• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Statenvoorzitter Ivar Asjes (PS) en minister George Jamaloodin (Financiën, MFK) hebben vandaag flink naar elkaar uitgehaald bij twee radiostations. De ruzie tussen de twee ging over het verzoek van Asjes aan minister Elmer Wilsoe (Justitie), dat Statenleden wapens bij zich moeten kunnen dragen.

Het verzoek van de Statenvoorzitter om net als rechters en ministers wapens te dragen, schoot bij verschillende coalitiefracties in het verkeerde keelgat waarbij de nodige kritiek richting Asjes werd geuit. Met name de fractie van MFK uitte haar kritiek bij Radio Direct. Asjes op zijn beurt gaf zijn felle kritiek bij Radio Mas.

Gelijke behandeling
Asjes stelt dat hij het voorstel tot wijziging van de wet heeft gedaan omdat hij van mening is dat er sprake moet zijn van gelijke behandeling tussen Statenleden, ministers en rechters. Vervolgens moesten premier Gerrit schotte en Jamaloodin het ontgelden. Asjes zei dat  Jamaloodin over twee wapens zou beschikken en nu ook nog een verzoek zou hebben ingediend voor een derde wapen. “Jamaloodin en Schotte rijden rond met bodyguards en hebben 24 uur bewaking om zich heen.”

Uithalen
Jamaloodin haalde op zijn beurt op Radio Direct uit naar de Statenvoorzitter. Volgens de minister zou Asjes niet democratisch handelen, omdat hij in zijn eentje heeft besloten een brief te sturen naar de minister van Justitie. Maar Jamaloodin liet het niet alleen daarbij. “Asjes begeeft zich op het terrein van wapens waar hij niets van weet. Ik droeg al wapens voordat Asjes zijn wenkbrauwen voor het eerst had geschoren.”

Stapje verder
De minister van Financiën ging nog een stapje verder en haalde de verklaringen van zijn partijgenoot MFK-fractievoorzitter Dean Rozier aan. Rozier maakte Asjes twee weken geleden in Statenvergadering uit voor clown en idioot. Vervolgens stelde hij dat hij nooit minister zou zijn ‘à la Asjes’ die volgens de minister ondergoed en scheermessen voor zijn wenkbrauwen aanschaft met creditcards die van het volk zijn. Tot slot zei Jamaloodin dat de regering in deze situatie geen vuile handen heeft en dat Asjes dit niet alsnog moet klaarspelen ‘met zijn vuile lichaam’.

Nog geen einde
De heftige discussie lijkt nog niet aan zijn einde te zijn gekomen. Asjes laat op zijn Facebook-pagina weten dat hij vanavond in het programma van PS-partijleider Helmin Wiels ‘Konsenshi Sivil’ verder zal praten over minister ‘Rambobolin’.

Minister Jamaloodin haalt bij Radio Direct flink uit naar Statenvoorzitter Asjes (Papiamentstalig)

16 reacties op “Asjes en Jamaloodin ruziën over de radio”

 1. Geef ze allebei een handtasje,….!

 2. ZIE BERRETA PM12S – DAT IS EENTJE DIE DE MINISTER VERZOCHT HEEFT – DEZE MAN WIL EEN COUPE PLEGEN

 3. Nee Sonja het helaas is niet verboden om ze te dragen:

  Artikel 1
  1. Het is verboden op de openbare weg of op enige voor het publiek toegankelijke plaats een wapen bij zich te hebben.

  Artikel 2
  De bepaling van artikel 1 is niet toepasselijk:
  1°. op ambtenaren en beambten, die krachtens besluit van de Gouverneur een wapen bij zich mogen hebben;

  (wapenverordening)

 4. De vraag is, wat moet een minister met een automatische oorlogswapen? Het schijnt dat ”Jalolo” om toestemming gevraagd heeft om zoiets te mogen dragen…

 5. Nee! Deze tween moeten nog veel langer aanblijven!
  Wij hebben zonder hun niks over te lachen in Curacao!
  De situatie is zo erg dat,geef het toe,wij iets humor nodig
  hebben om te overleven,minstens dat! Bedankt herren voor
  de voortreffelijke voorstelling.En om het krachtiger te maken
  zijn nu 5 wappen nodig,met 2 was het niet genoeg!
  Een vraag: is het niet zo dat de burger (en de minister is
  ook 1 burger,GEEN wappen kan hebben op straat of met
  deze rondlopen.Hij mag eentje THUIS in bezit hebben (dat is
  ook discriminatie omdat ik en iedere andere geen,niet eentje
  ook niet thuis mag hebben.Waar is de politie? Doet die niks
  aan wappens op de openbare weg en bezit aan wapens
  in het algemeen? Is dat niet intimideerend? Waarvoor heeft
  de minister angst dat hij 5 wappens moet hebben?
  Van is de volgende act van dit toneelspeel? S.v.p. laat het weten!!

 6. jammer dat de wapenvergunning voor de statenleden er nog niet is, hadden ze het probleem mooi kunnen uitvechten in een duel net als in de oude western films.

 7. Kleuters! Beter waterpistolen uitdelen!

 8. oppassen voor deze stelling van Asjes, gelijkstellen wil zeggen straks ook zonder controle door de douane en volg auto;s zwaailichten enz.
  hoe zat het ook alweer , kan je iemand ontheffen van zijn parlementaire vrijheid en vervolgen.

 9. Curacao heeft bewezen geen raad te weten met de nieuwe status aparte binnen het Koninkrijk. Het eiland stevent zowel moreel als financieel af op niveau Zimbabwe en Noord- Korea. Deze regering doet niet de geringste moeite om de inkomsten en uitgaven enigszins in balans te houden en maakt er geen geheim van te worden aangestuurd door duistere personen. Corruptie is de norm geworden. Politici schamen zich er niet meer voor om in het openbaar met corruptie in verband te worden gebracht. Ze vinden het veel erger om eventuele opbrengsten hiervan te moeten missen. Het wordt tijd dat er eind gemaakt wordt aan dit gestuntel. Er zal waarschijnlijk een nieuw referendum moeten worden uitgeschreven, maar dan zonder de optie “status aparte”. Men wil duidelijk wel de lusten, maar niet de lasten van een status aparte binnen het Koninkrijk.

 10. Jamaloodin doet me denken aan pistolen paultje..

 11. lachen…………

 12. Asjes mag dan wel zoals Rambolodin beweert prive uitgaven met de creditcard van het CTB gedaan hebben, het is dan toch vreemd dat dit verwijt van Rambolodin komt die zelf miljoenen belastingschuld onbetaald laat.

  En zich desondanks niet bezwaard voelt zichzelf wekelijks op de duurste cocktails te trakteren bij Omundo en St. Tropez.

 13. Prachtig stukje bananenrepubliek theater met voor mij als winnaar Ivar Asjes.

  Al hoeft Jamaloodin van mij niet weg, ik vind het veel te leuk om te zien hoe hij iedere keer weer zijn anabolen lichaam in het kostuum van Koko Petalo de zigeunerkoning weet te persen.

 14. Het niveau wordt, hoger en hoger,…!

 15. Zucht.. kunnen ze gewoon niet of samenwerken of de stekker er uit trekken.

 16. Kan de kiescommissie nu eindelijk aan de slag?