• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De VVD wil met een nieuwe iniatiefwet de, volgens hen, kansarme immigranten uit Curaçao, Aruba en Sint Maarten weren. “Het kan niet zo zijn dat wij hier opdraaien voor problemen die aan de andere kant van de oceaan beginnen”, zegt Kamerlid André Bosman. “De kraan moet dus echt dicht.”

Inwoners van de eilanden die zich in Nederland willen vestigen moeten, in het voorstel van de VVD, voldoende Nederlands spreken en kunnen aantonen dat ze zelf in hun levensonderhoud kunnen voorzien, meldt Novum. Verder moeten ze een diploma hebben die aansluit bij de Nederlandse arbeidsmarkt en geen contacten hebben gehad met justitie.

Kansarm
De VVD constateert dat de afgelopen decennia sprake was van een ‘leegloop’ naar Nederland, vooral vanuit Curaçao. “Veel van deze mensen zijn voor Nederlandse begrippen kansarm. Zij hebben vaak geen diploma, beheersen de taal niet goed en belanden relatief vaak in de criminaliteit”, zegt Bosman. Hij wijst erop dat één op de vijf Antillianen tussen 2006 en 2010 in aanraking kwam met de politie, tegenover één op de twintig autochtonen.

Aanleiding
Volgens Bosman is verschillende keren met de voormalige Nederlandse Antillen afgesproken dat zij meer in hun mensen zouden investeren, maar daar is niets van terechtgekomen. “Wanneer alle inwoners de opleiding, aandacht en ruimte krijgen om zichzelf te ontplooien, dan is er veel minder aanleiding om naar Nederland te vertrekken.”

45 procent in Nederland
“Een derde van de totale bevolking van Curaçao, Aruba, en Sint Maarten woont in Nederland”, stelt VVD. “Vorig jaar ging het om 141.345 mensen, een stijging van ruim 32 procent ten opzichte van 2000. Van de Curaçaose gemeenschap woont 45 procent in Nederland. Als de wetgeving ongewijzigd zou blijven, verhuizen jaarlijks naar schatting vijfduizend bewoners van één van de drie eilanden naar Nederland.”

Criteria
Dat de eilanden bij het Koninkrijk der Nederlanden horen, staat de plannen volgens de VVD niet in de weg. Nederlanders die zich op de eilanden willen vestigen, moeten ook aan diverse criteria voldoen.

29 reacties op “VVD wil kraan Antillianen dicht”

 1. @Irving,
  Dezelfde mensen die klagen zijn ook tegen de 80/20 Wet en de SchouderWet.
  Alles moet veranderen maar ze willen zelf niet aan bijdragen. Wil je niet bijdragen, laga lastra naar een ”betere” oord!
  Kijk of je daar ook zo’n grote mond kan opzetten tegen vooruitgang en ontwikkeling van de bevolking.

 2. Ja doe de kraan van de offshore inkomsten ook dicht. Dan is Curacao in 1 keer uit problemen. Nederland heeft de offshore afgepakt en krijgt nu 800 miljard aan belastinginkomsten. Schattige mensen zijn die antilianen.
  Ze wilde ook de gas en aardolie opbrengsten afpakken.

 3. Als de Nederlanders in hun land de Antillianen zouden behandelen zoals de Antillianen op Curacao de Nederlanders dan zou Nederland het meest racistische land van Europa genoemd worden.

 4. gratis onderwijs.. a ha die jan is een echte soberano.. laag iq en zegt alles maar na..

  hij vergeet dat het volk nu nog meer kwijt is en het onderwijs zal van een zeer laag nivo zijn maarja dat is goed voor de soberanos anders ben je net als schotte van school af zonder diploma

 5. Het is binnenkort weer verkiezingen!!!!!
  Jaja, laten we mekeer hier vooral de hersens inslaan over wat de heertjes in Den Haag zeggen (gezien al de racties hier). Als ze eenmaal in die stoel zitten is het weer aanpappen en nathouden want niemand wil zijn vingers branden aan echte oplossing brengen die pijnlijk zouden zijn voor beide kanten.

  Wat een grap!

 6. @Zwart over alles, het enige wat opvalt in je diarhee van woorden (die stuk voor stuk kant nog wal raken) is: de goeden zijn welkom. en daar sla je dan ook de spijker op z’n kop, want Nederland denkt daar precies zo over. Het tuig alsnog terugsturen zodat er wat meer ruimte komt voor die goede.

 7. Eigenlijk zou je een volk dat ons via de stembus heeft opgezadeld met criminelen als Schotte, Constantia, Jamaloodin, el Hakim en Wilsoe helemaal de toegang tot Nederland moeten ontzeggen. Het zou te makkelijk zijn: stemmen op een broodjesbezorger als premier en wanneer die er de te verwachten puinhoop van maakt vluchten naar (handje ophouden in) Nederland.

 8. Dit had al veel eerder moeten gebeuren. But is is never too late.
  En meteen de geldkraan voor alle subsidies dichtdraaien.

 9. @Karku, als je het over stemmingmakerij wil hebben zou ik maar eens naar onze eilandgenoot Wiels luisteren, wat die in vijf minuten uitkraamt, daar heeft de VVD denk ik een jaar voor nodig.

 10. Zeer terecht van de VVD.

 11. Vind je het raar dat de Nederlandse politiek genoeg heeft van de eilanden en haar bewoners die dagelijks tegen Nederland aanschoppen en haar burgers beledigen of onheus behandelen? Het voorval van de zwangere dame die tegengehouden werd door een Curaçaose immigratie ambtenaar was dan ook een blunder die ons eiland zwaar wordt aangerekend en naar mijn mening terecht. Het erge is dat door deze voorvallen geheel in de kaart wordt gespeeld van Wiels en trawanten, dus een op Haitiaanse leest geschoeid Curaçao waar armoe troef is zal over een paar jaar een feit zijn.

 12. Dit is typische symboolpolitiek van de VVD. Deze rechtse graaiers die onderdeel uitmaken van het graaiende deel van de wereld zijn medeverantwoordelijk voor de bankencrises die velen in ellende hebben gestort. Het uitbuiten van de zwakkeren in de samenleving is onderdeel van deze zich als sekte gedragende verzameling oplichters-elite. Met deze maatregelen tegen hun eigen mensen (Ja, Curacaoenaars en Arubanen zijn Nederlanders) proberen ze de zionist Wilders de wind uit de zeilen te nemen. Hoewel Nederland zeker door de rechter teruggefloten zal worden worden we toch weer geconfronteerd met de populistische beerputpolitiek van rechts Nederland. Curacao zou er goed aan doen de eisen voor toelating van Nederlanders op te schroeven. Vooral de criminele activiteiten van veel Nederlanders die zich hier willen vestigen moet men zwaarder onder de loep nemen. Heel veel Nederlanders die zich hier vestigen hebben een crimineel verleden en meer openheid daarover zou een zegen zijn voor ons mooie eilandje. Prijsopdrijvingen in de huizensector, belastingfraude, fraude met bedrijven en witwaspraktijken zouden bij de nieuwkomers en bij Nederlanders op Curacao in het algemeen, zwaar aangepakt moeten worden. Het moet afgelopen zijn met luilekkereiland voor deze sjoemelende Nederlanders. De goeden zijn welkom maar de criminelen kunnen beter in hun poldertje aan de Noordzee blijven.

 13. Moeten we -als we zwanger in NL aankomen- ook onze verzekering laten zien?
  Iedereen die zich hier wil vestigen kan dat vrij makkelijk doen met vervalste verklaringen, maar als Nederlander wil je daar niet voor betalen, tja dan duurt het langer. Dat heet `even aanpassen aan de lokale cultuur`. YDK passen zich in NL wel snel aan. Die weten exact de weg naar de hulpverleners te vinden en spelen het spel soepel mee.
  De kans dat de motie in NL wordt aangenomen stijgt naarmate er meer vreemde geluiden uit Curacao komen, over Wilsoe en Robbie bijv.

 14. Meer dan terecht en veel te laat!!!

 15. Typisch VVD, dan wel de gemiddelde Nederlander…

  Vroeger voordat ze een voet aan wal hebben gezet bij een van haar (voormalige) kolonieen, hadden ze rekening moeten houden met dit soort (in Nederlandse) problematiek.

  Ga toch lekker op de blaren zitten en neem je verantwoordelijkheid!

  Tolerante Nederland (ahum)..

 16. @Jan

  Ik denk dat jij ook achterloopt, nl heeft gouverneur Goedgedrag het hele zaakje weer terug naar de regering gestuurd.
  Bij de les blijven hoor…

 17. @ Jan. Ja Jan en al die eilanden en en nog een paar meer heten “Antillen” Nog steeds. Nederlandse Antillen zijn ter ziele , maar Antillianen bestaan dus gewoon nog.
  Nederland valt niets te verwijten met deze nieuwe regeling. In Curacao zijn deze regels ook van kracht voor Nederlanders.

 18. Hypocrieten in Korsou:
  Al jaren is het een enorme toer om je (als nette burger uit NL) op Korsou te vestigen.
  Van loket naat loket (elke keer weer hele serie documenten beschikbaar zien te krijgen en vaak meerdere keren zelfde document weer opnieuw laten valideren of opnieuw moeten aanvragen omdat door trage afwikkeling geldigheid is verlopen). Geen digitale registratie laat staan kloppeling van diverse instanties…….
  Dus niet zeuren want nu krijgt men gewoon koekje van eigen deeg!!

 19. ja dat krijgen we geld vragen als regering, en dan de gever uitschelden met rotte vis.

  maar ik snap nu hoe schotte 300.00 inwoners kan krijgen als onze mensen word uitgewezen uit nederland

 20. Bosman heeft het over “Antillianen”. Weet die man nog steeds niet dat de Antillen niet meer bestaan?
  We spreken van tegenwoordig niet meer van “Antillianen” maar van Curaçaoënaars, Arubanen en Sint-Maartenaren.

 21. @ Karku .De mooie huizen zijn inmiddels onverkoopbaar.
  Ze zullen massaal terugkeren naar hun eigen land.
  En waar gaan jullie naar toe als de economie daardoor helemaal in elkaar dondert ?
  Mensen gooi je eiland toch niet zo te grabbel, waar zit jullie verstand ?

 22. Het gaat niet over de BES eilanden Karku want die zijn nu gemeenten van Nederland.

  Het gaat over Curaçao, Aruba en Sint Maarten…

 23. Bosman, op Curacao is onderwijs nu gratis, je loopt achter.

 24. ach ja een 80/20 van Nederland??

 25. Ik vind dat ze gelijk hebben zoals in het laatste stuk ook geschreven wordt als inwoner uit Nederland kun je je ook niet zomaar vestigen op een van de eilanden, moet je je ook in je eigen levens behoefte kunnen voorzien en een bewijs van goed gedrag overleggen.

 26. De Polenkraan richting Holland is toch niet meer dicht te draaien. Hoop dat de Roemenenkraan ook rijkelijk zal stromen. En zo ook alle Europese kranen die in crisis verkeren. Griekse, Spaanse, en Portugese kranen mogen allemaal rijkelijk stromen richting naar Holland.
  De VVD wil een gat dichten en een krater openlaten. Typisch VVD.

 27. Mbt Curacao hebben ze wel gelijk.. die willen toch onafhankelijk worden.. Laat Jan C, Rita en Misspoes maar zelf zorgen hoe ze verder gaan want ze hebben de makambas die ze haten toch niet nodig. de BES eilanden dienen wel extra steun te krijgen

 28. In feite wil Bosman dus hetzelfde als dat hier gewoon bij wet is geregeld.
  Niemand krijgt hier een verblijfsvergunning als niet aan een groot aantal voorwaarden is voldaan.
  Derhalve mag Nederland precies hetzelfde eisen.

 29. Mooie praatjes van de VVD alweer. Het is bijna verkiezingstijd en er moeten naar zondebokken gezocht worden voor stemmingmakerij en stemmenmakerij VVD-ers hebben wel snel snel hun ”goedkope” (voor hun dan) grote huizen op de BES-eilanden weten te graaien om ze daarna tig keer zo duur door te verkopen aan hun elite vriendjes. De arme Bonairiaan kan niets anders doen dan toekijken. Wat een cultuurshock voor de Bonairianen.