• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Negen schuldeisers uit Curaçao, Nederland en België hebben gisteren een verzoek ingediend om Chris van Asseldelft van Wijck falliet te laten verklaren. Van Assendelft van Wijck zou de eisers in totaal ‘enkele miljoenen’ verschuldigd zijn.
Van Assendelft van Wijck kwam twintig jaar geleden naar Curaçao als pensionado en is onder andere eigenaar van Villa Toscana in Pietermaai. De projectontwikkelaar kwam meerdere malen in opspraak en toen hij in oktober een nieuw project aankondigde laaide het vuur weer op. Van Assendelft van Wijck presenteerde toen het idee voor Ocean Front Islands Boulevard & Kiki in Pietermaai aan de regering.

Bouw starten
Het project Kiki Beach gaat gepaard met een bedrag van rond de 1300 miljoen gulden. Volgens Quotenet heeft de projectontwikkelaar de bouwmaterialen ingekocht en wil hij de bouw volgende maand starten. “’We hebben een voorstel gedaan voor de eerste fase van het project, betreffende de aanleg van de eilanden en de boulevard. Hierbij gaat het om een bedrag van ruim 13 miljoen euro, daarna zien we verder”, aldus Van Assendelft van Wijck tegen Quotenet. De regering gaf in oktober aan positief te zijn over het project. “Dit project zal meer werkgelegenheid creëren”, reageerde minister van Economische Ontwikkeling Nasser el Hakim. “Het zal onze inkomsten verhogen en onze stad verheffen.”

Schulden
Verschillende schuldeisers hebben zich de laatste weken via Facebook en advertenties in media verzameld en hebben gezamenlijk een verzoek bij het Gerecht in Eerste Aanleg van Curaçao ingediend. Volgens het Antilliaans Dagblad bestaan de schuldeisers onder andere uit Rent-it-All (2231 gulden), Curaçaose Uniek Real Estate (181.608 gulden), Curaçaose Handyman Doors&Wisdom (18.674 gulden) en Schilderbedrijf Cor Tuip (900.000 Nederlandse guldens). In totaal is Van Assendelft van Wijck zijn schuldeisers 563.409,64 euro, 214.371,29 Antilliaanse guldens en 900.000 Nederlandse guldens verschuldigd.

Foto’s door Ramsay Soemanta

27 reacties op “Proces tegen Van Assendelft van Wijck”

 1. […] Miljonair krijgt oplichters niet uit zijn Schildese villa – HLN.be Misschien een afrekening: Proces tegen Van Assendelft van Wijck | Versgeperst.com Curacao Met citaat […]

 2. Inderdaad is het gerecht volstrekt nikswaard in deze: de huurder mag je huis afbreken en er gratis in wonen. Je kiest dus zorvuldig je huurder uit en hebt geen enkel ander verweermiddel dan hem met stokken buiten te slaan als het een beschermde-krimineel is.
  De wet dwingt de eigenaars tot gedrag dat ze liever nooit hoefde nte vertonene. De fout ligt bij de socialisten die alle bescherming liegen bij de huurder wat voor een krimineel hij ook is. Jammer voor de krimineel en voor de politici dan. Voor gijzeling van je bezit of middelen en hold-up moet je bij jje bankinstelling zijn. Hier verspeel je op 3 minuten AL JE RECHTEN en je leven. Tja.

 3. gezelliheidsvereniging De Griezels

 4. Ik volg dit verhaal aandachtig. Ik ken 2 van de schuldeisers en hoop echt van ganze harte dat hun rekeningen toch nog betaald worden. Het zijn beide kleine ondernemers, en ze kunnen zich de grappen en rekken van hun rekeningen van deze meneer niet permiteren.

  Laat staan dat ze zelfstandig de gang naar de rechter kunnen betalen.

  Wel heb ik goede hoop omdat ik weet dat Van Assendelft van Wijck afgelopen week maar liefst 3 onbetaalde rekeningen toch maar vlug heeft betaald.

  Voor de rest duim ik dat vrijdag de rest hun rekeningen betaald krijgt!

 5. Hoorde dat VAVW vandaag bij de rechter heeft staan vechten als een leeuw, en voldoende twijfel bij de rechter heeft weten te zaaien om het verzoek voor nu af te wijzen.

  Heb ook gehoord dat de schuldeisers het hier niet mee eens zijn en in een Hoger Beroep volgende week vrijdag nog een keer gaan proberen hun rekeningen te innen. Ben benieuwd.

 6. Ik hoorde dat vandaag de aanvraag faillisement wordt behandeld, om 14u in de rechtszaal. Ik heb gehoord dat afgelopen week door Van Assendelft van Wijck 3 van de 9 schuldeisers zijn betaald (de kleinsten).

  Ook heb ik links en rechts vernomen dat er meer mensen waren met nog meer openstaande rekeningen. De meeste zeiden dat ze die gingen toevoegen, maar dat weet je nooit he? Die meneer Van Assendelft van wijck schijnt toch altijd heel veel stamppij te maken als rekeningen moeten worden betaald en daar zijn wij Curacaoenaars niet zo goed tegen gewapend. Hij schijnt met heel veel dingen weg te komen altijd. Ik hou alles goed in de gaten want ik heb 2 vrienden die ook met hem te maken hebben gehad en ik hoop niet dat hij hiermee weg komt!

 7. Is het project kiki beach ook onderzocht voor Bientu.. Dos Santos schijnt het te financieren

 8. Voorlopig is Van assendelft van wijk banger dan hij zich voordoet. Bijna alle schuldeisers zijn benaderd met deals. En beloftes natuurlijk, waar niemand in stinkt.

  Er zijn er zelfs al enkele betaald! Zo’n aanvraag faillisement werkt dus prima.

 9. 14:09 dinsdag 19-06-2012 | Biz
  Dossier: Antillen
  Dossier: Vastgoed
  door: Rosanne Budike
  Hollandse goudzoeker wil Curaçao voor miljoenen verbouwen

  De Amsterdamse vastgoedhandelaar Christiaan van Assendelft van Wijck steekt miljoenen in een verbouwingsproject op de zonnige Antillen: ‘Curaçao wordt Miami, maar dan vijf keer beter,’ aldus van Assendelft.

  Chris van Assendelft, voormalig eigenaar van een bouwbedrijf, week twintig jaar geleden uit naar Curaçao. De uit de Jordaan afkomstige zakenman kwam in het verleden meermalen in opspraak, maar dat weerhoudt hem er niet van stug door te bouwen aan een imperium op het eiland. Niet alleen is hij inmiddels eigenaar van appartementencomplex Villa Toscane en beachclub St. Tropez, op het schateiland is hij ook druk bezig met de uitvoering van het miljoenenproject ‘Ocean Front Islands Boulevard & Kiki Beach’.

  De eerste fase van dit bouwproject behelst het aanleggen van een boulevardstrand van 1100 m en twee eilanden van 5000m2 aan de zuidkust. In de tweede fase wordt de boulevard uitgebreid tot een lengte van 4,5 km, en worden er zo’n 2000 hotelkamers en 600 nieuwe appartementen bijgebouwd. Hoewel je je af kunt vragen wat een relatief klein eiland met zoveel appartementen moet, is premier Schotte enthousiast over de plannen. Ook Van Assendelft ziet het project als een mooie stimulans voor de economie van het eiland, hoewel het natuurlijk ook zijn eigen portemonnee moet laten groeien.

  Van Assendelft loopt echter met veel zelfvertrouwen op de zaken vooruit. Hij heeft alle bouwmaterialen al geregeld en wil volgende maand toch echt gaan bouwen, maar de vergunning moet nog worden afgegeven. Kosten? Het hele project komt neer op een slordige €600 miljoen en het paradijsje wordt gefinancieerd met 100% risicokapitaal.

  Vergunning of geen vergunning, Van Assendelft ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet: ’We hebben een voorstel gedaan voor de eerste fase van het project, betreffende de aanleg van de eilanden en de boulevard. Hierbij gaat het om een bedrag van ruim €13 miljoen, daarna zien we verder’.

  Het vervolg? zie http://www.quotenet.nl/biz/miljoenenproject-kiki-beach-nu-al-in-gevaar.php

 10. Op een andere pagina hierover stond: Veel gehoord argument van van Assendelft van Wijck “ik krijg nog geld van hem”.

  Chris van Assendelft schijnt nog heel veel geld tegoed te hebben. Van aannemenrs, timmerlui, schilders en andere leveranciers. Zo gaat dat in de projectwereld van van Assendelft van Wijck kennelijk, die betalen zijn projecten…. .

  Ik denk dat dat inderdaad de kern is van zijn verhaal. Van Assendelft betaald zijn pandjes en bouwsels op afgeknepen aannemers en gratis werk en producten.

  En is daarnaast nogal van de claimcultuur. Curacao opgepast!

 11. die ene meneer daar in het midden staat altijd op de foto met louche figuren.

 12. @Sjors, vwb die vriendschap met Dos Santos, Van Assendelft van Wijck schreef hierover in een email op 30 april jl:

  “En justitie en belastingen dat kwam door een projekt waarbij ik een paar zware jongens als partners had. Bij een heeft justitie 50 miljoen gevonden met een opgegeven gemiddelde inkomen van 60.000 per jaar. Tja en dan krijg ik natuurlijk ook een onderzoek en vragen.”

  Dus of die liefde nog geldt… ?

 13. Helaas zullen geen van de eisers EEN CENT zien! Heer Assendelft heeft alles al op het droge wat hij aan gaf naar zijn schuldeisers toe. Ik kan niet begrijpen dat mensen denken te kunnen winnen van beroeps gasten Nooit gehoord van de zaken Booster, Wielinga, Verberne, Balantine? Mensen die in deze groep thuis horen en lachen naar alle schuldeisers om hen heen. Je kan ze enkele jaren opsluiten, door het slijk halen maar zoals Arthur denkt bereikt te hebben we gaan miljoenen innen! Vergeet het maar!! Ik kan je vele identieke zaken geven vanuit MKK waar de schuldeiseres uiteindelijk vertrokken met wat wieldoppen en stoelen van de rechter! Arthur, ik blijf lachen op deze klip over de naïviteit van vele mensen.

 14. @Positivo

  Denk je werkelijk dat deze oplichter kan betalen. De man is een profiteur, heeft zijn achternamen gekocht en belazerd de boel al jaren.
  Dat deze rregering dit niet eerder heeft gezien heeft slechts te maken met het feit dat zij zelf zo corrupt als de pest zijn. Dan zie je alles door een rose wolk.

 15. @Swa, waarom denk je dat Dos Santos zijn geld wil hebben? Hij is een vriendje van Chris dus als hij het geld krijgt zal hij dat daar wel in investeren.

 16. Waaaaaat? En het project samenwerking Assendelft met Curacao gaat gewoon door??????

 17. De glunderende gezichten van onze leiders maakt van “ons volk” lijders.
  Op naar het volgende debacle.

 18. [“’We hebben een voorstel gedaan voor de eerste fase van het project, betreffende de aanleg van de eilanden en de boulevard. Hierbij gaat het om een bedrag van ruim 13 miljoen euro, daarna zien we verder”, aldus Van Assendelft van Wijck….]

  Hoezo ”daarna zien we verder?” Waar dacht deze meneer de rest van het geld dan te halen? Het gaat niet om een paar guldens maar om miljoenen.

  Probeer maar met een ondernemersplan bij de bank te komen en tegen de bank te zeggen ”daarna zien we verder”…
  Alleen op Curaçao trapt men in deze holle mooie praatjes.

 19. Ik wilde iedereen bedanken voor alle e-mails, felicitaties en mooie woorden, maar die moeten gericht worden aan de team die keihard hieraan heeft gewerkt, ik was maar een klein onderdeeltje in de machine wat totaal uit 7 man bestond.
  Deze groep was 12 Juni in Den Haag bijeengekomen en twee weken later was het begin van het eind van Chris van Assendelft van Wijck een feit.
  Een hele belangrijke speler waren de mensen van Curiel & Sharma Investigations die fantastisch onderzoekwerk heeft geleverd op hoog professioneel niveau.
  Zonder hen zou dit allemaal niet mogelijk geweest zijn.
  De fantastische en geduldige medewerking van de Openbare Ministeries in Nederland, Belgie en Curacao, alsmede de belastingdiensten van Belgie, Nederland en Curacao.
  Onze dank aan iedereen die ons van informatie, bewijs-, foto- en videomateriaal heeft voorzien.
  Uw steun heeft ons erg geraakt en zijn wij ook erg dankbaar hiervoor.
  Namens de Den Haag groep

  Arthur Donker

 20. @kanoa, deze regering zal dit soort ondernemers zeker herkennen aangezien zij zelf net zo fout zijn. Helaas voor Curacao sturen zij deze mensen niet weg maar gaan er zelf zaakjes mee doen.

 21. soort zoekt soort, snap ik dat ze een wapen willen hebben.

 22. Deze man (C. v A. v W) is een zeer gevaarlijk figuur. Maar de klasse justitie zal ongetwijfeld ook hier toeslaan.
  Mogelijk scenario, (C. v A. v W) wordt door de rechter gesommeerd te betalen, als het al zover komt, wellicht betaald (C. v A. v W) zonder enige interventie van de rechterlijke macht en hij is weer ‘schoon’. Vervolgens wordt (C. v A. v W) niets ten laste gelegd, en (C. v A. v W) gaat gewoon door met wat hij altijd al deed; “de zaak oplichten, mensen onder druk zetten, regels aan zijn laars lappen, laten inbreken bij zijn ex vrouw, enz enz enz”.

 23. Deze foto is inmiddels verwijderd va de Facebook pagina van Schotte. Ik zou hem graag op de openingspagina van Versgeperst willen zien totdat Schotte weer gaat doen waar hij goed in is.

  Paintballen en broodjes bezorgen.

 24. Laat dit een duidelijke les zijn voor alle semiondernemers die denken dat ze op Curacao kunnen neerstrijken om oneerlijke handel te drijven, net als de gevallen van vroeger op de Antillen.
  De man wilde maar een paar centen betalen voor vierkante meter grond. Hij schijnt gezegd te hebben ”vragen mag men hoeft geen ja te zeggen..”

  Daarom moeten we mensen aan de macht hebben die dit soort ”gelukzoekers, semiondernemers alias uitbuiters” direct kunnen herkennen en wegsturen.
  Mooie praatjes vullen geen gaatjes. Het vereist de nodige mensenkennis om niet in de val van dit soort gehaaide typetjes te trappen. Want ze zullen het keer op keer blijven proberen!

 25. BAM!!! BAM!!! BAM!!!!

 26. Dit is wellicht de beste foto van Ramsay Soemanta ooit. Crimineel van Assendelft op de foto met fraudeur Schotte die ten tijde van deze foto zei dat deze regering wel dit soort projecten steunt waar de vorige (PAR) regering niet in zee wilde met van Assendelft.

  Wat zeg je nu, Gerrit?

 27. Mooi zo, aanpakken dit tuig!