• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Maxime Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie brengt volgende week een werkbezoek aan Caribisch Nederland. Hij zal besprekingen hebben op Saba, Sint Eustatius en Bonaire over de energievoorziening en de stimulering van de economie van de eilanden.

Maandag komt de minister aan op Saba en zal dan een gesprek hebben met de gezaghebber en gedeputeerden. Vervolgens zal Verhagen een bezoek brengen aan het energiebedrijf en zal hij de locatie bezichtigen die in aanmerking komt voor de plaatsing van windmolens. De bewindsman sluit de dag af door een overeenkomst te tekenen met de RBC Royal Bank waardoor er meer bankkrediet beschikbaar zal worden gesteld voor ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf, vissers en boeren.

Sint Eustatius
Op dinsdag gaat Verhagen op gesprek bij de Gezaghebber en Gedeputeerden van Sint Eustatius. Daarnaast ontmoet hij de Eilandsraadsleden van zowel Saba als Sint Eustatius. De verbetering van het ondernemersklimaat staat centraal bij gesprekken met vertegenwoordigers van bedrijven, banken en leden van het Economic Development team. Tot slot zal de minister een overeenkomst teken met Windward Islands Bank zodat er meer bankkredieten beschikbaar komen voor ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf, vissers en boeren. De dag erna zal Verhagen een bezoek brengen aan het olie op- en overslagbedrijf Nustar en zal hij ook de locatie bezichtigen die in aanmerking komt voor de plaatsing van windmolens.

Bonaire
Tot slot reist de bewindsman donderdag naar Bonaire voor een gesprek met de gezaghebber, gedeputeerden en Eilandsraadsleden. Vervolgens zal Verhagen de eerste van de drie laadpalen, die elektrisch vervoer op het eiland mogelijk maken, installeren. Verder bezoekt de minister het energiebedrijf WEB en de Ecopower energiecentrale. Het ondernemersklimaat op het eiland staat centraal tijdens een ontmoeting met vertegenwoordigers van bedrijven, middenstandsorganisaties en leden van de Kamer van Koophandel.

2 reacties op “Verhagen naar Caribisch Nederland”

 1. @WaarGaatDitEilandNaarToe,

  praat voor jezelf, ok Bedankt.

 2. Beste Maxim,
  Met al je goede bedoelingen. De mensen op de eilanden willen gewoon het zelfde beleg op hun brood kunnen plaatsen als voor 10-10-10. De rest is voor hun bijzaak. Doe er wat aan.