• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het project ‘Punda Limpi i Bunita’ (Punda schoon en mooi) is gisteren op het Keukenplein gelanceerd. Voor het project zijn tien Curaçaoënaars die leven van de onderstand uitgekozen voor een werktraject waarin zij delen van Punda en Otrobanda zullen onderhouden en schoonmaken.

Het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, Curaçao Tourist Board (CTB) en Downtown Management Organization (DMO) hebben de krachten gebundeld om tien Curaçaoënaars te trainen en begeleiden. “Ik ben enorm trots om deel uit te maken van de inwijding van dit initiatief dat zowel eenheid als arbeid heeft gebracht en die de bewustwording stimuleert. Mijn hoop is dat dit initiatief zich zal verspreiden over heel Curaçao”, aldus minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) tijdens zijn openingsspeech van het project.

Sociale isolatie
Minister Hensley Koeiman van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn benadrukte ook dat het werktraject de tien deelnemers zal helpen aan werkervaring, wat volgens Koeiman essentieel is om een werkeloze uit onder andere sociale isolatie te halen. “Zoals wij ons erf thuis onderhouden, zo moeten wij ook ons land Curaçao verzorgen”, besloot de bewindsman zijn betoog.

Evaluatie
Directeur Victor Monk van SOAW, Ghatim Kabbara van het CTB en Raygen Zuiverloon van DMO hebben de deelnemers aanmoediging. Tot slot verklaarde één van de deelnemers, namens zijn collega’s dat zijn team erg trots is om deel uit te maken van het project. Punda Limpi i Bunita zal elke drie maanden worden geëvalueerd en zal doorlopen tot en met mei 2013.

2 reacties op “‘Punda Limpi i Bunita’ gelanceerd”

  1. Waarom moeten we de mensen nu stigmatiseren, Laat dat woord onderstand toch een keer vallen.

  2. Positief! Dit zou vaker moeten gebeuren rond het eiland!