• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Statenvoorzitter Ivar Asjes heeft een brief gestuurd aan de Raad van Ministers met de boodschap dat vuurwapens niet toegestaan zijn in de Staten. “Alle mogelijke gewapende genodigden, inclusief ministers, kunnen bij het betreden van de Statengebouwen gecontroleerd worden op wapens.”

Asjes meldt verder in de brief dat hij als Statenvoorzitter bevoegd is om regels te stellen voor de toelating van uitgenodigden van de Staten. Alleen het personeel van de Landelijke Beveiliging is bevoegd om wapens bij zich te dragen in het parlement.

Gelijkheid
Het dragen van wapens is sinds afgelopen week een gespannen punt binnen de overheid. Pueblo Soberano diende vorig jaar april een verzoek in bij minister Elmer Wilsoe (Justitie) voor een wetaanpassing, die het mogelijk maakt dat Statenleden een wapen bij zich mogen dragen. Volgens Asjes wil de partij vooral gelijkheid creëren tussen de functies in onze trias politica, aangezien onder andere ministers en rechters wél een wapen mogen bezitten.

Ruzie
Maar het voorstel viel bij veel Statenleden en coalitieleden verkeerd. Vooral de MFK-fractie leverde veel kritiek op het voorstel van Asjes. Dit mondde uit op een ruzie tussen de Statenvoorzitter en de minister van Financiën, George Jamaloodin. De ruzie werd openlijk uitgevochten op de radio.Nu heeft Asjes besloten dat als de Statenleden geen wapen mogen dragen, niemand naast de beveiliging een wapen bij zich mag hebben in de Statengebouwen.

Aanklacht
De Statenvoorzitter zal ook naar het Openbaar Ministerie stappen en Jamaloodin aanklagen voor zijn uitspraken jegens het parlement en Asjes zelf. Vooral de uitspraak van Jamaloodin, dat ‘hij nooit zou terugtreden voor niemand en als Asjes denkt in zijn zure gedachten dat hij in de buurt kan komen van hem, dat funest voor hem zal zijn’. Verder zei Jamaloodin dat ‘het parlement kan komen met elke motie die ze willen, zo vaak als ze willen’. “Ik sta er elke dag voor klaar, ze zullen de wind van voren krijgen.”

[scribd id=98577363 key=key-1fiynn74o1c8xrwfvpou mode=list]

23 reacties op “‘Vuurwapens niet toegestaan in de Staten’”

 1. Laten we VOORAL Asjes of de PS niet afschilderen als helden. Want het zijn net zo’n grote boeven. Maar het feit dat dit een issue is??!!! Increible! De geniale glijbaan…..en die gaat altijd naar beneden. Mijn medeleven gaat uit naar de bevolking die door deze mensen geleidt worden en waarvan sommige ook nog denken dat deze mensen het goed met hun voor hebben….droevig.

 2. En dan vinden ze het raar dat men in Nederland dit zootje “wane be” l(ij) eiders als kinderen behandeld.

  man man man …….. wat en stelletje idioten bij elkaar !!!!

 3. Laat die LOOSERS lekker een duel zoals vroeger uitvechten ….
  Er wordt toch niet echt gedebatteerd (alleen 10 & 20 minuten doodsaaie monologen om het ego nog enigszins op te poetsen)
  Gewoon midden in zaal pistooltjes lenen van Jamaarlooding … ruggen tegen elkaar beiden 5 stappen … omdraaien en BOEM..BOEM en weer een regeerders MAFFIOSO minder RUIMT heelijk op !!!!

 4. fijn vakantie eiland ,als de bewindslieden,al met wapens rondlopen..WAAROM;;is het zo onveilig op curacao??? lijkt er wel op

 5. Geef ze allemaal wapens dan kunnen ze wild west films maken in de statenzaal van Curacao. Zo kunnen Asjes, Jamalodin, Wiels, Schotte en Wilsoe Wild west spelen met elkaar en elkaar op een goedkope manier opruimen net als de onderwereld, dan zijn we op een goedkope manier verlost van die Beesten in de regering van Curacao. Zo ruimen ze elkaar zelf op eerder dan de verkiezingen zelf.

 6. ik heb geen probleem met geven van wapens aan iedereen die een bewijs van goed gedrag heeft. dus niet vast hebben gezeten, veroordeeld zijn, opgepakt zijn of fraude hebben gepleegd.
  Oops dan vallen er aardig wat ministers en statenleden af

 7. Laten we Donner de schuld geven!!

 8. NIET geschotten is altijd mis …..

 9. Wat moet Jamalodin met zoveel vuurwapens? Of fungeert hij als stroman voor derden? Ik sluit niet uit dat hij voor elk van zijn circuskostuums een passend wapen zoekt, maar die kostuums zien er echt alleen toonbaar uit in de sushibak.

  Nu hij afstand gedaan heeft van zijn beveiligingsbedrijf is er geen enkele reden om hem ook maar 1 wapenvergunning te geven.

 10. Tja en uiteindelijk brengt ons dit allemaal weer terug naar de Screening. Als die goed was gegaan en men had gehandeld wat men weet dan hadden deze clowns en criminelen nooit minister kunnen worden!

 11. Senjor Wiels, en Senjor Asjes goedzo, danki pe bon trabow. Forsa na PS sigi asina y sali pa nos pueblo. Danki pa tur e logro grandi nan.
  Korsow y PS, ARIBA !!!

 12. Hoe kan je anders een staatsgreep plegen?

 13. groot gelijk, er zijn al genoeg afrekeningen onder criminelen.

  alleen jammer dat het alleen voor vuurwapens geldt.( lees de brief).

  staat er ook niet in het reglement van orde dat alleen gescreende Minister de Staten kunnen betreden of dat de voorzitter dat kan besluiten

 14. Wiels en Asjes trekken weer aan het korste eind,totaal ongeloofwaardig geworden die PS partij van HUN.

 15. Sorry hoor maar wat een stelletje pannenkoeken. Hebben ze niks beters te doen dan te lopen zeiken wie wel en wie niet een wapen maar dragen.

 16. Het is triest te zien hoe het Curacaose politiek is gedenegreerd!!! Het gaat niet meer hoe Ze het eiland willen verbeteren/bevorderen/of iets in de geest !!! Deze mensen horen in een Safaripark thuis, in een OERWOUD of dergelijke… Wat voor voorbeeld krijgt de bevolking als JULLIE zelf in het PARLEMENT met wapens aankomen !!! Man GROWUP!!! Het is EEN SCHANDE, SHAME ON U!!!!!

 17. Leuk voorstel, maar was Asjes niet van meening dat ministers en statenleden niet gecontrolleerd hoeven te worden bij de airport? Zijn eigen veiligheid boven de mijne…

 18. Droef NIEUWS (dagblad DN), het uit de hand gelopen vechtpartij in de staten is met een schietpartij beslist,er zijn verder geen gewonden gevalen,de politie onderzoekt de zaak en kan verder geen mededelingen doen aangezien de zaak nog lopende is?.

 19. Wel wapens willen hebben en ze dan bij de deur inleveren? Moet straks ieder overheidsgebouw een scanner hebben en een kluis om die wapens allemaal in te doen? Waar is Asjes nu bang voor?

 20. Eindelijk en gelukkig, heeft deze volgevreten patjakker bakzeil gehaald !!

  Lang leve de democratie????

 21. Goede actie van Asjes, want je wilt toch niet dat de proleet Jamaloodin tijdens een vergadering ineens een pistool uit zijn witte circuskostuum haalt.

 22. Laat ze maar idd controleren bij de deur

 23. Bang voor een schietpartijtje??? Dat is toch aan de orde van de dag op Korsou nietwaar??