• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De overheid kondigde vorige week in een kort geding aan dat importeurs nog tot 1 september hebben om hun voorraad te verkopen. De ministeriële beschikking heeft echter niet plaatsgevonden wat inhoudt dat de importeurs na morgen, 1 juli, hun voorraad niet meer mogen verkopen.

Vereniging van Importeurs van Pharmaceutische Producten (VIPP)  spande een kort geding aan tegen het beleid van de overheid dat maximumprijzen wil opleggen voor medicijnprijzen per 1 juli. Volgens de VIPP verdienen leverancier, importeurs en botika’s op deze manier niets meer. Tijdens de behandeling van het kort geding heeft de overheid toezeggingen gedaan om de importeurs tegemoet te komen. “Deze zijn tot nu toe niet ingelost”, laat VIPP weten.

Grace Period
Importeurs hadden van de overheid de tijd gekregen tot 1 juli om de ingekochte medicijnvoorraad te verkopen voor de oude prijs. “Tijdens het kort geding gaf de regering ineens aan dat bij wijze van ‘grace period’ de per 1 juli geplande maatregelen worden opgeschort tot 1 september”, laat VIPP weten. Volgens VIPP zou de overheid deze week de datum verzetten per ministeriële beschikking en is dit niet gedaan.

Wetsovertreders
“Zolang de beschikking niet geregeld is, geldt formeel de eerder afgekondigde beschikking met een ingangsdatum van 1 juli. De VIPP heeft niets aan een mondelinge toezegging in de rechtszaal van een overheidsadvocaat en een adviseur als die niet wordt geformaliseerd, aangezien zij anders formeel per volgende week buiten de wet treden.” Het is niet duidelijk of de importeurs morgen hun oude voorraad die niet voldoet aan de maximum prijs, nog mogen verkopen.”De sector treedt een situatie binnen die niet alleen van geen kanten gedekt is, maar ook hen tot wetsovertreders kan bestempelen.”

4 reacties op “‘Levering medicijnen blijft onzeker’”

 1. Natuurlijk zijn we weer niet verbaasd over zo veel lamlendigheid van onze “:regering”.

 2. Mooi, dan is de weg vrij voor goedkope medicijnen uit de regio.
  Dus botika’s, ga maar zelf jullie medicijnen inkopen. Is veel goedkoper. Iedereen tevreden en geen geldverspilling meer.
  En verder minder eten, meer bewegen, en minder medicijnen gebruiken als het ook zonder kan.

 3. bovenstaande klopt niet helemaal, zie nl website gobiernu:

  http://www.gobiernu.an/extranet/curacao.nsf/resources/36ACB713CF9BB62504257A2C0070FCD9/$FILE/Regeling%20maximumprijzen%20geneesmiddelen%20juli%202012%20(wijziging).pdf

 4. Komt goed uit we hebben dat vergif echt niet nodig!