (ontwikkelingsfase) te bereiken, dat kennelijk nog ver in het verschiet ligt, maar steeds dichterbij komt.
  “Een volk op weg”, zei Dr. René A. Römer in 1979, drie en dertig jaar geleden.
  Het fysiek parcours met scherpe kantjes werd afgelegd en nu het geestelijk gedeelte, kennelijk het moeilijkste onderdeel: de bewuste mentale rijpwording voor samenvloeiing op basis van zelfrespect, respect voor elkaar en voor anderen.
  Kortom, bewust een stap maken van het individueel belangen denken naar breed gemeenschappelijk denken, wat Mevr. Susan Römer, reeds jaren geleden doorgaf als: “gezamenlijk creatief denken”.
  Creatief denken is o.m. het voorkomen van storende individuele scherpzinnigheden en elkaar aanvoelen, waaruit het algemeen belang beter gediend kan worden op basis van evenwichtig onderling respect, terughoudendheid en waardigheid!
  Het Papiaments volk bestaat uit verscheidenheid, waarbij de meeste onbeschaafde onder ons respect als individu verdient.

 17. Ja, ls het lijntje is uitgewerkt, kun je weer iedereen aan het lijntje houden. Excuses dus, tot de volgende keer.

 18. Jamaloodin is en was ongeloofwaardig.
  ook Asjes trouwens….

 19. Een (r) kat verliest wel zijn haren maar niet zijn streken.

 20. Jama bai fliet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Opzouten)

 21. Er zijn helaas genoeg boberano’s, die weer in dit toneelstukje zullen trappen.

 22. Een grote poppenkast zoals het hele zooitje wat er daar zit.

 23. Zjaira, heb je zijn “benepen” gezicht gezien tijdens het aanbieden van zijn execuus ? Dat gezicht was van iemand die zijn keutel, at gunpoint, moest terug trekken. Ik heb het gevoel dat hij geen keus had en het alternatief (opstappen) een absoluut gezichtsverlies had betekend. Er hebben mensen zelfmoord gepleegd in zo’n situatie maar daar had hij de guts niet voor.