• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte heeft zaterdag op Sint Maarten een akkoord van 11.25 miljoen euro gesloten met de Europese Unie (EU). De financiering is bedoeld voor het opknappen van vijf wijken op Curaçao: Nieuw Nederland, Kortijn, Fortuna Ariba Fase II, Tera Kòrá en Sapaté Block H.

Het geld is afkomstig uit het EDF10 Fonds, het tiende ontwikkelingsprogramma van de EU. Dit fonds is bedoeld voor plannen binnen het Plan Nashonal pa Desaroyá Bario. Het ontwikkelen van de vijf wijken gaat naar verwachting in februari of maart volgend jaar van start. Schotte tekende het akkoord dit weekend in aanwezigheid van het hoofd van de delegatie van de Europese Commissie gestationeerd in Guyana, Robert Kopecky en de premier van Sint Maarten Sarah Wescot-Williams.

26 reacties op “Schotte tekent akkoord met Europese Unie”

 1. @ Virago. HUP HUP SCHOTTE!!!!!!!!!!!!!!

  Dat kan je elke zondag roepen, wanneer deze plofkip op de Nieuwe Havenweg aan het joggen is en dat ons burgers een vermogen kost.

 2. @ miss poes. er bestaan naar mijn weten niet meer dan 15 miljoen makambas etc

  Had ik al niet gezegd, dat je er rare interpretaties op nahoudt of snap je het gewoon niet met daardoor je rare reacties?

 3. HUP HUP SCHOTTE!!!!!!!!!!!!!!

  HEB RESPECT VOOR SCHOTTE.

  MR DI SKOL.

 4. Ik ben voor een IQ test voor men op “Reactie versturen” drukt, waarbij een bepaalde minimale waarde moet worden gehaald om de actie te volbrengen. Dan hoef ik mij niet aan Miss Poes te ergeren.

 5. @mispoes, wat een niveau…..mi ta stop di diskuti ku hende ku no por papia sin insulta.
  Hopi bon, sigi riba e kaminda aki, suerte!

 6. @Lew fo’i kas,
  Ik vind het als Curacaouse toch wel heel fascinerend dat een Curacaoenaar, zeg je immers dat je bent, het liefst z’n eigen eiland aan de Nederlanders wil overhandigen. Met een kus erbij en de kont draaiend om een extra Nederlandse trap na te krijgen in je Curacaouse sanka. Je bent een voorbeeldige curacaoenaar Lew foí kas. Neem het maar van mij aan. Pabien!

 7. @ mispoes, erg sterke argumenten breng je aan…….not
  Ik heb vaker gezegd dat ik niet vind dat Nederland heilig is, maar de enige reden dat het eiland geld krijgt van de EU, is natuurlijk omdat we deel uitmalen van het koninkrijk der Nederlanden. Nederland is naar verhouding het land met de hoogste bijdrage aan de EU per hoofd van de bevolking, en tevens grondlegger van de EEG (nu EU). En om nu meer dan 300 jaar terug te kijken…..tsja, dan waren de Nederlanders toch echt eerder op dit eiland dan wij Curaçaoenaars.

 8. Curacao is nog steeds van Nederland. Daar hebben de Curacaoenaars zelf voor gekozen (si of no) . @ mispoes. in een Koeienstal kan je geen toxoplasmose oplopen, maar aan je taalgebruik te zien zal je dat niet begrijpen. Alle landen hebben altijd andere volkeren op Curacao uitgemoord of verplaatst naar het vasteland. Nederlanders zijn de eerste die het land uiteindelijk weg zullen geven op een vreedzame manier, maar dat is nog niet gebeurd. Pas als het Nederlands leger hier weg is zal dat anders zijn. Ik ben bang dat dit geld verspild zal zijn aangezien Schotte al lang heeft laten zien dat hij net als voorgaande regeringen plukt in plaats van zaait. Ondertussen is het hier net SOAP-serie. Ik moet er keihard om lachen. Als het Polarbiertje maar goed koud is.

 9. Schaamteloos weer geld accepteren van Europa. Waar is onze trots? Zijn we dan echt niet in staat om onszelf te helpen? Blijven we afhankelijk of worden we ooit onafhankelijk?

  En wat zei de CFT ook al weer over deze inkomstenbronnen?

  `……reden hiervoor is dat informatie over opbrengsten en kosten op door donorlanden gefinancierde projecten waarover wel wordt gerapporteerd vrijwel volledig ontbreekt. Zo worden de opbrengsten uit de samenwerkingsmiddelen niet via de begroting of jaarrekening verantwoord…..`

 10. @koetje boe,
  poes zou ook wel willen weten uit welke naar verse vlaai meurende koeiestal jij bent gekropen Mijn kattebak stinkt nog steeds niet. Je weet wel hoe netjes en schoon een poes is. Anders dan de meurende koeiestal waar koetje boe met haar hanguiers waar de boer U tegen zegt, uit gekropen is.. neem ik aan. Ik poes zit liever in een kattebak dan in een meurende koeiestal met kilo’s ophopende koeievlaai.. Zijn je uiers nog te zwaar koetje boe? Boeeh 😆

 11. @mis poes

  al 378 jaar , dat is correct maar toen waren er geen yu di curacao en de oorspronkelijke bewoners waren door de Spanjaarden verdreven. ISLA DE MUERTOS.

  en als je de nederlanders zo erg vind waarom verhuis jij dan niet als de nederlanders er al 378 jaar zijn? hoe lang woon jij hier?

 12. Uit welke kattebak is miss poes gekropen

 13. @misspoes, wanneer ben je nou echt stoer en wordt je onafhankelijk! dan pas ben je een grote meid.. en anders gewoon mond houden! en NL paspoort inleveren!

 14. Schotte heeft zijn zakken weee goed gevuld.

  De hieruit voortvloeiende stortingen op zijn rekening zal hij wel weer verantwoorden als consultantsinkomen.

  Een MAVO3 consultant die vrij recent nog broodjes aan huis bezorgde,

 15. @Zorro, er bestaan naar mijn weten niet meer dan 15 miljoen makambas. Je denkt misschien slim te zijn door makamba te vertalen naar blank mens. Maar makamba is Curacaous en bedoeld om de Europese Nederlander die bij ons al 378jaar de sociopaat uithangt en daarbij geweldig probeert te spelen, aan te duiden. Nederland telt zelfs in de EU niet. NL is maar 1 van de kleinste lidstaten. Een kleine lidstaat die heel veel betaalt om een woordje te mogen meepraten, maar helaas niet gehoord wordt. Het blijft bij hollandse spek en bonen. Duitsland en Frankrijk zwaaien de skepter, Nederland moet netjes gehoorzamen of uit de EU stappen. Geloof me, een Pool, een Fransman of een Engelsman, willen voor geen goud van de wereld Hollander genoemd worden. Dus daar gaat jouw sukkelige theorie. Dacht je nou echt dat de EU bemant wordt door club Europeanen die elkaar liefhebben? Dan ben je echt ver van huis Zorro.

 16. @miss poes,Je zegt het goed, de EU is niet Nedreland etc. maar let wel, du moment dat Curacao onafhankelijk wordt zitten ze niet meer in de EU !!!!, dus die centen vallen meteen weg, net zoals de centjes die de Nederlandse belasting betalers nu uit hun zuurverdiende geld hebben betaald om de schulden ( gedeeltelijk) van de Ned. Antillen in orde te maken.

  En wat krijgen diezelfde mensen terug? belediging na belediging van dezelde ”bestuurders” die het geld wel met open armen hebben aagenomen.

  De gelden die nu worden gegeven zijn te besteden in 2013 Februari, Maart. Zal mij benieuwen wat er van over is als de EU niet strikt de vinger aan de knip houdt tot die tijd.!

 17. @ miss poes. Wat bedoel je te zeggen? Lew foi kas heeft niets beweerd anders dan wat jij zegt. Europa bestaat ook hoofdzakelijk uit makamba’s.

 18. @ mispoes, Curacao krijgt dit geld echt alleen maar omdat ze een band met Nederland hebben, als dit band er niet meer is dan valt er in elk geval uit dit potje (EOF) niets meer te halen…

  ik hoop echt dat hier goede dingen van worden gedaan want deze wijken verdienen aandacht en verbeteringen, svp geen Jacinta speeltuintjes meer waar na 3 weken de glijbaan vanaf breekt omdat ze voor thuisgebruik zijn, zorg voor duurzame spullen, geen half afgebouwde projectjes en zorg dat je die mensen uit deze buurten erbij betrekt. Neem een voorbeeld aan de ontwikkelingen in fleur de marie!

 19. @Lew foí kas,
  De EU is geen Nederland. Nederland is niet de EU. De Nederlanders zijn maar 1/28ste deel van de EU. De EU bestaat momenteel uit 28 Europese landen.

 20. ja ja, ik ken dat, een hekje rondom een stuk terrein, een paar rubber tegeltjes op de grond, een schommel en een wip, et voila. En alle kindjes blij zonder dat ze beseffen dat ze beter hebben verdiend.
  En de rest van het geld in de eigen zak.

 21. Zeg, boberano’s rita dajanara jan l etc., hoe moet dat toch met Curacao na het uitroepen van de onafhankelijkheid zonder dergelijke bonussen en vrijwilligers?

 22. Dit soort kodootjes is allemaal over en klaar bij vertrek van Nederland. Dat laat Schotte dus niet gebeuren, Helmin.

 23. Dan geen schottefonds en schoudertax meer

 24. Nos mes por! Ban kore ku tur makamba! ……en ondertussen. …..

 25. Dus kan die 5 cent benzineopslag vervallen.

 26. Yep! Goed gedaan. 2 straatjes aanpakken en de rest van die miljoenen lekker onderling verdelen. Top!