• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De regering Schotte heeft niets in te brengen bij het Internationaal Olympisch Comite (IOC). Dat zegt William ‘Junior’ Millerson, voorzitter van het Nederlands Antilliaans Olympisch Comite (NAOC) tegenover Radio Hoyer 2. Millerson reageert op uitspraken van premier Gerrit Schotte op Dia di Bandera.

Schotte zei tijdens zijn toespraak bij Dia di Bandera op het Brionplein dat hij er werk van gaat maken om sporters als Churandy Martina en Brian Mariano bij de volgende Olympische spelen mee te laten doen onder de Curaçaose vlag. De vorige regering heeft dit nagelaten, vindt hij.

Politiek en sport
Volgens NAOC-voorzitter Millerson kan de politiek zich niet bemoeien met sport. Schotte heeft eerder al een brief gestuurd naar het Amerikaanse continent. Verschillende voorzitters van Olympische Comites hebben Millerson hierop aangesproken. Millerson reageert op de uitspraken van Schotte in een gesprek op Radio Hoyer 2 met radiopresentator Rick Hart:

21 reacties op “NAOC: Schotte heeft niks in te brengen”

 1. Schotte heeft zijn verstand onder zijn puntmuts verstopt.

  Overigens is het ongelooflijk dat een figuur als van Rijn dit allemaal normaal vindt. Je moet duidelijk helemaal zonder principes zijn, behalve je zakken te vullen natuurlijk.

 2. Schotte is met zijn voeten helemaal van de grond los en meent werkelijk dat hij de hele wereld kan regiseren, tot aan de atoomwapens van Iran toe.

  Tja, als je tegenwoordig door de privejets van dubieuze zakenlieden wordt rondgevlogen dan vergeet je wellichtvdat je een paar jaar geleden nog broodjes bezorgde metceen 5e hands Nissan Sunny.

  En schaam je je er niet voor je door 10 man te laten escorteren als je naar de kapper gaat en voor eigen eer en glorie een door het volk betaalde privefotograaf aan te nemen.

  Mas serkovdi bo? Mas loko ku bo!

 3. @ Virago. Dat is nou net het verschil tussen gerrit en emily.

  laat de helden onder de CURACAOSE VLAG SPORTEN…

  Waar heb je de lagere school voltooid, Virago? Kan je niet lezen? Er is tevergeefs een vermogen uitgegeven om In Zwitserland ZELFS MET EEN ADVOCAAT in de delegaties voor elkaar te krijgen, dat Curacao als zelfstandig land kan meedoen zelfs tegen beter weten in en dan KAN/MAG JE DE HELDEN NIET ONDER CURACAOSE VLAG LATEN MEEDOEN EN WORDEN ZE UITGESLOTEN. Het verschil tussen Emily en die plofkip bestaat niet in deze zaak, want alleen de olympische comitees hebben wat te vertellen. Laat de voormalig minister van sport, Omayra Leeflang, maar eens vertellen hoeveel geld er aan Churandy Martina is gegeven om zijn sport te kunnen uitoefenen en dat bedrag bestaat uit 5 cijfers!!!!! Bij Schotte is er geen geld voor sporters. Dat is het verschil tussen Emily en die plofkip.

 4. @virago, je bedoelt dat Schotte de vorige regering de schuld geeft van de regels van de IOC. Schotte kan ook niets regelen. laat hem maar eerst zorgen dat er beleid is op Curacao en dat is al te veel voor hem!

 5. Dat is nou net het verschil tussen gerrit en emily.

  laat de helden onder de CURACAOSE VLAG SPORTEN…

  HUP HUP SCHOTTE!!!!!!!!!!!!!!!

 6. @Johnnie, dat NAOC nu 10 jaar nadat deze struggel om uit te komen, geen zin heeft om direct te reageren als dit weer opgerakeld wordt om stemming te maken begrijp ik best. Er is al zoveel over gepubliceerd. Google eerst maar eens.

 7. @chris, het gaat over wat voor status een eiland heeft (Curacao is niet onafhankelijk). ook zijn de Olympische regels een aantal jaren geleden veranderd. Zo mocht Aruba destijds met zijn semi-onafhankelijke status WEL onder eigen vlag uitkomen. wij zijn helaas te laat.
  Het Olympsich commitee heeft echt jarenlang gevochten om Curacaose sporters wel onder Curacaose vlag te laten deelnemen (ook handtekeningenacties), maar het mocht niet baten. na 10 jaar zouden we ons toh wel eens mogen neerleggen.

 8. Wat blijft hangen bij het pueblo is dat de vorige regering het verpest heeft voor Martina en onze sporthelden. Ookal is dat niet waar..
  helaas zo doet een volksmenner dat

 9. En het volk bleven hem steunen,ondanks zijn weerzinwekkende ideeën,dat kwam óók omdat dat de zaken die hij doet niet niet door hun word begrepen,het is een soort mistbank! waar je wel eens in terecht kan komen ,en daar zitten wij nu in,een grote misbank.
  MET LEUGENACHTIGE SPROOKJES ( EFTELING) BEDRIEGT DEZE COALITIE ZIJN EIGEN VOLK

 10. Schotte moet zich niet met sport bemoeien, hij en zijn Ali Baba en rovers regering moeten ver weg blijven van de sport, zij kunnen het alleen maar erger maken.

 11. @Marc, zeer goed idee van “gezamenlijke” Nederland-Curacao vlag dragen op hun sportkleding. Moet bij honkballen ook gebeuren.

 12. Schotte zegt wel meer.

 13. NAOC heel simpel doet helaas ook niets om deze sporters in de schijnwerpers te zetten. Ze reageren niet op mails en telefoons, ze kunnen toegang krijgen tot de Games en ze willen dat niet.

  Ik bedoel dus om Curacao positief en goed op de kaart te zetten met beeld en tekst materiaal.

  Ik zit nog steeds op antwoorden te wachten van ze.

 14. @chris, hong kong en aruba mogen wel want zij hadden deze status al eerder voordat de regels van kracht waren..als je perse mee wilt doen met een cur vlag dan moet je een onafhankelijk land worden.. heel simpel

 15. @marc: Nederland-Curacao is geen land. Dat gaat dus nergens heen. Deze mensen moeten gewoon accepteren dat je soms wint en je soms verliest. Door de status aparte te winnen hebben zij de recht verloren om als land in dit soort evenementen mee te doen.

 16. Waarom gaat de regering niet bij de NOC lobbyen, zodat Curaçaose atleten een “gezamenlijke” Nederland-Curacao vlag dragen op hun sportkleding? Ik weet niet in hoeverre dat wel door de IOC wordt toegestaan, maar dat lijkt eerder realiseerbaar dan klakkeloze uitspraken te doen als politieke stunt.

 17. Laat Stella van Rijn een brief naar Brandpunt sturen met het. Verzoek dit nader te belichten.

 18. Is dat de wenst van Schotte of van Dos Santos?

 19. Anders laat hij Wilsoe even een briefje naar Clinton schijven om het regelen

 20. Schotte zat vorig jaar achter het Nederlands bordje bij de Verenigde Naties in NEW YORK.

  Laat hem eerst ‘regelen’ dat Curacao door de Verenigde Naties geaccepteerd wordt.

 21. Wat vinden jullie om een petition te maken op change.org om handtekeningen te krijgen om deze te sturen naar Olympic comittee want Hong Kong mag wel