• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het ministerie van Onderwijs in Suriname wil het onderwijs naar een hoger plan brengen. De overheid gaat daarom voor gratis leermiddelen uit Nederland zorgen. Dat meldt Dr. Eddy Josefzoon, voorzitter van de speciaal in het leven geroepen Task Force Onderwijsontwikkeling.

“Het ontwikkelen van nieuw lesmateriaal is zeer tijdrovend. Daarom is besloten Nederlands lesmateriaal te importeren. Wij hebben diverse partijen, waaronder educatieve mediaspecialist ThiemeMeulenhoff, uitgenodigd om hun leermiddelen te presenteren aan onze docenten tijdens een grootschalige leermiddelenbeurs in Paramaribo”, aldus Josefzoon. De leermiddelenbeurs is gisteren geopend door minister Shirley Sitaldin van Onderwijs.

Lesmateriaal
De Task Force Onderwijsontwikkeling ondersteunt minister Sitaldin bij de uitvoering van het onderwijsbeleid. Daartoe worden nieuwe mogelijkheden verkend om het onderwijsproces in Suriname te vernieuwen en te verbeteren. De leermiddelenbeurs is hier een onderdeel van. Gedurende drie dagen laten docenten, ministers en andere afgevaardigden van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling zich informeren over Nederlands lesmateriaal.

Ontwikkeling
Henk Mulder, uitgeefmanager bij ThiemeMeulenhoff: “Wij zijn zeer verheugd onze leermiddelen te kunnen presenteren aan de Surinaamse onderwijsmarkt. Als educatieve mediaspecialist willen wij samen met onderwijsprofessionals, ouders en andere betrokkenen het beste uit élke leerling halen. Wij dragen graag ons steentje bij aan verbeterde leeropbrengsten en individuele talentontwikkeling. Waar dan ook ter wereld.”

3 reacties op “Gratis leermiddelen voor Suriname”

  1. @Peter wat mr Maaskant bedoeld is dat je als klein land beter een taal voor je onderwijs kan kiezen waardoor leerlingen een goede kans hebben om een vervolg study te doen. Op Curacao kan je kiezen tussen Spaans, Engels Of Nederlands

  2. Maaskant wel bij de les blijven! Dit gaat over Suriname! Taal =Surinaams (Sranantongo) maar ze zijn net als hier meertalig…. (geen papiaments)

  3. Wel handig als je een grotere taal als uitgangspunt voor je onderwijs hanteert. Papiements blijft behelpen in dat opzicht.