• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, een knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen.Vandaag PAR-lid Omayra Leeflang over het artikel dat zaterdag in De Telegraaf verscheen, met de bewering dat de AIVD sinds 2004 een speciaal undercoverteam heeft op Curaçao.

Het artikel in de Telegraaf van 30 juni 2012 door Bart Olmer en Alex de Vries stelt volledig ongefundeerd dat de PAR boter op het hoofd heeft. In het artikel AIVD SPEURT OP EILAND NAAR INVLOED ONDERWERELD EN BELANDT IN WESPENNEST, stellen de auteurs dat de Nederlandse geheime dienst AIVD sinds 2004 een speciaal undercoverteam op Curaçao heeft om lokale politici en bestuurders te bespieden.

En dan stellen de auteurs: ‘’Volgens verschillende betrouwbare bronnen op Curaçao heeft de PAR zelf verre van schone handen en dus flink wat boter op het hoofd. Dat verklaart mede waarom de AIVD al in 2004 meteen onderzoek naar corrupte politici begon op het eiland.”

Deze stelling is feitelijk onjuist omdat 2004 juist de datum is waarop de PAR voor de tweede maal sinds haar oprichting in 1993 juist niet in de regering zat. In 2003 wint de FOL de verkiezingen en krijgen we het eerste kabinet Myrna Louisa-Godett. Het was een periode vergelijkbaar met de huidige regering Schotte, waarin je struikelt over berichten en geruchten van corruptie. Deze situatie leidde toen tot een massa demostratie: ‘Witte mars’ tegen corruptie, intimidatie en discriminatie’

De krant Amigoe van 16 februari 2004 meldt hieriover: Duizenden eilandbewoners liepen vanmorgen mee in de protestmars tegen corruptie, intimidatie en discriminatie. Het NRC Handelsblad beschrijft een situatie die als twee druppels water lijkt op de huidige situatie: “Sinds het aantreden van de FOL-regering in juli 2003 zijn er tal van incidenten geweest. De regering kwam meermalen in aanvaring met Nederlandse ministers en Kamerleden. Er zijn vrienden en familieleden op cruciale posten bij de overheid benoemd, waarbij sollicitatieprocedures werden overgeslagen en zittende diensthoofden op non-actief werden gesteld.

Gedurende deze periode zat PAR dus in de oppositie. De komst van de AIVD in deze periode kan dus onmogelijk te maken hebben met enig bewijs van corruptie van de PAR. De Auteurs slaan hiermee niet alleen de plank volledig mis maar maken zich schuldig aan onzorgvuldige en roddelachtige journalistiek. Bart Olmer en Alex de Vries doen de boter in de pan, maar bakken er niks van. (=denken dat je iets begrijpt, terwijl je dat niet doet.) Immers met een kleine moeite hadden de auteurs een ongelooflijke gelijkenis kunnen ontdekken tussen regering Myrna Louisa- Godett van 2003/2004 en de regering Schotte.

De beschrijving in het NRC artikel in 2004 lijkt bijna op een kopie van de hudige situatie onder de regering Schotte: “Tegenstanders van de FOL worden beticht van racistische motieven, kritische journalisten worden geweerd van persconferenties. De relatie met het openbaar ministerie is zeer slecht; er is anderhalve week geleden een commissie ingesteld die het OM moet doorlichten omdat de OM-top begin januari met de Nederlandse ministers Donner (Justitie) en De Graaf (Koninkrijksrelaties) heeft gelunchd. De net als Godett wegens corruptie veroordeelde FOL-adviseur Nelson Monte krijgt een voorkeursbehandeling: hij mag zijn detentie in het ziekenhuis doorbrengen in plaats van in de gevangenis.” Bron NRC februari 2004

Terug naar de Telegraaf. In het artikel van 30 juni 2012 schrijven Bart Olmer en Alex de Vries over de hudige situatie: ‘’Tussen Nederland en Curaçao zijn de relaties ronduit slecht sinds het aantreden in oktober 2010 van de regering Schotte, die herhaaldelijk uit verschillende hoeken van corruptie en banden met de onderwereld is beschuldigd.’’ En weer is de PAR in de oppositie. De enige conclusie die je hieruit kunt halen is dat de corruptie en PAR niet samen door in deur gaan.

24 reacties op “Ingezonden: Undercoverteam AIVD op Curaçao”

 1. Als we het hier toch over het gunnen van opdrachten hebben, is het goed om even te zien wat de CFT hierover ook al weer zei…..

  `Curacao kan geen uitspraken doen over of aanbestedingen al dan niet conform de regels hebben plaatsgevonden omdat deze gegevens niet worden geregistreerd. Zo wordt niet geregistreerd welke aanbestedingen hebben plaatsgevonden, welke contracten of opdrachten vervolgens zijn toegekend en of dit volgens de regels is verlopen`

  Einde citaat.

 2. Respect voor Mevr. Leeflang, die hier helder maakt hoe de situatie in 2004 was. Het geeft wel aan dat er onderhuids nooit iets verandert in Curaçao en dat iedere politieke partij zijn/haar goddelijke gang kan gaan als ze eenmaal de macht hebben. Verbazingwekkend eigenlijk dat Baby Goddet in de gevangenis werd gezet. Nog gekker: dat zijn onbenullige zuster het overneemt als MP. Om te onthouden : ook toen greep Nederland niet in.
  Wat zei Rosemuller? DOE HET ZELF

 3. @J.Sambo,

  Suriname? ahahhaha Wat weet jij wat ik niet weet?? Ik houd inderdaad van roti lams, maar daar houdt het Suriname toch echt voor mij op hoor.

  Ga zo door met je geloofwaardige reacties 😉

 4. @ Spiel. Omayra heeft volledig open kaart gespeeld tegenover het OM zoals hier ook uitgebreid te lezen viel en na 3 beschuldigingen van Wiels was er geen enkele reden voor vervolging en zelfs het bedrag van 30 miljoen is complete onzin, want zo’n bedrag is er in dat hele project nooit omgegaan..

 5. @Jan C, waarom blijf je maar corrupte criminelen verdedigen?

  Godett was corrupt en is daarvoor terecht naar Bon Futuro gegaan!

  en hetzelfde dient te gebeuren met elk corrupt PAR lid en deze huidige regering!

 6. @ Jan C/L. Mevrouw vergeet nooit iets belangrijks te zeggen. Vergeet jij de brandweergate niet? Haha. Ga eens veel lezen over de rechtstaat en wat dat inhoudt en hou je herhaaldelijke onzin voor je. Het moet wel heel raar lopen, als een vermeende fraude van 30 miljoen niet opgespoord kan worden en zeker Leeflang zou daartoe niet eens in staat zijn zonder hulp van Schotte.

 7. @Habrenusia.. Volgende keer als je een zin met “Volgens Wiels” begint even stoppen en zelf nadenken of wat er volgt wel gaat kloppen. Als iets nog meer onzin spuit dan de telegraaf is het Wiels wel.
  600 per uur komt neer op meer dan een ton voor een opdracht voor een maand. aangezien al de aanbestedingen vroeger (voor de huidige PS coalitie) openbaar waren, kon je de aanvaarding van zo’n aanbesteding bijwonen en zien wat de bedragen waren die er in omgingen. Wiels zou in zijn huidige positie ook geen moeite moeten hebben om zo’n bewijs van NAf 600 per uur voor 1 consultant uit de kast te trekken, ware het niet dat zo’n voorbeeld niet bestaat! Geloof die l@#$%L. Hij steelt jullie blind en doet ondertussen of hij jullie helpt.

 8. @jan c, dan is de vraag waar is de 30 miljoen van Carla / Omaiira dan gebleven? Waarom vertelt Omaiira dat niet gewoon? Waarom zoveel geheimzinnigheid hierover. Ze geeft kritiek op dhr. Schotte etc. terwijl ze zelf geen open kaart speelt over de boot die naar haar genoemd was, zo te lezen.
  30 miljoen weg, zo maar weg? Kan 30 miljoen dan lopen?

 9. @kasuari,
  Bemoei jij je maar met je eigen land Suriname. Dan heb je geen tijd meer over om je met andere landen te bemoeien, om over currupte regeringen te spreken. Bij jullie is een moordenaar aan de macht.

 10. zolang we lid zijn van het Koninkrijk der Nederlanden, is het begrijpelijk dat de veiligheidsdienst van het koninkrijk onze goede naam beschermt. Deze taken zijn vastgelegd in het statuut.c

  Trouwens waarom die ophef, MIN-PRES Schotte deelt onze gegevens met Columbia.
  Onder zoeken in alle landen van het Koninkrijk is gewoon normaal, MOT meldingen worden bekeken, uitwisseling et

 11. Eindelijk iemand anders die het zegt dat PAR niet integer. Mevrouw vergeet te zeggen dat PAR zelf Godet heeft laten opsluiten door misbruik van de VDC te maken. Zelf de recht durfde of had opdracht gekregen om in zaak van het schip Karla-Omayra geen oordeel te geven. De recchter zei het is niet opertuun en haalbaar. Feit blijft 30 miljoen weg. De truuc was simpel, de handel uit FEFEIK halen en Curacao achterlaten met een hypotheek.

 12. Fortigate, Ambulance gate, kentekennummerplaten gate, David Dick vrijgesproken??? Have a heart Omayra. Alle politici zijn corrupt. En daarom moeten en betere checks en balances komen. Alle partijen stelen tegenwoordig tonnen tegelijkertijd. Was het ook niet tijdens de regering van de PAR dat de FOL het terrein Wechi heeft schoongemaakt. De opdracht ging naar de broer van Antony Godet.Kom, kom de PAR is echt niet heilig, dus doe ook maar niet alsof.

 13. @habruenisa, geloof niet te veel wat wiels zegt want hij liegt elke dag.. zowiezo hij heeft er geen problemen mee om samen te werken met corrupte partijen als man en mfk en hij wil ook graag supercrimineel dos santos vrijpleitne..

 14. PAR is de meest integere partij in het politieke spectrum op dit moment. Alhoewel ik de PAR leden niet bijster competent vind hebben ze mijn stem omdat ze integer zijn. Eigenlijk is het om te huilen dat je moet zoeken naar integriteit terwijl in een beschaafd land dat een gegeven is en je stemt op basis van het partijprogramma.

  Overigens heeft de PAR ook zijn fouten, zoals de benoeming van dj Tony Castro tot commissaris bij het landslab. Tony Castro die nog geen liter bloed van een liter tomatensap kan onderscheiden en dezelfde opleidingsgraad heeft als onze huidige premier en voormalig broodjesbezorger Schotte.

 15. Par heeft ook boter op zijn hoofd, denk aan hetvgeval sluis etc. Ps leek in eerste instantie een partij van (welliswaar naar simlisme, natonalusme en rascisme stinkende) idealen die afgaf op corruptie. Naar het zich laat aanzien betreft die kritiek alleen de voorgangers. Ondertussen lijken ze helaas de regelrechte kampioenen der corruptie. Waar voorgangers nog enigszins capabele lieden op politieke wijze benoemden,gaat het nu schijbaar meer om loyaliteit en wederdiensten dan betrokkenheid, inzet, oprechtheid en deskundigheid. Afkomst (!) en kleur(!) lijken belangrijker. De meeste figuren komen op mij als kompeet incompetente onbenullen over die functie alleen maar vanwege het salaris en macht ambieren. Regeren is niet altijd makkelijk, maar beste regering bedenk nu eens een plan dat goed is voor de gehele bevolking, uitvoerbaar is en uitgevoerd wordt. Plannen genoeg op curacao. Maar het blijft curacao: in mooie woorden kun je niet wonen, aan beloftes heb je niets totdat ze uigevoerd zijn. Betaal een aannemer vooraf voor je droomhuis en je huis zal een droom blijven..

 16. Het alleen maar roeptoeteren over corruptie en valse beschuldigingen uiten is dacht ik alleen aan Jerommeke Wiels voorbehouden. Iedere andere (zwevende)en geestelijk volwaardige burger dient dan naar het OM te stappen. Dat staat in de wet. Wie Wiels volgt moet wel slappe knieen hebben.

 17. @lache toch, vertel dan wat het uurloon van de broer van Wiels is als jij het zo goed weet. En geschoolde mensen of niet, een salaris (betaald van gemeenschapsgeld) van 600 gulden per uur voor een consultant is belachelijk veel, voor een landje als Curacao. De overheid is niet een ”privé bedrijf.”
  Geschoold of niet, men is nooit klaar met leren.

 18. Dat consultants ingehuurd worden om iets op te lossen of wat dan ook is, aan een persoon, bedrijf of regerings instelling. Dat deze consultants een fee willen ontvangen voor hun werk is logisch, de beslissing om een consultant in te huren of de betreffende overeenkomst te be-eindigen is aan de betreffende persoon, bedrijf of regerings instelling. Hoe staat het eigenlijk met dat inhuren van dat bedrijf uit Berlijn dat hier voor, wat was het, 300.000 duizend gulden ?, een onderzoek naar onze regering zal uitvoeren (en mind you, dat bedrijf is ingehuurd door onze eigen regering in de persoon van Gerrit Schotte). Dus als die Wiels wat te mekkeren heeft laat hem tegen Schotte mekkeren.Of komt hij dan niet verder dan ja baas, nee baas ?

 19. Prima reactie!

 20. @Habrenusia,
  volgens wiels?? je gelooft ook in sprookjes en wat verdiend zijn broer nu als commissaris aqualectra?? enz.
  of zijn dat geen pastechis maar serieuze geschoolde ervaren personen die in de goed betaalde posities zijn geschoven??

  en dat is echt wel meer dan 600 per uur wat zij over houden.
  volgens wiels deugt NL.. niet, maar zijn dochters studeren daar wel?/
  zijn NL. de kolonisators maar wel om meer geld vragen.

  volgens wiels……………….leuke titel van een nieuw boek

 21. Alsof je een oppositiepartij zonder ballen serieus moet nemen. Er is een verschil in openlijk corrupt zijn en het op een ietswat slimmere manier corrupt zijn. In beide gevallen is men verkeerd bezig.

 22. Ik was het bijna vergeten, maar inderdaad toen huidig statenlid en destijds ministerpresident Anthony Godett wegens corruptie een jaar het gevang in moest, liet hij zich vervangen door zus Myrna. Niet in het bezit van enig diploma en destijds actief als kopieerapparaatbediende bij Selikor.

  De gelijkenis met onze MAVO3 premier Schotte, voormalig broodjesbezorger en bell boy in het hotel van de louche Richard Salas, is inderdaad treffend.

 23. Nee he, en wie verdient dan 600 gulden per uur? Zijn dat niet de vrienden van de PAR?
  Volgens Wiels verdienen PARisten 600 gulden per uur als consultants van ditjes en datjes, nog steeds.

 24. Alsof je een krant als de Telegraaf moet geloven…