• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het milieu- en recyclingbedrijf Green Force was onlangs in contact met stropers in Soto. Daar werden pasgeboren papegaaien te koop aangeboden die zelfs nog geen veren hadden. Green Force vindt dit niet kunnen en pleit voor een totaal verbod in de handel en het houden van papegaaien en elk ander soort vogel.

Green Force wil samen met andere dierenliefhebbers papegaaien en andere vogels die bij mensen thuis leven, laten registreren. Daarna willen zij het verbod in laten gaan. Mochten er vogels worden gesignaleerd die niet geregistreerd zijn, dan hoort daar een fikse boete bij. Bonaire kent al een soortgelijke plan van aanpak en wetgeving voor de lokale papegaai.

Uitzonderingen
Voor professionele vogelhouders en opvangcentra die hun dieren goed beschermen, genezen, voeren en vrijheid geven kunnen uitzonderingen worden gemaakt. Zo zijn er duivenhouders en ook ara houders die veel van hun vogels houden en iedere dag vrij laten om rond te vliegen.

13 reacties op “Green Force pleit voor verbod”

 1. Beste Jack de Ripper en/of Abraham Mossel,
  Blijkbaar hebben we hier te maken met iemand die niet weet hoe het allemaal loopt bij het Asfalt meer. Ook iemand die verbiteerd is en een persoonlijk probleem met mij heeft.

  Ik nodig u uit om de discussie one on one te voeren met mij, face to face, en niet achter een schuilnaam. Dat is voor “cowards”.

  Omtrent de bewaking, ten eerste dat staat niet ter discussie hier, alleen gebruikt u keer op keer deze media om mij zwart te maken. Mijn integriteit staat voor zich, en als u iets tegen mij heeft dan wil ik u graag ontmoeten om wat dingen recht te trekken.

  Ik ben in 2009 negen gevraagd om de bewaking over te nemen aangezien de bewaking van toen niet deugde. Dankzij mijn lage en competitieve prijzen hebben zij (de organizatie van het Asfalt meer) mij ingehuurd.

  MIjn prijzen liggen lager dan menig ander bewakingsbedrijf. Verder zijn al mijn mederwerkers verzekeerd, legaal en van Curacaose bodem. Geen malafide praktijken zoals bij andere bewakingsbedrijven. Via mijn bewakingsbredrijf kan ik Yu di Korsow werk geven en hun helpen. Dit bewakingsbedrijf is mijn inkomen en dat helpt mij om Green Force is stand te kunnen houden aangezien recycling niet geheel rendabel is.

  Verder verdienen mijn bewakers meer dan het minimum loon dat zij meestal krijgen aangeboden bij andere bewakingsbedrijven. Al met al geen vet pot dus.

  Wederom zijn er dan mensen die achter een schuilnaam anderen proberen kapot te krijgen en een mening hebben over jan en alle man terwijl ze niet weten hoe het is en er aan toe gaat.

  Het is ook niet Nederland die geld steekt in het Asfalt meer, het zijn privee ondernemers die de boel willen saneren. Aangezien geen enkele Curacaose regering dit heeft willen doen. Daar zou u dankbaar voor moeten zijn, dat er weer een stukje Curacao schoon wordt gemaakt voor u die op een stoel zit.

  Maar ja, en uw geval is het makklelijker om achter een pc te schuilen en niets doen voor ons eiland. Hopelijk ziet u ooit het licht, tot dan kan ik niet anders dan medeleving voor u hebben.

  Nog een prettig weekend,
  T. Brouwer

 2. @Brouwer.Dus niets in iemands zak!.dat zegt deze regering ook,dat je vogels beschermd is een goede zaak,maar je vergeet er bij te vertelen dat je al jaren (en nog velen volgen nederland heeft er tonnen in gestoken,gebeurt alleen niks??)) je zakken loopt te vullen op het meest vervuilde stuk terein van heel Curaçao “het ASVALTMEER” bewaking,wat moet daar nou bewaakt worden?

 3. Goed werk !!!! Greenforce

  heb het zelf ook meerdere keren gezien dat men nesten kapot maakt om de jonge vogels er uit te halen, ga je er heen en vraag je waarom ze dat kapot maken en dat dat niet mag, krijg je een grote muil en de opmerking dat waar bemoei je je mee “konjo Makamba” dit is Korsouw, donder op !!

  Bel je de politie, die doen niks komen niet eens kijken, en dit terwijl het niet eens mag

  Trieste van het verhaal nest kapot jongen gestolen voor geld, vogels ontdaan van hun jonkies, dus weer minder dieren in de natuur, en dat allemaal wederom om geld, schade vele malen groter dan de opbrengst !!!!, maar leg dat maar eens uit aan ongeschoolde ….

 4. Oei Pat, dat noemen we nu een “daks den wowo”..
  Trouwens, weet jij trouwens wat een volle GF bin met blikjes alu opleverd en hoeveel zo’n bin kost, plus vervoerskosten etc… Is heel wat anders dan een rafinaderij slopen en het schroot verkopen..

 5. Beste Pat,
  Green Force is een milieu en recycling bedrijf, niet een stichting. Bedrijven moeten belasting betalen en hun personeel en zakken kunnen betalen. De mensen die er voor kiezen om gebruik te maken van mijn diensten zijn milieubewust en betalen voor een service.

  Daarvoor krijgen zij informatie, recycling bins, recycling service, gratis educatie en hun logo, naam, adres en telefoon nummer op de website. Allemaal voor een zeer lage prijs. Dit alles om het betaalbaar te houden en recycling op de kaart te krijgen op Curacao.

  Men is vrij om alles zelf in te zamelen en zelf weg te brengen, maar wat gebeurt er dan, niemand doet het. Dus biedt ik het aan.

  Verder gaat een deel van het geld naar bomen planten, dieren genezing, dieren sterelizatie, milieu educatie op scholen, bewustwording en meer. Dus niet in iemands zijn zak. Sinds de oprichting van Green Force heb ik nog geen een cent aan me zelf gegund. Het wordt allemaal gebruikt om het bedrijf te laten groeien en meer te kunnen doen voor het milieu, hier op Curacao en de rest van de aarde.

  Het is opmerkelijk dat mensen zo maar een mening hebben over iemand of een bedrijf zonder goed de feiten te weten.

  Verder zit Green Force in de board van het Bedrijven Platform Milieu en heb ik net het Creative Young Entrepeneurship Award van 2012 gewonnen. Allemaal zekker omdat ik zo fout bezig ben.

  Heeft u de lijst van klanten van Green force wel is gezien?, allemaal bedrijven die graag hun steentje bij dragen aan het milieu door verantwordelijkheid te nemen over hun afval. Dus volgens u moeten zij mij niet betalen, niet recyclen en maar door gaan met alles in de kliko te goeien zodat het 400 jaar in de landfill blijft. Daar schieten we iets mee op.

  U doet zekker heel veel voor het milieu?.
  Met vriendelijek groet,
  T. Brouwer
  Green Force

 6. Bravo Green Force en nog gefeliciteerd met de wel verdiende eerste prijs bij CYEA 2012! Behandel een ander mens of dier gewoon zoals je zelf behandeld wil worden!! ONTHOUDEN alle inwoners van Curacao! Menig dier heeft nu onnodig een rotleven op Curacao.
  Duidelijk bezit een papagaai vanaf zijn geboorte al over een hoger IQ dan de verschillende schrijvers van de reacties op dit artikel 🙂

 7. Green force is ook niet onbepsroken. ze zeggen wel voor groen te zijn maar ze halen wel van 2 walletjes hun geld. Je moet geld betalen aan green force om een vuilbak te plaatsen om bv alluminium te recyclreren, je moet betalen aan green force om het op te halen en dan verkoopt green force het door. hetzelfde wat de regering doet. alles moet maar van 1 kant komen.

 8. @jeroen,

  Misschien heb je liggen slapen. De regelzucht van NL is al lang ingeburgerd op Curacao.
  Kijk maar naar de geluidsmaatregelen. Niets is meer wat het is geweest.
  STOP di Horta y bende Lora kan er ook nog bij.

 9. Wat een verschrikkelijk typisch Nederlandse onzin. Laten we vooral het slechtste wat Nederland te bieden heeft (die verschrikkelijke regelzucht) niet importeren!
  En zeker niet voor dit soort onzin. Als het 1 april was dan had ik een dergelijk bericht begrepen maar iemand die dit serieus meent die moet toch echt compleet wereldvreemd zijn…

 10. Er rijd iemand te hard…

  … Verbied alle auto’s.

 11. Registreren??

  Laat de regering het maar niet horen want voor je het weet hebben ze weer de zoveelste “instituto” of “ministerio pa protekshon di lora i prikichi” opgezet om pastechi’s uit te delen en hun favoriete familieleden van dikbetaald en onnozel werk te voorzien.

  Zoals de gezegde luidt: “Schoenmaker hou je bij je leest!”
  Deze lui van Green Force moeten zich maar lekker bezig houden met het milieu en dit soort nevenactiviteiten aan de dierenbescherming over laten. We zijn tenslotte Nederland niet. (Waar je een smak belasting moet betalen voor elk hondje die je houdt maar tegelijkertijd wel mooi gemiddeld 2,5x zoveel verdient als op Curacao.)

  En bovendien, denkt men nou echt dat een beetje met de vinger gaan waaien daar bij Soto deze lang ingeburgerde gewoonte gaat uitbannen?
  Alsjeblieft zeg.

 12. Dus dat is dan ook het einde van de kippenhouderij of mensen die wat kippen aanhouden…
  Eventjes nagezocht, want een kip is ook een vogel. Zie hieronder de taxonimische indeling:
  Rijk: Animalia (dieren)
  Stam: Chordata (chordadieren)
  Klasse: Aves (vogels)
  Orde: Galliformes (Hoendervogels)
  Familie: Phasianidae (Fazantachtigen)
  Geslacht: Gallus
  Soort:Gallus gallus
  Soort: Gallus gallus domesticus

 13. wat voor rotzooi is dit nou!

  de natuur behouden!