• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het schip Almirante Luis Brión is gisteren onder de Venezolaanse vlag de haven van Curaçao binnengevaren in verband met de herdenking van de 230ste geboortedag van de nationale held Luis Brión. De kapitein van het schip, Carlos Vargas Escalona, bezocht premier Gerrit Schotte in Fort Amsterdam.

Kapitein Carlos Vargas werd vergezeld door zijn navigatie officier Ramiro Páez Salazar en de Venezolaanse Consul op Curaçao, Sonia Alvarado. Tot en met zondag zullen er verschillende activiteiten op onder andere het Brionplein zijn ter gelegenheid van de herdenking. Zondag neemt het schip weer afscheid van Curaçao en zet het koers naar Venezuela.

Luis Brión
Philippus Lodovicus (Pedro Luis) Brión werd op 6 juli 1782 geboren op Curaçao en werd een militair en patriot. Brión vocht tijdens de Venezolaanse onafhankelijkheidsoorlog aan de zijde van de opstandelingen. Aan het einde van zijn carrière was hij admiraal in de marine van Venezuela en het voormalig Groot-Colombia.

Foto’s: Ramsay Soemanta

6 reacties op “Admiraal Luis Brión op Curaçao”

 1. @Mossel, te veel credits…MAVO3!

 2. en zijn volk bedoel, jij dat, Messol

 3. De eene denkt de ander lacht,ik zou hun gedachten wel eens willen lezen?nee ik weet het al,hoe kan zo een havo3 figuur zich voor zo weinig geld laten omkopen.

 4. Onder de Venezolaanse vlag ,vanuit fort-nieuw-Amsterdam en in het fort schotte ontmoeten is beschaafd heldendom!

 5. Volgens mij voldoet Brion niet aan de 80/20 regeling.

  “Zijn ouders waren de handelaar Pedro Luis Brión en zijn vrouw María Detrox, die beiden uit de zuidelijke (Oostenrijkse) Nederlanden afkomstig waren. Het gezin verhuisde naar Curaçao in 1777”.

  Waarom wordt het standbeeld van Tula niet op het Brionplein geplaatst? Nog mooier zou het zijn als tegelijkertijd het standbeeld van Peter Stuyvasant voor het Forti wordt geplaatst.

 6. Ze gaan toch niet schieten, rita, en Curacao overnemen?