• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Liesbeth Spies (Koninkrijksrelaties) heeft verslag gedaan aan de Tweede Kamer over haar bezoek aan Sint Maarten, Saba, Sint Eustatius en Curaçao. Spies bezocht 14 juni ons eiland en sprak met premier Gerrit Schotte over de begroting en de bevindingen van het College financieel toezicht (Cft).

Spies schrijft in haar verslag dat de Rijksministerraad haar zorg heeft uitgesproken over het structurele meerjarige beeld van de begroting van Curaçao en Sint Maarten. “Die zorg is onverminderd. Ik heb tijdens mijn reis intensief gesproken met de beide regeringen, als ook met het Cft Curaçao Sint Maarten. Beide landen dienen met concrete financiële maatregelen te komen voor hun begroting van 2012, zodat zij alsnog voldoen aan artikel 15 van de Rijkswet.

Aanwijzing
Volgens de minister van Koninkrijksrelaties spreekt de Rijksministerraad nu regelmatig over de financiële situatie van Curaçao. Het Cft heeft de afgelopen periode signalementen opgevangen, adviezen gedaan en overleg gehad met de regering van Curaçao. Bij niet tijdig reageren van de regering kan de situatie ontstaan dat het Cft een verzoek aan de Rijksministerraad doet tot het geven van een aanwijzing. De Rijksministerraad zal, als toezichthouder, op dat verzoek dan een beslissing nemen. “Ik ga ervan uit dat daarover nog besluitvorming voor het zomerreces plaatsvindt.”

[scribd id=98996609 key=key-243b3bh9jbo2hwn9v23r mode=list]

2 reacties op “Zorg Spies over begroting onverminderd”

  1. Het effect zal zijn dat de gouverneur geen begrotingen zal goedkeuren en de regering vleugellam is. Normaal treed je dan als regering af, maar deze regering zal gewoon blijven zitten en de zaak verder compliceren. In de rijkswet is trouwens ook e.e.a. gesteld over het aangaan van leningen of het geven van overheidsgaranties, maar over de lening voor `gratis onderwijs` (met overheidsgarantie). heb ik de CFT npg niet gehoord. Of is dat de reden dat de gouverneur de wet heeft teruggestuurd en niet heeft getekend? We rommelen verder…

  2. Beloftes zijn hier niets waard dus Nederland mocht niet verwachten, dat de begroting op tijd op orde zou zijn. Wel een schoudertax en 5 cent verhoging van de bezine en verder heeft Babaloodin het veel te druk met overwegen om op te stappen en dat lijkt onvermijdelijk als verdachte in de Bientu-zaak.