• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het College financieel toezicht (Cft) vindt dat de eerste begrotingswijziging van de Curaçaose regering in onvoldoende mate tegemoet is gekomen aan de aanbevelingen van het College. Dat schrijft Cft in een brief aan de regering, waarin staat dat de overheid nog ‘voor 153 miljoen gulden moet ombuigen’.

“De financiële situatie is ernstig. Het licht staat op rood”, zei de voorzitter van het CFT Age Bakker begin juni. De Nederlandse regering en het Cft staan op scherp sinds de Curaçaose regering half mei bekendmaakte dat 2011 is afgesloten met een begrotingstekort van 163,4 miljoen, en 2012 het begrotingstekort 32,7 miljoen zal tellen.

Aanwijzing
Minister Liesbeth Spies (Koninkrijksrelaties) heeft tijdens haar bezoek in juni pittige gesprekken gehad met premier Gerrit Schotte over het begrotingstekort. Voor haar bezoek gaf Spies al aan zich ‘heel serieus’ aan het voorbereiden te zijn op het geven van een aanwijzing aan Curaçao, zei ze vandaag in de Tweede Kamer. In het verslag van haar bezoek aan de Tweede Kamer deze week zegt de minister dat haar zorg over de begroting onverminderd is.

Reces
“Naar de mening van het College blijft er sprake van een begroting die niet voldoet aan de normen van Artikel 15 van de Rijkswet. Het College adviseert Curaçao om een additionele dekking te presenteren om de begroting sluitend te maken en om te compenseren voor de tekorten uit voorgaande jaren”, concludeert het Cft. Volgens Spies zal de besluitvorming of de Rijksministerraad een aanwijzing gaan geven rond het zomerreces. Het reces begint morgen.

[scribd id=99207802 key=key-1t68l0o9h0iq4dnhk6q3 mode=list]

11 reacties op “Cft: ‘Bezuinigingsplan onvoldoende’”

 1. @piet

  Het was een ironische opmerking. 🙂

 2. @ Karel. Wat een komieke opmerking. Als dat waar zou zijn van dat aardgas en de olie, dan was Shell toch nooit opgestapt. Fijn dat er nog mensen zijn die de sunny side zien in deze financiële malaise. Wacht maar tot het licht uitgaat en de auto stilstaat. Maar dan ligt het internet ook plat op deze klip. Goede raad : een fiets kopen met een grote dynamo.

 3. Het wordt tijd dat we gaan inzien dat we als Curacao een klein eiland zijn met zeer beperkte mogelijkheden. We moeten ons niet spiegelen aan NL en een soort mini NL willen zijn. We gaan dat nu merken. Net als elders in de regio, zal de basisvoorziening voor water en electra en gas haperen, zullen we onze medische voorzieningen op het niveau van de regio zien zakken, is onze AOV in de regio uniek en zullen we het toezicht op de luchtvaart niet op FAA niveau kunnen betalen. Alleen de politieke pensioenen zijn in de regio vermoedelijk op niveau, want men zorgt goed voor zichzelf. De aanpassing naar caribisch niveau is pijnlijk maar onvermijdelijk. De grote vraag is alleen…welke politici hebben (met hun belastingschulden en riante voorzieningen) het lef dit hardop te zeggen.. Zelfs water, electra en gas haperen hier, het geld is op.. Get real!

 4. Het is de hoogste tijd voor Schotte en c.s. en Jamelodin om een enkele reis Timboektoe te gaan boeken. indien zij het pek met veren traject van de CFT en RMR wensen te ontlopen.

 5. Jones, Stella van Rijn (een mislukt journaliste) zal Schotte (een mislukt broodjesbezorger) tot in het oneindige verdedigen. Zoals ze Brandpunt aanviel toen deze maar een klein deel van de wandaden van Schotte op tv belichtte was ronduit beschamend en het zoveelste bewijs dat ze niets meer dan een laffe marionet van Schotte is met geen enkele eigen mening.

  Stella van Rijn en Sheldrey Osepa, enger kan ik niemand vinden.

 6. Het gerucht gaat, dat Schotte niet bij het aanstaande RMR op Aruba aanwezig zal zijn en de even incompetente Cooper zal sturen. Wordt het eindelijk te heet in de keuken?

 7. Geen probleem. We hebben genoeg olie en aardgas onder het eiland. Komt allemaal goed.

 8. We hebben een Ministerie van Algemene Zaken met aan ht hoofd ene van Rijn. Ipv kabouter te instrueren behoort zij zich hier dermate grote zorgen te maken.
  Wat een afgang.

 9. leg beslag en vorder de $40 mio van ome Robbie, is de helft al weg gepoetst, stop dat ziekenhuis per direct, we kunnen nog wel een paar jaar door met die ellende die er nu is, stop kranchi verhuis en investeringen in nieuwe lokatie, komen we al een heel eindje zou ik zeggen

 10. Hoe kun je geloven dat de regering echt wil bezuinigen zolang de minister president businessclass/5 sterren hotels de wereld overreist met een duur betaalde fotograaf voor zijn Facebook pagina?

  Om niet te spreken van het dure legertje bodyguards om zich heen waarmee onze MAVO3 premier zichzelf toch nog enige status probeert te geven.

  Overigens is het opvallend dat Schotte geen tijd heeft om kritische Statenvragen te beantwoorden maar wel tijd kan vinden om drie maal daags zijn Facebook bij te werken.

 11. Als de ministers hun achterstalligen schulden zouden betalen dan waren we een stuk beter af geweest…