• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De politie heeft het lichaam van de sinds maandag vermiste PVV’er Jos van Hal Scheffer gevonden in de bossen rond Utrecht. Dat heeft de politie vanmorgen (Nederlandse tijd) bevestigd. Waarschijnlijk heeft de man zelf een eind aan zijn leven gemaakt.

 
De politicus uit Soesterberg legde op 7 juni zijn functie als Statenlid in Utrecht neer nadat zijn vrouw, een advocate, was opgepakt op verdenking van een miljoenenfraude met vastgoed. Van Hal Scheffer was voor zover bekend zelf geen verdachte in die zaak. De PVV’er werkte formeel niet bij het kantoor van zijn vrouw, maar deed daarvoor wel de acquisitie en de administratie. De politie nam bij een huiszoeking papieren en stukken in beslag.

Fraudezaak
De fraudezaak kwam aan het rollen nadat kantoorgenoten van Monique van Hal Scheffer de misstanden hadden gemeld bij de deken van de Orde van Advocaten in de Haagse regio. De advocate heeft inmiddels een bekentenis afgelegd. Ze zou stukken hebben vervalst om cliënten ertoe te bewegen grote bedragen in depot of als voorschot op haar rekeningen over te schrijven. Volgens deken Ernst van Win bleek dat uit eigen onderzoek en uit onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM). De advocate is voor onbepaalde tijd geschorst, wel weer op vrije voeten, maar nog altijd verdachte.

Privéomstandigheden
Van Hal Scheffer liet op de dag dat zijn vrouw werd aangehouden al weten dat hij zijn ‘privéomstandigheden’ niet kon combineren met zijn werk in Provinciale Staten van Utrecht. Vier dagen later trok hij zich officieel terug. Hij is ondertussen opgevolgd door Wim Ubachs.

Sterkte
PVV-leider Geert Wilders sprak vandaag in een reactie van ‘verschrikkelijk nieuws’. Zijn gedachten gaan uit naar de nabestaanden. “Ik wens de nabestaanden heel veel sterkte toe”, aldus Wilders.

© ANP, alle rechten voorbehouden

8 reacties op “Ex-Statenlid PVV dood gevonden”

 1. @Wimpiri,

  Dat klopt, maar ligt dat aan de Fraudeurs of aan diegene die de fraudeurs moeten opsporen en opsluiten? Over de laatste groep in NL hoor je mij ook niets zeggen….

  Overigens lopen de fraudeurs in NL vaak tegen de lamp als zij ineens hun betalingsverplichtingen niet meer na kunnen komen… tot die tijd zullen zij ook vast wel ergens een biertje drinken 😉

 2. In nederland treden fraudeurs uit de regering en worden aangeklaagd.
  Op curacao lijkt het wel, als je geen fraudeur bent, dan heb je niets te zoeken in de politiek.
  en alles wordt altijd heel snel in die grote doofpot gestopt.

 3. @Kasuari, er is volgens mij (en ik denk velen met mij) die echt wel een verschil zien in Nederlandse en Curaçaose fraudezaken. In Nederland worden fraudeurs vervolgd op Curaçao kom je ze, biertje drinkend, op het Wilhelminaplein tegen.

 4. Is het misschien schaamte of zijn geweten speelde hem parte?

  Dat is hebzucht. Degenen die heel veel geld hebben willen meer, ze hebben nooit genoeg. Nota bene een advocate die een tegenpartij in een strafzaak misschien moet veroordelen, is zelf niet helemaal schoon. De grote boeven zijn juist de rijken.

  Devil’s advocate??? (film) Zeker met Wilders als l(ei)IJder!

 5. @Zorro,

  De Fraudezaak daarentegen is ook niet noemenswaardig inderdaad, want ook wat dat betreft komt het veel te vaak voor in NL… In het verlengde daarvan, is Curacao geen uitzondering tov Nederland.. alhoewel het tegendeel wel vaak beweerd wordt hier op versgeperst.

 6. De PVV kent het ene na het andere drama, en toont daarmee grote overeenkomsten met onze MFK. Beiden partijen hebben geen enkele screening toegepast op hun leden, waardoor zowel PVV als MFK bevolkt worden door lieden die nog niet door Bob’s carwash zouden worden aangenomen.

  Beide partijen worden ook voorgezeten door despoten (Wilders en Schotte) die geen enkele inspraak dulden en zich daarom omringen met karakterloze meelopers zoals Dean Rozier en Amerigo Thode die zo blij zijn met hun zetels in de Staten dat ze als makke schoothondjes alle criminele en verkwistende acties van Schotte goedkeuren.

 7. @ zorro goed gesproken,heb er velen mee gemaakt in mijn jeugd,en waarom,daar kom je nooit achter?????????.????

 8. Met ruim 1500 zelfdodingen per jaar in Nederland zonder enige aandacht zie ik geen noodzaak om die van deze man zo onder de aandacht te brengen.