CURAÇAO – De regering van Sint Maarten heeft in maart ingestemd met een nieuw Wetboek van Strafrecht. Hierdoor worden dierengevechten, mits deze als traditie kunnen worden aangetekend, toegestaan.  Volgens de regering vormen hanengevechten onderdeel van een eeuwenoude traditie.

Vanuit de Verenigde Staten is een protest ontstaan tegen de nieuwe regel, want volgens de tegenstanders is de sport barbaars en een vorm van dierenmishandeling. Via een online petitie kunnen tegenstanders van de wet hun bezwaar indienen die kenbaar gemaakt zal worden aan gouverneur Eugene Holiday en ombudsman Nilda Lynch-Arduin. Ruim 3200 Amerikanen hebben al de petitie getekend.

3 reacties op “‘Hanengevechten zijn barbaars’”

  1. Voor ons in het caribische gebied is het iets heel normaals zelfs in Frankrijk Spanje Portugal is deze sport heel normaal bij ons is het niet normaal in een caffee en joint te roken of huwelijk tussen twee mannen of twee vrouwen of in Amsterdam de dames in glazen kasten te bewonderen daarom denk ik dat je niet zomar een mening moet geven maar eerst rond om je eigen kijken

  2. Hebben wij niet zoiets als een Koninkrijks Dierenbescherming ?

  3. Barbaars volkje daar op Sint Maarten. Overal te wereld komen ze er achter dat dit soort dingen niet meer kunnen in 2012, op Sint Maarten gaan we dat juist bij wet toestaan?