• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Jacinta Scoop-Constancia van Gezondheid, Milieu en Natuur  opende gistermiddag het Volksgezondheid Instituut Curaçao (VIC) in het Martinus Academisch Centrum Curaçao in Otrobanda. Het VIC gaat onder meer de gezondheid van de bevolking in kaart brengen.

VIC zal in september van start gaan met de Nationale Gezondheidsenquête. Het is de bedoeling dat die iedere vier jaar zal worden herhaald. Het ministerie van Gezondheid gebruikt de resultaten om samen met de gezondheidssector een beleid te ontwikkelen en projecten uit te voeren die de kwaliteit en toegankelijkheid verbeteren en de gezondheidszorg op Curaçao betaalbaar houden.

Informatiesysteem
In haar openingsspeech ging de minister in op het belang van een goed werkend en voor de gezondheidssector toegankelijk gezondheidsinformatiesysteem. Het is de taak van VIC om er voor te zorgen dat vanaf medio 2013 Curaçao wel beschikt over een zogenaamd ‘Curaçao Health Information System’  dat ten dienste staat van onze gezondheidszorg. In het laatste deel van haar toespraak ging de minister in op de zogenaamde stelselherziening die op dit moment in de Curaçaose gezondheidszorg plaatsvindt.

Stelselherziening
Momenteel lopen in het kader van deze stelselherziening een tiental projecten onder andere VIC, de nieuwe basisverzekering, de nieuwe beloningsstructuur gezondheidszorg, de geneesmiddelen en het onderzoek versterking eerstelijnszorg. “Deze projecten zullen in 2013 worden afgerond met als resultaat dat er een stevige basis is gelegd voor onze volksgezondheid voor de komende vijftien tot twintig jaar”, aldus Constancia.

Op de foto vlnr; van Soraya Verstraeten (ministerie Gezondheid), premier Gerrit Schotte, Ronald Westerhof, minister Jacinta Scoop- Constancia, secretaris-generaal van het ministerie van Gezondheid Geraldine Christina en Sherlyne Eisden (ministerie Gezondheid)

 

4 reacties op “Volksgezondheid Instituut Curaçao geopend”

  1. We moeten niet het enorme “succes” vergeten van de luchtbrug naar Venezuela voor oogpatienten. Er hebben zich 160 personen aangemeld, waarvan er 4 (VIER) voor behandeling in aanmerking kwamen en toen hebben ze het hele project maar afgeblazen. Er moet toch iets met het onderzoek vooraf falikant mis zijn gegaan, maar dat zijn we gewend ook van deze minister.

  2. Tutje Verstraeten komt niet verder dan bevallig kijken en zich inlaten met gebakken lucht.

  3. Ach, welke wetenschappers zijn hier voor aangetrokken? Dit is een nieuwe vorm van de voormalige afdeling Epedemiologie van de oude GGD? Anders stelt dit allemaal NIETS voor. De dames kijken allemaal alsof hun ondergoed niet lekker zit.

  4. Wederom het gebruikelijke rookgordijn voor het falen in de gezondheidszorg, onderwijs, economie, financien, armoedebestrijding en justitie. De AZV wordt steeds uitgesteld en het nieuwe ziekenhuis zal waarschijnlijk niet gebouwd gaan worden, maar het zakkenvullen gaat gewoon door.