• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) maakt bekend dat vanaf 2013 de haven van Curaçao het ‘turn around point’ wordt voor Pullmantur Cruises. Dat houdt in dat het cruiseschip Monarch of the Seas aan zal meren in de haven waardoor ongeveer 2750 passagiers Curaçao kunnen betreden.

De minister was onlangs in Colombia voor vergaderingen met de vice-minister van Toerisme, Oscar Ruedas, en de directeur van de cruiselijn, José Manuel Martin. Na twee maanden van onderhandelingen door het Curaçao Tourism Board en Curaçao Ports Authority, onder leiding van Hakim, is het akkoord gesloten. Dit akkoord maakt deel uit van het project ‘One Ticket–Multiple Destinations’.

Werkgelegenheid
Hakim was in februari al afgereisd naar de Colombiaanse hoofdstad Bogota om deel te nemen aan de toerismebeurs ‘Vitrina Turistica de Anato 2012’. Hier heeft de minister gesprekken gevoerd over de voortgang van het project en gesproken over de incentieven om het transport tussen Curaçao en Latijns-Amerika te stimuleren en aan te trekken. “Met dit akkoord wordt er meer werkgelegenheid gecreëerd in de toeristische en maritieme sector. Dat geldt ook voor Dry Dock, die reparaties aan schepen aanbiedt”, aldus minister Hakim.

9 reacties op “‘One ticket-Multiple Destinations’ uitgebreid”

 1. gewoonweg fantastisch!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  hup hup schotte

 2. En hij blijft stug door gaan met zijn zakken te vullen, schijt aan de belastingbetaler heeft Hak hem erin.

 3. Hakim zit met de verkeerde vrienden aan tafel. Als dit nu een opstapplaats zou worden voor Holland America Line , Royal Carribean of Carnival , dan zou dat kunnen groeien als San Juan, of Miami. De “mindere goden” onder de cruiselines krijgen daar geen voet aan de grond. Curacao wordt dus een soort tweede keus. Dat is erg jammer, want de entourage van Rif Fort en Renaissance is uniek in de Carribean. De eerdere plannen voor het island-hoppen hebben hier kennelijk niets mee te maken. Ik zie tenminste het verband niet. Misschien moet Hakim maar weer eens op reis.

 4. Het tourisme zal steeds verder teruglopen, want geen een wil een klap in zijn nek hebben maar daar heeft de Libanees met Nederlands paspoort nog niet aan gedacht.

 5. Deze kopie van wat de Chandris (Regina) in samenwerking met de KLM hebben gedaan zou nu plotseling onderdeel zijn van Hakim’s fata morgana “one ticket multiple destinations”. Grappig, dacht dat er zo’n jaar geleden een meeting is georganiseerd en betaald door Curaçao, gedurende welke letters of intent getekend zouden zijn en ieder participerend land het thuis verder zou uitwerken. Hoe ver zijn ze met deze uitwerking en hoever is Hakim met zijn eigen uitwerking, maar daar zullen we bitter weinig over horen, maar hij vergeet dat wij het recht hebben hier iets over te horen, tenslotte zit er een aardig bedrag in van ons belasting geld.

 6. Men doet alsof de cruise maatschappij dit gratis doet, maar ga er gerust vanuit dat hier fors voor moet worden betaald.
  Ben alleen benieuwd wat het dit eiland gaat kosten. Met 52 afvaarten per jaar praat je al snel over enkele miljoenen.

 7. Mooi! Kunnen we wat meer mensen overvallen. Goed gedaan van Hakim!

 8. Weer een droom van Hakim.. helaas gaat het niet zo goed.. wanneer komen al die rijke mensen uit Dubai hierheen?

  Bij de caracasbaai ligt nog steeds een grote ferry… wat gebeurt daarmee? betaalt men de liggeld?? en de familie Dos Santos schijnt goede vriendjes te zijn met de eigenaar..

 9. Mooi, maar zorg ook dat de toeristen wat te kopen hebben als ze aan land komen !!!
  Er valt hier veel aan te verdienen, maar helaas maakt men hier geen gebruik van.
  Zet meer kraampjes met van alles en nog wat, zelfs met exotische vruchten maar wel van goede kwaliteit.