• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Geert Wilders gemeenteraadsverkiezingenCURAÇAO – “We nemen afscheid van de Antillen”, zijn woorden in het nieuwe verkiezingsprogramma 2012 van de Partij voor de Vrijheid (PVV). De partij van Geert Wilders maakte gisteren haar programma bekend. Als het aan de PVV behoren alle zes eilanden snel tot het buitenland.

De Antillen behoren nu nog tot het Koninkrijk. “Wij gunnen de eilanden volledige soevereiniteit, hoe eerder hoe beter. Eilanden met een corrupt bestuur als Curaçao ontvangen met onmiddelijke ingang geen cent meer van Nederland.”

Financiering stoppen
Daarnaast staat in het programma dat zij Nederland niet kapot willen bezuiningen, maar kiest voor snijden in de overheid en lastenverlichting voor burgers en bedrijven. “De Partij voor de Vrijheid wil de overheid kleiner maken”. Dat houdt in dat zij onder andere willen stoppen met de financiering van de Antillen.

Harde regels
Vervolgens zegt de partij dat zij de nationaliteit van daders van misdrijven willen registreren, inclusief de vermelding ‘Antilliaan’. Dit valt in het programma onder ‘harde regels’ die de partij wil instellen. Naast harde regels heeft de PVV ook een rijtje ‘harde uitvoeringen’ opgesteld. Hier staat onder andere in dat criminele Antillianen terug moeten naar de Antillen.

40 reacties op “PVV wil af van Antillen”

 1. @ anton, ons huiskarpatje parasiteert rustig verder.

 2. Dat de PVV niet alleen beslist wat er met de Antillen gebeurd is ieder wel duidelijk.
  Evenwel kan je als politieke leider een wens koesteren en die met vele motieven aan de man proberen te brengen Daar is niets mis mee.
  Blijft de vraag wat de Nederlandse Antillen willen. B.v. Curacao geeft overduidelijk aan naar volledige zelfstandigheid te streven.
  Alle 6 voormalige Nederlandse Antillen eilanden konden middels referenda hun wensen kenbaar maken en met de uitslagen hiervan is tegemoet gekomen aan de wensen die op de eilanden leven.( De meerderheid). Het geblaat ingegeven door een politieke stroming op Curacao over onafhankelijkheid en het verdrijven van de kolonisator wordt getolereerd ondanks het feit het duidelijk indruist tegen de uitslag van de referenda (wens van de meerderheid).
  Vreemd dat in het in Europa gelegen gedeelte van het koninkrijk nooit een referendum over deze materie werd gehouden. Als men in Nederland (de bevolking) iets met de Antillen wil zal een politieke partij het voortouw moeten nemen en zal bij verkiezingen blijken op hoeveel steun die partij kan rekenen. Het nare wat zich hierbij voordoet is dat een partij zelden wordt gekozen omreden van slechts een programmapunt. Hoewel mogelijk heel veel Nederlanders ook graag van de Antillen af wil, zal de PVV vermoedelijk niet de grootste partij worden, mogelijk zelfs niet aan regeren komen, omdat andere dingen in het regeerprogramma de kiezers minder of geheel niet aanspreekt.
  Ik kan me de verontwaardiging over dit deel van het partijprogramma dan ook niet voorstellen.
  We moeten ons zorgen gaan maken als die Europese Nederlanders net zo slim worden als wij en een bindend referendum gaan houden!!

 3. @ Lew, Helemaal met jou eens.

  Las zojuist: Nederland kan niet van Curacao af …omdat Curacao dat niet wil.?
  Helemaal gelijk. De koloni kan zoiets voor 100% beslissen. En Nederland kan niet zomaar een kolonie links laten liggen.
  Echter bestaat er een mogelijkheid dat Nederland zorgt dat het eiland alle zorg krijgt van een ander land dmv afspraken..bijv: Venezuela, en dan is de zaak rond. Curacaoenaren blij !!
  Je kan niet; handje ophouden, makamba pesten, roepen dat je van Ned af wilt en ondertussen roepen; Ik ben óók Nederlander!

  Je ben Curacaoenaar alleen wanneer je dat zelf wilt.
  Je ben Nederlander alleen wanneer je dat zelf wilt.
  Je zult het met zijn alle moeten doen en niet wachten tot de ander met het goede begint.
  Je kunt elkaar beginnen te “begroeten”… zonder dat je wacht tot jij het eerst gegroet wordt!

  Alleen de mensen op Curacao kunnen die huidige regering stoppen.
  (maar blijkbaar is het makkelijker om NIETS te doen…en de schuld aan Ned geven!)
  Fora vol met gezeur over elkaar! Als 2 kinderen die vechten over een ijsje… Bah! (niet t ijsje)

  Kom op Cura! Stop het gemopper, laat de wereld zien dat jullie de huidige regering niet willen… en dan dénk ik dat Ned echt wel een handje helpt. (waar ze kunnen)

 4. @Jan “Amstel brouwerij” c, ik zie een toekomst voor jouw als minister van financieen bij dit kabinet. Jouw feitelijke kennis en waarheids besef passen mooi bij deze “politici”!

 5. Beetje jammer dat Nationaliteit van de ‘antiliaan’ gewoon Nederlands is. Goedemorgen Geert.

 6. Al die Nederlanders hier met hun grote mond. Waarom vertrekken jullie niet alvast naar jullie Wildersland? Dat scheelt een hoop stress als Curacao straks daadwerkelijk onafhankelijk wordt. Wiels wordt onze eerste president of jullie dat nu leuk vinden of niet. Jullie hebben Wilders, een clown uit Venlo. Wanneer vertrekken jullie?

 7. Ik was graag op vakantie op Curacao, heb er ook 3 jaar gewoond zelf overwogen een huis te kopen maar ga er niet meer heen. Laatste vakantie geprobeerd me auto te stelen, kenteken die het gedaan hebben was bekend nooit meer iets gehoord. Het is een bende daar je durft in de avond niet meer met goed fatsoen over de straat. Is nog nooit zo erg geweest als met deze regering die niets doet.

 8. @anton
  Ben het met je eens.
  Maar ook Helmine Wiels en zijn achterban verschillen niets maar dan ook niets van de PVV cs.
  Laat er maar weer een referendum komen en de bevolkinbg van C. beslissen wat zij nu willen. Inmiddels zijn er heel wat nederlanders vertrokken (je ziet alle lege huizen richting JThiel, Cas Grandi, Jan Sofat dus die stemmen iniet meer mee.

 9. ik wil ook wel van de PVV af, maar dat blijkt ook voorlopig niet te kunnen.
  dat heeft tijd nodig….

 10. Een partijgenoot van Dhr Wilders heeft pas zelfmoord gepleegd wegens fraude van zijn vrouw en dan praat hij over de corrupte bende op Curacao hij moet eerst kijken wat er hier voor corrupte lieden hier vrij rond lopen op Curacao worden de corrupten gewoon de gevangenis in gepleurt onder andere Godett en Demei en vul de rest maar in. Maar in Nederland waar het om miljarden fraude gaat zoals de bouwfraude en de Vestia fraude krijgen zij nog geld toe en zei zitten geen dag in de bak.En wat anders wij van de Antillen zijn langer in de koninkrijk dan de provincie Limburg waar die nep germaan vandaan komt.Trouwens wat de Antillianen betreft een Antilliaan is iemand van Jamaica van santo Domingo de Cubanen de Puerto Ricanen en ga zo maar door er bestaat geen Antilliaanse Paspoort wij zijn Nederlanders zolang wij willen en dat beslist Wilders of Wiels ook niet alleen de bevolking van de Eilanden beslissen dat.En dat weet Wilders ook maar zijn domme stemvolk geloven wat hij zegt.Jongens als je met vakantie hier naar toe komt laat ze niet naar Volendam gaan want hun houden niet van Buitenlanders maar hun geld wel laat hun maar lekker Rechts liggen

 11. @ Jan C 800Miljard aan offshore inkomsten uit Curacao??? Hahahahaha!! Welk ei heeft jou dat verteld?? Jij slikt waarschijnlijk alles wat een ene Wiels verteld.. Maar met 800miljard kan je in 1 x de totale schuldencrisis in Spanje oplossen..

 12. sorry Jan C, je kletst maar wat….
  welke fabrieken heeft de PAR trouwens gesloten?
  nog steeds geen antwoord gekregen.
  en hoe kom je aan die cijfers, dat NL heel veel verdient hier?

 13. @peanut,

  Geen enkel verschil met Wiels. Zelfde laken en pak. Alleen met dien verstande dat Wildrs een iets hoger IQ heeft dan Helmine.

 14. @Rudy

  Alias Rudy Willems, wanneer doe je nu een keer iets aan je taal man.
  Je ziet je wordt er zo uitgepikt met al je aliassen. Probeer een keer objectief te benaderen of is dat te moeilijk voor je.
  En maar ophitsen en haatzaaien. Ik zou zeggen slujit je aan bij Helmiene.

 15. @ Chamo. laat de regering schotte doen wat zij denken dat goed is voor in de toekomst van het eilandje. Bekvechten,partijdigheid en gezeur helpt niet. Wil JIJ drastische veranderingen, begin zelf iets positiefs te doen voor jezelf en anderen en ophouden met dat gezeik.

  Hebben we nog niet genoeg slechte ervaringen met deze “regering”, die bovendien elke drastische verandering in de kiem smoort.

 16. @Jan C

  Niet zomaar iets roepen he…
  Zo begint het.
  Want eigenlijk zeg je; Curacao geeft altijd meer geld aan Ned dan andersom

 17. @Hans, Nederland incasseert 800 miljarden aan belastinginkomsten van de offshore op Curaçao. en geeft Curaçao een kanootje 150 miljoen ervan.
  Ik zeg. Offshore, Gas en aardolie inkomsten voor Curaçao,

 18. Ik stem PVV

 19. Onder de rgereing De Jong , had Brinkman reeds genoemde regering een corrupte
  eiland genoemd. Voor ons is dit gewoon geen nieuws, wat deze nederlandse regering nu zegt, trouwens het is verkiezungstij. Terwijl de regering Elhage in de tweede kamer aanwezig waren, voor de verdomde 10-10, ook deze vreselijke uitlating naar hun hoofd geslingerd. DAT WAS HEEL ERG TRIEST. Toen hadden mecvr Elhage moeten reageren
  dhr. DICK, dhr. Jackson, de andereheren met de grote mond die zij nu open maken.
  WERKEN JULLIE MET ELKAAR< ANDERS PAKKEN DIE NEDERLANDERS MANNEN
  DIE HIER IN DEZE PLEK WEL DE YDK ZITTEN OP TE HITSEN DE REST VAN JULLIE STUKKEN GROND EN TERRASJES AFPAKKEN.EN WIJ BLIJVEN TOCH VOOR HUN DOM.

 20. Sorry mensen,ieder zijn eigen mening maar wie van jullie kan het beter,welke van de andere regeringspartijen hadden het beter gedaan. Iedereen loop te zeiken,maar van buiten zeiken krijgt je een boete(wildplasser). Eerlijk is eerlijk maar de meeste van de criticus hebben over hun eigen portemonee of eigen belang. Hebben jullie ooit gedacht aan degenen die het niet breed hebben,de maatregelen dat later in de toekomst wij wel baat mee hebben, nee dus. Zeiken is zeiken omdat jij het alleen maar vervelend vindt of partijdig bent. Economie is wereld breed zichtbaar,dus wat verwacht men van een klein eilandje zonder export en afhankelijk van een ander land dat nu ook in crisis zit. Laat wilders zeggen wat die wil en laat de regering schotte doen wat zij denken dat goed is voor in de toekomst van het eilandje. Bekvechten,partijdigheid en gezeur helpt niet. Wil JIJ drastische veranderingen, begin zelf iets positiefs te doen voor jezelf en anderen en ophouden met dat gezeik. Zoek God. Amen ?

 21. @Irving, de PVV heeft Curaçao al op Marktplaats gezet, tot nu toe geen biedingen ! Conclusie zou kunnen zijn dat zelfs Curaçaoenaars geen €1,00 (laagst mogelijke bod) voor ons dushi isla over hebben. En daar reken ik mijzelf dus ook bij. Who wants to buy the snake-pit of the world ?

 22. Tsja, Wilders…. best beangstigend ja…
  Toch krijgt hij iedere keer weer een groot gedeelte van de mensen achter zich.
  Iedereen weet dat er veel geld naar dit Curacao is gegaan. Misschien dat ze niet alle 6 eilanden “buitenland” maken. Misschien alleen Curacao. Daar komt ook de meeste onrust en negativiteit vandaan. Heb zo’n gevoel dat een zeer groot gedeelte het niet met Wilders eens is maar wel met dit onderwerp.

  Mensen in Ned betalen zich onderhand blauw. En weten dat er ook nog voor Curacao betaald wordt. Er gaat geld naartoe voor dingen /doelen waar weinig mensen iets van snappen.
  En aangezien de reacties van Curacao naar Ned nooit positief zijn…

  Tsja…

 23. De heer Wilders wil af van de Antillen. Weet hij iets van de staatskundige structuur van de Caribsche ei(landen van het Koninkrijk. De Antillen bestaan sinds 10-10-10 niet meer.
  Aruba maakt al langer geen deel uit van de vroegere Nederlandse Antillen.
  Drie van de eilanden zijn een speciale gemeente van Nederland. Dus wat praat hij over alle zes eialnden van de Antillen.

 24. Ik denk dat Curacao bij de RMR op 13 juli nog een laatste cheque krijgt aangeboden, maar dan wel met de voorwaarde om daarbij zo snel mogelijk onafhankelijk te worden. Ik ben benieuwd of deze democratisch gekozen regering deze cheque gaat aannemen.

 25. Beste Geert, wij hebben in oktober 2010 al afscheid genomen van de Antillen!

 26. ik zou op ze stemmen !

 27. Mag misschien stemming makerij zijn van Wilders, en het op slot verhaal van de VVD, maar als alles hier netjes was en er niet de nodige voorvallen waren geweest hier op ons eiland die het nieuws en krant hebben gehaald in Nederland zouden zulke stemming makerij weinig oor vinden, maar in het tegendeel vele mensen zijn de Antillen meer dan zat !!!

  Toch eens iets af te vragen waarom ? zal niet door een incident komen lijkt mij, zal toch een opeenvolging van voorvallen zijn

  Het is toch altijd oorzaak en gevolg ??

 28. Praatjes voor de vaak. Als Wilders van de eilanden af wil, zegt dat nog helemaal niets. Als de eilanden zelfstandigheid / onafhankelijkheid willen, bepaalt niet Wiels , niet Schotte of welke andere politieke lijder dan ook dat dit zal gebeuren, maar alleen het Curacaose Volk.
  In een referendum, onder toezicht van de Verenigde Naties. Meeste stemmen gelden.
  Niet voor Wiels natuurlijk, want die spreekt in zijn Onafhankelijkheidsverklaring namens God zelf.

 29. Tja, mijn koffer staat klaar om te vertrekken naar Nederland want het wordt hier natuurlijk een derde wereldland. Gelukkig heb ik geen uitkering nodig en mag ik wel naar binnen.

 30. Ik weet niet van waar Wilders en sommige mensen hier op versgeperst.com het idee vandaar halen om “Curacao uit het koninkrijk te gooien”?
  Maar dit kan volgens internationaal en VN recht niet!
  Het VOLK (=> bevolking van Curacao) moet dit via referendum zelfs bepalen, alles andere is alleen gelul van de politieke elite zowel vanuit NL (Wilders & Co) als van Curacao (Wiels & Co).

  Het is ook dezelfde reden waarom men niet Griekenland uit de Euro kan gooien, want de Griekse bevolking kan dit alleen bepalen…
  Over griekenland gesproken, is men in Nederland nog steeds zo gefocused op Curacao (die paar miljoen euro die per jaar deze kant opkomen), dat men de eigen problemen (Euro crisis) helemaal vergeet?

 31. Ik dacht dat een leeglopende ballon altijd klonk als pff maar het blijkt nu toch pvv te zijn…

 32. @Paulina

  Misschien kan het duo Wiels/Wilders samen de wildernis gaan bevolken.

 33. Zelfstandigheid kun je niet opleggen. Wat wel kan, is dat Venezuela Curacao claimt zoals Indonesie Nieuw Guinea heeft geclaimed. Dat volgt een referendum olv de UN, met de keuze: zelfstandig of Venezuela.

  Betere optie is dat NL aangeeft Curacao niet meer te kunnen besturen en dan de UN vraagt het te gaan besturen als mandaat gebied. Denk dat deze optie steeds dichterbij komt, zeker als de regering en de Staten op conflict met NL aansturen. NL kan zo een goed dossier opbouwen en de USA zullen het wel steunen. USFOL kan dan naar Bonaire en Aruba verplaatst worden

 34. Leuk! En gaat de PVV eenzijdig de statuut opzeggen?
  Toen ze bij de regering zaten, toen moesten ze zulk taal uitkramen!
  Net voor de verkiezingen is het weer een loze belofte (net als de lokale politici) totdat ze het daadwerkelijk uitvoeren.

 35. we moeten goed oppassen wat we doen de komende maanden.
  Zoals het er nu uitziet is er een Kamermeerderheid om Curaçao uit het Koninkrijk te gooien.
  de SP, PVV en VVD hebben met elkaar 85 zetels.
  Als ome gerrit en wiels alleen maar zeggen we willen onafhankelijkheid dan krijgen we het per omgaande post.

 36. Wilders maakt moeilijke tijden mee, het leeglopen van zijn partij. Hij moet zijn frustratie ergens botvieren.
  Zijn eigen ex leden hebben geen goede woorden over hem. Hoe betrouwbaar is deze man eigenlijk?! Vraag maar aan Brinkman, Kortenoever en Hernandez.

  Een ding is duidelijk er is iets behoorlijk mis met deze man, Wilders. Hij hoort thuis in de wildernis. 😛

 37. Af en toe de blog van Leeflang maar bekijken dan blijven we weer op de hoogte.
  Atapalabra enz.

 38. Hans mooie lijst maar je vergeet er vast nog een flink aantal.
  Monk, banden Colombia, de real estate man van Helmientje die ook nogal ‘betalingsachterstand’ schijnt te hebben bij de belastingen, enz, enz.

 39. Punten die al 30 jaar geleden hadden moeten zijn doorgevoerd! Laten we hopen dat een en ander nu ook echt gaat gebeuren!

 40. Ik ben geen PVV aanhanger maar kan me volledig vinden in hun ideeen over de Antillen. Curacao heeft de Nederlandse belastingbetaler miljarden gekost, maar krijgt stank voor dank, in het bijzonder van de omhoog gevallen buurthuiswerker Helmin Wiels.

  En werd PVV-er Hero Brinkman niet door het hele eiland verguisd toen hij Curacao een corrupt boevennest noemde? Is er een betere naam dan voor de huidige regering Schotte (reeks van fraudes), Jamaloodin (megawitwasverdachte en wanbetaler), Constantia (reeks winkeldiefstallen en meineed), Wilsoe (de bejaarde trekpop van Dos Santos met zijn herhaald ingrijpen in diens strafzaak), Monk (pastechi van een ton, Kraanshi-gate) en el Hakim (mega wanbetaler)?