• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, een evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. PAR-lid Omayra Leeflang deelt haar mening over het bezoek van premier Gerrit Schotte aan Haïti en de Haitiaanse president Michel Martelly.

Premier Schotte verblijft momenteel weer in Haïti zonder doel. Wat wel duidelijk is, dat het weer een vrij hechte band betreft met een staatshoofd die wordt verdacht van corruptie. De Haitiaanse president Michel Martelly wordt verdacht van ontvangen van steekpenningen 2.5 miljoen dollar van senator Bautista van Sto. Domingo, in ruil voor bouwcontracten in Haïti. De Procureur General van Sto. Domingo heeft een onderzoek ingesteld naar beschuldigingen tegen senator Félix Bautista wiens bedrijven miljoenen dollar contracten heeft gekregen uit de fondsen van de wederopbouw na de aardbeving van Haïti in 2010.

De Dominicaanse journalist Nuria Piera heeft in een uitzending op zaterdag 31 maart 2012 bankafschriften laten zien die bewijzen dat president Martelly, tijdens zijn verkiezingsstrijd en ook na zijn beëdiging als president flinke bedragen van bedrijven van Bautista heeft ontvangen.

Hiermee is de trend van Gerrit Schotte’s relaties met malafide buitenlandse bestuurders en investeerders alleen maar bevestigd.
– Burgermeester van Bogota Samuel Moreno, die is veroordeeld in verband met corruptie bij wijkontwikkeling in Bogota, carrusel de la contratación. Schotte had met hem overeenkomsten in verband met integrale wijkontwikkeling
– Burgermeester van Medellin, Alonso Salazar die is veroordeeld in verband met electorale fraude. Ook met hem had Schotte samenwerkingsovereenkomst ivm integrale wijkontwikkeling.
– Casinobaas, Atlantis World Group, Francesco Corallo gezocht door het Openbaar Ministerie in Italië wegens belasting fraude. Schotte deed een controversiële poging een medewerker van de Atlantis World Group, Rudolf Baetsen, te benoemen tot medewerker van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS).
– Loterijbaas Dos Santos een belangrijke sponsor van de verkiezingskas van de Movementu Futuro Korsou (MFK) van premier Gerrit Schotte. Verdachte in zaak Bientu, strafrechtelijk onderzoek naar fiscale fraude, valsheid in geschrifte en het witwassen van geld.
– Premier Dominica, Skerrit Roosevelt betrokken bij fraude met diplomatiek paspoorten aan rijke zakenlieden door de regering voor fikse maandelijkse bedragen van bijvoorbeeld 25.000 dollar.

Dus de vraag welk belang Schotte heeft met de relatie met Martelly is zo beantwoord. Schotte verklaart voor de camera’s, in het bijzijn van de Secretaris Generaal AZ, Stella van Rijn (medeplichtig?) tijdens het bezoek van president Martelly aan Curaçao in februari aan zijn persoonlijk wifi-mobiel- project: ‘minister President, I can help you, we can draw the plans. we can make it better and biger’. En het geld zal in de zak van Gerrit Schotte verdwijnen. Het project en de ontwikkeling daarvan heeft immers niets met Curaçao te maken. Maar Curaçao heeft wel betaald voor de reis- en verblijfskosten voor de acquisitie van dit project. Gezien de trackrecord van Martelly en de beschuldiging van steekpenningen in ruil voor de gunning van projecten gefinancierd uit gelden van de wederopbouw, is Gerrit Schotte bij het juiste adres.

24 reacties op “Ingezonden: Schotte’s malafide relaties”

 1. PAR doet er net zo goed aan mee… als enige oppositie partij blijven ze maar bezig met brieven schrijven…

  Dit zijn serieuze verdachtmakingen, maar wat doet Leeflang ermee? Stop er gewoon mee, want PAR is geen haar beter!!! Oppositie partij van Jan met zn korte achternaam!

 2. Wel eens gehoord van de uitdrukking ,, een situatie van onrust creëren?
  of een onder valse vlag operatie?
  Toch maar eens snel opzoeken en kijken, hoe dit werkt.!
  Op zijn Hollands gezegd is dit 2 honden vechten om 1 been, de derde steelt het en loopt er vlug mee heen!

 3. @ peter bon

  Een korrektie…We hebben niet de regering die de meerderheid van dit eiland gekozen had. 3 partijen (MFK, PS, MAN) moesten bij elkaar komen om maar 1 partij (PAR) te kunnen verslaan in de laatste electie.

  In mijn ogen betekent dat de meerderheid van dit eiland absoluut niet dit groepje payasos ingestemd heeft. Zij zitten daar tegen het wil van de ware meerderheid van Curacao.

 4. @ Wansito T. Op de door jou bedoelde momenten dus ten tijde van de FOL-regering en nu zat/’zit de PAR in de oppositie. Zet de goede bril eens op.

 5. Met de laatste verkiezingen gaf (het volk) aan iets anders te willen. Dat was ons door de huidige regeerders ook beloofd. Natuurlijk is er veel veranderd:
  – Misbruik maken van de positie deed men voorheen stiekem, nu openlijk.
  – regeerders hadden lang niet altijd de neus in de zelfde richting, ook nu niet en de manier
  waarop ze elkaar voor dief, fraudeur en nog veel meer uitmaken is duidelijk anders.
  – er wordt aan” “het volk”gedacht, zie 37000 gulden voor wandel/fiets baan.Dat er aan het
  Rif ooit een voorziening werd gemaakt voor dit doel is de domme bevolking vergeten.
  Als hier 10 toiletten plus op 3 plekken bewaking werd geplaatst kon een hoofdweg
  gewoon een hoofdweg blijven.
  – De MP is geen verantwoording schuldig. vroeger wel.
  – Over screening zullen we het maar niet hebben.
  – De benzine zou goedkoper worden en werd dus duurder. Vroeger kregen we die beloften
  niet
  -Prijs voor electra ging 5 cent omlaag is inmiddels 8 cent omhoog,terwijl olie prijs daalde.

  Kortom, zeur niet we hebben de regering die we willen. We kunnen er nog 2 jaar over denken welke veranderingen we dan weer willen hebben.

 6. @wansito. wat noem je dan de huidige regering.. een abortus?

 7. PAR was/is altijd en ever :”MAL PARI”‘ met andere woorden : ” Een MISLUKTE BEVALLING !!!! ” Dus MAL PARI

 8. @inmate. maar deze corrupte regering zorgt ernu voor dat curacao weer snel een miljardenschuld hebben.. zij zakken hun vullen..

 9. Even ter herinnering. Het huidige kabinet Schotte is uiteraard een aanfluiting eersteklas en riekt naar corruptie en intimidatie eersteklas ! Maar de opgebouwde schuld die in de miljarden liep en die met behulp van de Nederlandse belastingbetaler is gesaneerd daar kunnen wij Gerritje toch niet de schuld van geven? Kortom voordat we het vergeten: vroeger was niet alles beter….hoogstens op een aantal aspecten minder slecht….

 10. gg er. weet je wat erg is, als hij aangifte doet en al zijn vuile was komt buiten te hangen. denk je nou echt dat hij dan aangifte gaat doen??? er zijn bewijzen hoor.en dan zijn die bewijzen vereeuwigd. oeiiiii

 11. De facebook pagina van fotoslaaf Ramsay Soemanta is wel komisch, zelf ook strak in het pak gestoken verhaalt Soemanta daar over de zeer belangrijke afspraak van Schotte (terwijl Soemanta geen flauw idee heeft van de malafide praktijken van Schotte). Verder wat kiekjes uit de presidentiele helicopter en Soemanta doet tot in detail verslag van de alcoholische inhoud van de minibar van zijn hotelkamer.

  Zou Soemanta door zo weinig intelligentie gehinderd worden dat hij het normaal vind met een ondiplomeerde fraudeur de wereld over te reizen alleen voor zijn Facebook pagina? Of zou hij ook wel weten dat het belachelijk is maar dat hij, zoals alle MFK-ers, gewoon moet pakken wat hij pakken totdat het feest afgelopen is en Soemanta weer veroordeeld is tot saaie slecht betaalde bruidsrapportages in Kraanshi?

 12. @NLER, jou zwakte is, denken dat iedereen afhankelijk is van de overheid en van een uitkering / belastinggeld zoals jij. Het zal me niet verbazen dat jij decennialang betaald wordt met belastinggeld. Betaald met belastinggeld (Judasgeld) om het Cur. volk dom te houden, zodat deze zichzelf niet mag besturen. Betaald om onzin te zitten kletsen is ook ”werken”…

 13. @GG dit is geen smaad of laster dit is gewoon gesproken waarheid die maar weinge op jouw eiland durfen te openbaren,omdat ze bang zijn voor hun baantje.Als straks alles over is dan zijn deze meeheulers zo als jij zeker niet meer aan een baantje worden geholpen je zal moeten vlugten naar een ander land Haïti bijvoorbeeld, Nederland kan je wel vergeten om daar met een uitkering te gaan wonen,in die tijd is het afgelopen voor curacaoenaars in NL,je komt er gewoon niet meer in jammer voor de goede Cuaçaoënaar maar goed voor het slagvolk als jij.

 14. Ik zat afgelopen donderdagochtend met Schotte in het vliegtuig richting Miami. Hij zat buisness class samen met ik denk Dean Rozier, maar dat laatste weet ik niet zeker. In ieder geval zat er geen vrouw en fotograaf in de businessclass.
  Hij begint trouwens behoorlijk dik te worden.
  Nog twee jaar en dan zijn we er van af. Ik hou mijn hart alleen vast wat we dan krijgen. Je zou zeggen slechter kan niet, maar onze politici kennende gaat de volgende zich weer rijk stelen.

 15. Als ik Gerrit was dan doe ik aangifte wegen smaad en laster. Genoeg is genoeg, Oma.

 16. nu zijn het nog de chollers die aan je deur hangen…..

 17. en we gaan gewoon weer slapen…tis weekend..drumi dushi!

 18. Schotte heeft maar een belang: eigen belang.
  en zoekt dus zijn vrienden bij de rijke criminelen van deze wereld.
  hij geeft hier en daar een paar fooitjes aan het volk en deze zijn dan blij en gaan weer op deze maffia baas stemmen.

 19. Ik hoop alleen dat onze eerste minister-president straks lekker in Bon Futuro zit naast hem zijn mede ministers van deze regering.

 20. @ K. Andrade. De Statenleden van de PAR accepteren dat om den drommel niet. Ze zijn echter buitenspel gezet en monddood gemaakt. Je weet toch, dat 11 zetels meer is dan 10?

 21. Er wordt gevraagd waarom de Stateleden niet aan de regering vragen stelt over de reizen, maar ja, vele Statenleden doen mee aan de nodige nutteloze reizen naar ???? en waarvoor deze reizen dienen???
  Dus ze hebben zelf boter op het hoofd en moeten indien ze vragen stellen zelf met de billen bloot.
  Dat de PAR niets vraagd klopt niet, op hun vragen krijgen ze gewoon geen antwoorden.

  Het wordt tijd dat de bevolking vragen gaat stellen aan de regering EN de Staten want per slot van rekening is het HUN geld waarmee feest wordt gevierd.
  Dus hierbij een oproep aan de kiezers van Curacao, stuur je vragen naar de regering en de Staten. Actie groepen ook aan jullie een taak om deze zaak op te pakken.

 22. Op Curacao zegt men vaak over mensen dia naar Haiti gaan: Ta Fura ela bai Fura. Een kenner weet dat dit te maken heeft met de Haitiaanse voodoo cultuur…

 23. Wat een beerput……

 24. Waarom stellen de Staten geen vragen over deze absurde trips? Waarom zeggen de Staten niet dat het afgelopen is met deze vakantiereisjes, inclusief het meereizen van een belachelijke prive fotograaf?

  Ik heb zelfs gehoord dat op de huidige trip niet alleen deze privefotograaf mee is maar ook diens vrouw!

  Die regelmatig op Jan Thiel beach ligt met de officiele byside van Schotte (tevens commissaria bij een reeks van overheids NV’s) dus dat verklaart veel.

  De Staten (ja, ook de PAR) accepteren dit allemaal en zijn daarom medeschuldig dat dit eiland is afgegleden tot het niveau bananenrepubliek.

  Statenleden, doe iets in plaats van het spelen met jullie Blackberries en iPads tijdens jullie vergaderingen!