CURAÇAO – Twee gewapende mannen hebben gisteravond in Biesheuvel tevergeefs geprobeerd een eigenaar van een geldtransportbedrijf te overvallen. Het 49-jarige slachtoffer verklaarde tegenover de politie dat hij zijn erf opreed toen hij een schreeuw hoorde en vervolgens een gemaskerde man zag.

Hij haalde meteen zijn eigen vuurwapen te voorschijn, waar hij een vergunning voor heeft, en stapte uit de auto. De overvaller zette het samen met zijn twee handlangers meteen op het lopen toen hij het wapen van de man zag die hij wilde beroven. De overvaller loste in zijn vlucht nog een schot op het slachtoffer.

Onderzoek
De eigenaar loste op zijn beurt ook een schot in de richting van de overvaller maar schoot mis. De overvallers stapten in een auto en gingen er vandoor. De politie heeft enkele voorwerpen in beslag genomen die de overvallers achter hadden gelaten en ook het vuurwapen van het slachtoffer. Het overvalteam heeft de zaak in onderzoek.

14 reacties op “Mislukte overval op eigenaar geldtransportbedrijf”

 1. @ Art.
  Het schrikt af vind je? Welke dief weet dat jij een wapen in bezit hebt? Lijkt mij juist dat ze eerder zullen beginnen met schieten als je ook een wapen trekt. Uit hou woorden haal ik dat het een betere oplossing is om iedereen een wapen te geven om zichzel fte beschermen en is de politie niet nodig? Of moet de politie wel blijven bestaan om als die extra incidenten met dodelijke slachtoffers te verwerken. Ik heb het dan over criminelen, slachtoffers en onschuldige omstaanders die daar dood op de grond liggen.

  En heeft dit beleid voor Amerika gewerkt. Lijkt mij niet….

 2. Als iedereen een wapen mag dragen? Wordt Curaçao “free for all/ green light”, net als in Amerika. Iedereen doe maar wat, en kan achter “self defence” schuilen, hebben altijd een reden om zijn wapen te gebruiken. Dan is Curaçao echt verloren, wat voor zin heeft het dan om een rechter of rechtbank te hebben? Iedereen neem toch zelf de wet in eigen handen?!

 3. Als iedereen een wapen heeft vallen er doden. Op het hoogtepunt van de Vietnam oorlog sneuvelden er jaarlijks meer burgers in de USA door vuurwapengeweld, dan militairen in de oorlog. Leuk hoor, overal rondvliegende kogels die onschuldige bijstaanders raken. Prima idee om meer toeristen op het eiland te krijgen. Het lijkt onderhand Amsterdam wel.

 4. @ Ras en Makayu

  Vrijheid van wapenbezit voor iedereen is de beste oplossing om de criminaliteit tegen te gaan. Nu zijn alleen de schurken voorzien van vuurwapens.

  Op het moment dat die schurken weten dat er een grote kans is dat het volk bewapend is, dan zullen zij tweemaal bedenken voordat zij een inbraak of een overval plegen.

  Het is namelijk onmogelijk voor de politie om op ieder moment overal aanwezig te zijn. En het is schandalig dat individuen afhankelijk moeten zijn van de overheid voor hun bescherming. Een ieder moet in staat zijn zijn of haar eigendommen te kunnen beschermen.

  Belangrijk is dat niet alleen semi-automatische wapens in de vrije verkoop komen, maar ook volautomatische wapens. Des te krachtiger het wapen is, des te groter het afschrik effect zal zijn.

  De National Rifle Association kan informatie verstrekken aan de overheid over het veilig implementeren van vrij wapenbezit. Daarnaast bieden zij ook programma’s aan voor kinderen om veilig om te gaan met wapens die in huis liggen. En om misbruik te ontmoedigen, dienen de straffen veel strenger te worden gemaakt.

 5. Meer wapen op straat?? Hoe verzinnen jullie het. Met meer auto’s op straat krijg je meer ongelukken. Meer wapens op straat betekend meer overvallen en moorden en dodingen uit zelfverdediging. Als je een wapen hebt dan gebruikt je het. Kijk maar wat hier gebeurt is. Het slachtoffer zal wel als eerste een schot afgevuurd hebben. Zou jij dat niet doen??

  Iedereen een wapen is geen oplossing, of willen we terug naar het wilde westen?

 6. WAANZIN
  Er moeten juist meer wapens UIT ROULATIE worden gehaald en strengere controles door politie (en zet ook maar leger in hiervoor!!) op onnodig en illegaal wapenbezit.
  Bewapeningswedloop verlaagd alleen maar drempel om steeds meer gebruik te maken van zwaardere wapens en er zullen steeds meer onschuldige slachtoffers vallen door “rondvliegende kogels” van ongetrainde schutters!

 7. Misschien ga ik mij ook maar aanmelden bij een schietvereniging en vergunning aanvragen! Enige manier om je gezin te beschermen!

 8. Mooie klus voor Rambolodin die meer wapens heeft dan ik onderbroeken!

  Maar als hij die van Asjes straks in moet leveren is hij slechts nog Anabolodin.

 9. Is een van de ministers van Curaçao geen ex eigenaar van zo een bedrijf??

 10. Iedereen zou vrij vuurwapens moeten kunnen dragen voor eigen veiligheid. Het is namelijk onmogelijk voor de politie om op ieder moment overal aanwezig te zijn.

 11. Now you see that if we all carry a licensed fire arm, just as it is being proposed by our government, all those robbers would think twice about robbing us again.

 12. @macamba, ja iedereen moet gewoon wapens dragen want nu zijn het alleen de criminelen die dat doen met als gevolg dat het gewone volk steeds wordt berooft of nog erger!

 13. Zo zie je maar dat het soms ook wel handig is als je zelf een wapen draagt.Waarschijnlijk hadden de overvallers hem weer helemaal in elkaar geslagen,of wie weet nog meer.

 14. Jammer dat hij die overvallers niet heeft geraakt.