• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Statenvoorzitter Ivar Asjes (PS) en de Financiën-minister George Jamaloodin (MFK) maakten deze week ruzie via de radio over het verzoek voor de wapenwetswijziging. Allerlei woorden kwamen langs in de ruzie. Versgeperst.com vroeg voorbijgangers of alles zonder consequenties gezegd kan worden.

De 41-jarige Marjan vindt dat niet alles gezegd moet worden. “Ik begon me eigenlijk af te vragen waar de ruzie over ging. Ik dacht over al die heisa rondom het dragen van wapens voor Statenleden, maar Jamaloodin haalde in de ruzie juist uit naar Asjes. Als dat dan nog ging over het onderwerp, maar het ging erom dat hij zogenaamd allerlei goederen aanschaft betaald met belastingeld. Ik vind het zwak van een minister om in zo een ruzie allerlei andere dingen erbij te halen.”

Interessant
“Ik vind het eigenlijk wel goed dat Jamaloodin die opmerking maakte over Asjes. Nu komt tenminste duidelijk naar voren dat Asjes het verkeerde geld gebruikt om dingen als scheermesjes en boxers te kopen. Misschien heeft het niks met de wapens te maken, maar toch vind ik het interessant om te weten. Als dat de waarheid is, dan moet Jamaloodin dat kunnen zeggen. Dat zegt toch ook weer genoeg over Asjes zelf. Misschien moeten we ze allemaal maar gewoon niet serieus nemen”, zegt de 25-jarige Roger.

Geert Wilders
De 47-jarige Philip komt uit Nederland en is nu een paar weken op Curaçao. Hij krijgt af en toe wat mee van het nieuws hier en vindt dat politici zichzelf naar beneden halen door zo een ruzie via de radio uit te vechten. “Natuurlijk is vrijheid van meningsuiting belangrijk, maar wat bereik je ermee door elkaar naar beneden te halen en niet meer te blijven bij het onderwerp waar je het over had? In Nederland hebben wij te maken met Geert Wilders en hij vindt dat hij ook altijd alles moet kunnen zeggen, maar veel mensen zijn het daar niet mee eens. Tegen hem zijn ook al een aantal processen geweest door de uitspraken over moslims. Misschien moeten ze hier op Curaçao ook strenger worden, zodat politici niet zoveel onzin uitkramen.”

Belachelijk
“Volgens mij sporen ze niet helemaal hier. Wat ik helemaal belachelijk vind is dat Jamaloodin opmerkingen maakt over hoe Asjes geld van de bevolking gebruikt, maar Jamaloodin moet ook eens kijken hoe hij er zelf uit ziet. Hij is altijd behangen met gouden sieraden, dus ik vraag me af of hij dat wel allemaal van zijn eigen centjes betaald. Asjes zegt daar tenminste niks van en blijft wel bij het onderwerp waar ze het over hebben. Dat dwingt bij mij meer respect af”, vertelt de    
34-jarige Farah.

11 reacties op “‘Hij is zelf behangen met goud’”

 1. Vandaag vertelde Jamalolo op Radio Direct, dat hij overweegt om af te treden en dat de oppositie daar de schuld van is. Hij vindt, dat er veel kritiek is op wat hij niet goed heeft gedaan, terwijl hij zo veel goed heeft gedaan. Het kan niet anders dan dat hij verdachte in de Bientu-zaak is en niet alleen de oppositie maar ook de MAN wil niet met een verdachte regeren. Laat hem eerst maar eens aftreden en dat zal na de dia di bandera zijn (Schotte is op zakenreis) en kan de vlag van halfstok weer prominent in top althans voor 1 dag, want er zijn dankzij de screening nog te veel figuren in de “regering”, die er niet in thuis horen..

 2. jammer dat het niet botert tussen jAsjes en jamaloot, je zou toch zeggen dat ze elkaar nodig hebben, om van het volk/het land te kunnen blijven stelen.
  het zal wel jaloezie zijn, de een zal het wel beter aanpakken dan de ander.
  straks in bon fortuna, zullen ze elkaar nog hard nodig hebben…..

 3. Hans, Constancia en Schotte zijn ook niet door de screening gekomen en hadden ook nooit ministers of president worden. maarja je zet de chef van de vdc op nonactief en schakeld de vdc uit en je kan gewoon doorregeren.. tja zo gaat dat op curacao

 4. Het is niet meer dan fatsoenlijk dat Rambolodin zijn ministerschap opgeeft wanneer hij verdachte is in de witwaszaak van zijn broer.

  Maar wat gebeurt er als hij veroordeeld wordt, mag hij dan wel terugkeren?

  Indien nee, waarom mogen Schotte en Constantia dan wel regeren terwijl ze een lang strafblad hebben? Schotte voor een reeks van fraudes (creditcard, diploma en verzekering om nog niet te spreken van het dodelijke ongeluk dat hij scheurend met zijn auto veroorzaakt heeft) en Constanta voor een lange lijst winkeldiefstallen, meineed om nog niet te spreken van haar openbare dronkenschap.

  Het komt allemaal weer neer op de door onze MAVO3 premier, voormalig broodjesbezorger en bordenwasser in het hotel van zijn louche ex schoonvader, gefrustreerde ministersscreening.

  Kan zijn troetelpoedel niet een brief naar Brandpunt schrijven dat dit in hun recente rapportage onbelicht is gebleven?

 5. Al draagt een aan een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding.
  Dat geldt natuurlijk ook voor Ramboladin.

 6. Jasjes heeft het gemunt op Jamalotje,hij weet dat hij aangifte doet wegens bedreiging,deze Jamalotje gehoord word als verdachte????,en hij zijn biezen moet paken,goed gedaan Jasjes.

 7. Jamaloodin ziet er uit als een over de vervaldatum zijnde versie van rapper Ice T met al zijn goud en smakeloze pakken.

  Maar goed, iedereen mag koning van de wansmaak spelen.

  Veel erger is dat je geen enkel gevoel van normen en waarden hebr als je je met goud volhangt en de grote jongen speelt bij Omundo en St. Tropez terwijl iedeeeen weet dat je mega belastingschulden hebt.

  En dan komt ook nog in het nieuws dat je een vergunning aanvraagt voor enkele peperdure wapens. Als ik belastinginsspecteur was had ik daar vandaag nog beslag op gelegd. Daarom heb ik het sterke vermoeden dat de het hoofd van de belastingdienst ook weer een karakterloze trekpop van Schotte is.

 8. Het volk krijgt wat het verdient. ze hebben zelf op deze clowns gestemd en durven nog steeds niet de straat op om behoorlijk bestuur te eisen dus dan is het heel simpel het is aan de bevolking zelf te danken dat Curacao afdaalt naar nivo Haiti!

 9. Op de onbeantwoorde vraag of Jamaloodin in het Bientu onderzoek verdachte of getuige is, heeft pikante kantjes. Iemand die als getuige wordt gehoord moet onder ede de waarheid vertellen op straffe van een veroordeling wegens meineed. Als die persoon echter wordt verhoord als getuige, heeft hij recht op juridische bijstand en kan hij gebruik maken van zijn recht om te zwijgen. In beide gevallen is het voor een minister een bijzonder hachelijke positie. Enerzijds kan hij als getuige wellicht voor meineed worden vervolgd en in het andere geval is het vrijwel onmogelijk voor een verdachte, als minister te functioneren.
  De reden voor het uitblijven van een antwoord door Justitie minister Wilsoe is duidelijk. Wiels heeft deze minister volkomen in zijn macht, zolang de hamvraag niet wordt beantwoordt.

 10. Heeft deze Ramboladin de wapens nodig om zich op korte termijn te kunnen verzetten tegen de belastingambtenaren die vandaag of morgen eindelijk zijn bezittingen komen confisceren??

  Het wordt toch echt tijd dat deze crimineel zijn belastingschulden betaalt en zo niet, zo snel mogelijk failliet verklaard wordt.

  Dit soort mensen hoort achter de tralies!!

 11. Had Jamaarlooding niet nog enkele schulden te voldoen (van meerdere tonnen!!!!) ????
  Toch loopt hij de “grote” meneer” uit te hangen met dure drinks / etentjes / dure circus3delige pakken / volop gouden kermiskettingen etc.
  Laat hem eerst eens zijn BLING-BLING verkopen en daarmee zijn schulden afbetalen !!!
  Als ik achter raak op mijn te betalen rekeningen staat de hele belastingdienst op de stoep voor het innen van een paar tientjes en volgr aanamaning op aanmaning…
  Maar ja als je rond kan lopen met de zwaarste wapens en louche vriendjes val je buiten de wet …. OF TOCH NIET !!!!
  KORSOU WAKE UP en durf hier iets van te zeggen