• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte is vandaag en morgen voor een werkbezoek in Port au Prince, Haïti. Het bezoek is een vervolg van de vergaderingen die Schotte had met de president van Haïti, Michel Martelly, en premier Laurent Lamothe over de samenwerking tussen beide landen.

Na dit bezoek zal premier Schotte zaterdag op Sint Maarten het akkoord tekenen met de Europese Unie voor de financiering van 11.25 miljoen euro van het EDF 10 fonds (European Development Fund) . Dit is het tiende ontwikkelingsprogramma van de EU. De fondsen zijn bestemd voor infrastructurele werkzaamheden in de wijken van Curaçao en vallen binnen het Plan Nashonal pa Desaroyá Bario.

15 reacties op “Schotte op werkbezoek in Haïti”

 1. Terwijl de politici op Curacao vechtend over straat rollen en de tekorten blijven oplopen is Schotte voor de zoveelste keer dit jaar naar het straatarme Haiti waar hij mogelijkheden ziet om voor zichzelf en bevriende relaties een flinke greep te doen in de zak met VN gelden.

  En ondanks een begrotingstekort van 180 miljoen gulden voelt Schotte zich helemaal niet bezwaard om zijn persoonlijke fotoslaaf Ramsay Soemanto mee te nemen voor de zoveelste oubollige kiekjes voor de Facebook pagina van onze MAVO3 premier met strafblad.

 2. Roerend hoe Schotte meeleeft met het arme Haiti….of walgelijk?

  Schaamteloos weer geld accepteren van Europa. Waar is onze trots? Zijn we dan echt niet in staat om onszelf te helpen? Blijven we afhankelijk of worden we ooit onafhankelijk?

  En wat zei de CFT ook al weer over deze inkomstenbronnen?

  `……reden hiervoor is dat informatie over opbrengsten en kosten op door donorlanden gefinancierde projecten waarover wel wordt gerapporteerd  vrijwel volledig ontbreekt. Zo worden de opbrengsten uit de samenwerkingsmiddelen niet via de begroting of jaarrekening verantwoord…..`

 3. laat ‘m daar blijven…

 4. @Stefan, handig toch.. en dan maar de schuld blijven geven aan Nederland!

 5. En het ergste is dat de argeloze kiezer die gestemd heeft op deze charlatan apatisch toekijkt hoe ons eiland de vernieling in wordt geholpen door een mislukte paintballer en broodjesbezorger.

  Eerst was er Godett, nu Schotte en de volgende verkiezingen zal ongetwijfeld de volgende ongeschoolde paljas de mondi intrekken om in ruil voor een shirt, petje, fles wisky en lomito batata weer 4 jaar te kunnen roven.

 6. @ Datu brabu, Hij gaat daar samen met zijn schoonvader een water (zuivering) fabriek opzetten. Er zijn na de aarbeving voor miljarden aan noodhulp geparkeerd in fondsen. En zo pik je ook na de val van de regering over pak weg een jaar nog je graantje mee. Dan zit je op de kritische 3 jaar, waarbij de PS de stekker eruit trekt. Geen gezeik iedereen rijk. Ik heb nu al medelijden met de regering die dan op het versleten pluche komt te zitten. Die kunnen dan puin ruimen, inpopulaire maatregelen nemen en zeer waarschijnlijk bij Nederland aankloppen om hulp, wat weer koren op de molens van PS, MAN en MFK zulen zijn. enz enz enz…………..Voor alle votadores, niet klagen maar dragen. Los laga bai!

 7. Zelfs Gerrit Schotte kan niet inschatten hoe snel zijn regering gaat vallen. Nu de financiële cijfers boven water komen, kan dat nooit lang meer uitblijven. Hoogste tijd dus om weer eens de Wijze Staatsman uit te gaan hangen. Er zijn na Schotte’s Curacaose avontuur, nog genoeg functies in internationale commissies, voor mensen met de juiste netwerken. Dat is dus net werken in zo’n club. Aan het Europese geld zal onmiddellijk een eind komen als de band met Nederland wordt verbroken, door wie dan ook. Helaas mag dat geld niet worden gebruikt voor het dempen van alle financiële gaten die de regering als erfenis achterlaat.
  Zelfs 11,5 miljoen euro is daarvoor lang niet genoeg. Prutsers.

 8. Hij is zeker daar om de Groenlandse zonnepanelen en windmolens te verkopen waarvan hij de “agent” zal zijn geworden. Bovendien is hij alvast zijn mogelijkheden voor politiek asiel aan het regelen als hij hier eindelijk zal worden verjaagd.

 9. LOL:

  lache toch, op 28-06-2012 om 09:39 schreef:

  dit bezoek is voor de verdere ontwikkeling van curaçao van belang.
  binnenkort ook minister hakim en jamaloodin hierheen( op kosten van de staat)

  kunnen ze zien hoe curaçao eruit gaat zien na hun jaren van wanbeleid

 10. Alweer naar Haiti….aub , wat valt daar voor de Curacaose bevolking te halen dat onze Minister in minder dan een jaar tijd zoveel keren naar de armste Land ter wereld moet afreizen? hebben wij iets te krijgen van Haiti? Of heeft Schotte iets te ontvangen?

 11. schandalig…crisi hier op het eiland maar blijven reizen

 12. En meneer zit weer in Haiti.. let wel op dit is een prive werkbezoek!

 13. Gerrit was al zo lang serka di bo. Gaat ie met die privejet?

 14. dit bezoek is voor de verdere ontwikkeling van curaçao van belang.
  binnenkort ook minister hakim en jamaloodin hierheen( op kosten van de staat)

  kunnen ze zien hoe curaçao eruit gaat zien na hun jaren van wanbeleid

 15. Daar gaan we weer, een paar dagen zakken vullen in een collega bananenrepubliek.

  Ik verwacht vandaag rond 7 pm de foto’s van de tandpasta glimlach van onze premier (ex paintballer en broodjesbezorger) met acteurs, fotomodellen en sportlieden.