CURAÇAO – Plaatsvervangend gevolmachtigd minister van Curaçao, Humprey Senior, heeft onlangs een bezoek gebracht aan de Anne Frank Stichting in Amsterdam. Senior werd door Garance Reus-Deelder (zakelijk directeur van de stichting) en Joyce Overdijk-Francis (raad van advies van de stichting) ontvangen.

De stichting brengt het levensverhaal van Anne Frank wereldwijd onder de aandacht ter bezinning op de gevaren van antisemitisme, racisme en discriminatie. Daarbij speelt het rol van vrijheid, gelijke rechten en democratie een belangrijke rol. Volgens de overheid zijn de laatsgenoemde waarde het belangrijkst voor Curaçao.

Oudste gemeenschap
“Het eiland heeft bovendien één van de oudste joodse gemeenschappen en de oudste nog bestaande synagoge op het westelijk halfrond die nog in gebruik is.” Tevens is tot en met 1 september de reizende tentoonstelling ‘Lezen en Schrijven met Anne Frank’ te zien in de Openbare Bibliotheek.

Anne Frank Stichting
De Anne Frank Stichting is een onafhankelijke organisatie die de plek beheert waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog was ondergedoken en waar zij haar dagboek schreef.

4 reacties op “Vrijheid, gelijke rechten en democratie”

  1. @WaarGaatDitEilandNaarToe: Klopt, maar deze Curaçaoënaars waren niet allemaal de plaatsvervangende gevolmachtigde minister…
    Als de Koningin de Openbare Bibliotheek bezoekt komt ook doorgaans een persbericht al bezoeken honderden mensen per week de bibliotheek. That´s how the game works en niet alleen op Curaçao.

  2. Waarom is dit nieuws? Er zijn een heleboel mensen van Curacao in het achterhuis geweest.

  3. Vrijheid en gelijke rechten.. hmm de minister van financien loopt gewapend rond opd it eiland.. dus dan zal het wel meevallen

  4. Het eenigste wat ikheb gehoord en gezien is de duivelse praktijken die mijn vader mij voorhield wat de dmaatschapij mijen jouw je heeft aan gedaan.boontje komt om het loontje.