• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het verblijfstoerisme is in de maand april licht gegroeid. Een totaal van 34.865 toeristen hebben in die maand op ons eiland overnacht, wat een groei van 2 procent betekent ten opzichte van dezelfde maand in 2011. Dat meldt het Curaçao Tourist Board (CTB).

 
Het aantal nachten dat de toeristen hebben overnacht is met 9 procent gegroeid, wat staat voor 298.062 nachten. De markten die er het meest uitsprongen zijn Noord-Amerika, Zuid-Amerika en het Caribisch Gebied; met respectievelijk 12 procent, 51 procent en 1 procent. Het aantal nachten dat toeristen uit Nederland hebben doorgebracht op ons eiland kende een daling van 10 procent, terwijl die van toeristen uit Duitsland een groei van 33 procent kende.

Noord en Zuid-Amerika
Uit Noord-Amerika is een groei van 2 procent verblijfstoeristen te melden, ondanks de capaciteit van het aantal stoelen kleiner was in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Vanuit Venezuela zijn in totaal 6.909 ‘stayover’ toeristen geregistreerd, dat is een stijging van 38 procent vergeleken met dezelfde periode in 2011. De verblijfstoeristen uit Brazilië stegen met 6 procent.

Cruisetoerisme
Het Cruisetoerisme is in april met 42 procent gestegen, in totaal deden 25 cruiseschepen onze haven aan. Een totaal van 45,852 toeristen hebben ons eiland in april bezocht. Vorig jaar waren dat 21 cruiseschepen en 32,255 toeristen.

Marketing
“De goede resultaten van de verblijfstoeristen in de eerste vier maanden van het jaar zijn te danken aan de marketingstrategieën die zijn uitgevoerd met de beschikbare fondsen hiervoor. Zonder deze fondsen zullen wij onze doelstelling voor de rest van 2012 niet behalen”, aldus de directeur van het CTB, Ghatim Kabbara.

3 reacties op “Verblijfstoerisme in april gegroeid”

 1. ik geloof niet van deze cijfers.
  ik heb begrepen van divers mensen die appartementen verhuren, dat ze grote leegstsand hebben.
  de NL toerist laat het afweten………..

 2. Nou is die begeleidende foto “alleszeggend”, 2% groei, één toeriste (zo te zien niet in verwachting) en haar man, ja er moet toch iemand die foto nemen.

 3. Jammer genoeg niet te zien in onze knip,in die van Hakim wel??????????????????.