CURAÇAO – De overkoepelende vakbonden hebben sinds gisteren meer duidelijkheid over de vaststelling van brandstof- en energieprijzen, meldt Radio Hoyer 2. CGTC, de Central General di Trahadonan Corsou en Plataforma Sindikal, hebben gisteren een gesprek gehad met premier Gerrit Schotte.

Het gesprek vond plaats naar aanleiding van een brief van beide organisaties om informatie en duidelijkheid te krijgen over het beleid van de regering met betrekking tot energie en brandstof. Volgens de vakbonden tastten zij en de hele gemeenschap in het duister over de factoren die een rol spelen bij de vaststelling van brandstof- en energieprijzen.

Sociaal dialoog
Al sinds 2005 probeert Roland ‘Nacho’ Ignacio, secretaris-generaal van de CGTC, de verschillende overheden ervan te overtuigen dat een tri-partite sociaal dialoog de enige manier is om tot oplossingen te komen. Ignacio legt uit hoe het komt dat de vakbonden niet voldoende op de hoogte waren:

Nacho Ignacio in gesprek met Rick Hart

7 reacties op “‘Meer duidelijkheid over brandstof- en energietarieven’”

 1. @Wimpiri, wel opmerkelijk dat gerritje er niet blij mee was want de heer marcano is zeer goede vriendjes met de familie Dos Santos

 2. @ WaarGaatDitEilandNaarToe, laatst is er een ferry binnengelopen die afgeladen was met brandstof (vergelijkbaar met een varende bom). Maar dat vond Gerrit niet goed want hij had zijn backshees niet ontvangen. Schiet dus niet echt op.

 3. Ik snap niet dat een volk zo apatisch kan blijven terwijl ze gewoon worden bestolen door de regering..

 4. @joop hertogs

  Hij verstopt alles onder zijn puntmuts.

 5. De monopolie positie voor brandstof moet gewoon worden opgeheven. Wanneer er een open markt komt zal de prijs van brandstoffen heel snel dalen. En dan mag Gerrit zelfs een kwartje krijgen ipv vijf cent voor zijn bario plan.

 6. schaam je op deze “domme” bevolking zo voor de gek te houden ! toen een barrel olie 135 dolllar was tijdens de oorlog in Irak betaalce we 2.24 per lieter ! nu is een barrel olie 83.35 Dollar en we betalen 2.47 ! kom mijn niet vertellen met mijn geschoolde kennis dat je mij nogsteeds iedere keer beroofd als ik die slang erin hang en curoil is bijna naar de “knoppe! miljoenen verduisterd….en geen drol geinversteerd ! in service of onderhoud..dan er een nieuw pompje bijplaatsen TRIESTU ! stelletje boeven zijn het deze vieze smaakeloze sjappies in wat men noemt een ” regering ” opzouten moeten jullie en laat maar eens wat concurentie komen zoals Texaco of 76 ! dan zullen jullie zien hoe goed koop het kan ! en dan zullen jullie zien dat een economie kan gaan draaien schotte met zijn vandis gang en curoil smaakeloze organizatie ! dit zaakie STINKT !

 7. Wat is de waarde van een gesprek met Schotte die bekend staat als een chronische leugenaar?

  Na afloop van zo’n gesprek mag je bovendien blij zijn als je je portemonnee nog hebt.