CURAÇAO – Gevolmachtigd minister Sheldry Osepa is op Curaçao en schuift morgen aan bij de Raad van Ministers voor een gesprek over de minister van Justitie Elmer Wilsoe. De Rijksministerraad heeft Osepa vrijdag duidelijk gemaakt dat de brief die Wilsoe naar Washington heeft gestuurd, onacceptabel is.

De Rijksministerraad is van mening dat Curaçao de actie van Wilsoe, die schade brengt aan het land, moet rechtzetten. De gevolmachtigd minister zei gisteren in een interview met TeleCuraçao dat hij hoopt dat de premier het hem niet kwalijk neemt dat hij zijn mond opendoet. “Ik kan niet stil blijven zitten en niks zeggen. Iedereen die iets verkeerds doet moet daar de verantwoordelijk voor nemen.” Minister Wilsoe verzocht in een brief aan Washington om het beslag op de tegoeden van loterijbaas Robbie dos Santos op te heffen.

Gevolgen
Osepa gaf ook te kennen dat hij weet wat voor gevolgen dit kan hebben maar benadrukt dat ‘je de schuld niet op ander kunt blijven schuiven’. Vervolgens zei hij dat in eerste instantie minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken verantwoordelijk is voor het buitenlands beleid binnen het Koninkrijk. “Wilsoe had de brief naar hem moeten sturen en niet naar de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton. Hierdoor heeft de minister Curaçao en met name mij in Nederland in de problemen gebracht.”

Uitleg
Premier Gerrit Schotte verscheen gisteravond live in een uitzending van TeleCuraçao en gaf aan dat hij middels een brief aan minister Spies, uitleg heeft gegeven over de brief van Wilsoe. Spies heeft tijdens haar bezoek aan Curaçao twee weken geleden, in bijzijn van Schotte een gesprek gehad met Wilsoe en zijn interventie in de Bientu-zaak. Tot slot heeft minister Wilsoe tijdens het Justitieel Vierlanden Overleg een gesprek gehad met de Nederlandse minister van Justitie Ivo Opstelten.

15 reacties op “Osepa trekt aan de bel”

 1. De minister van Justitie Wilsoe heeft een “denkfoutje” gemaakt. Door die dolle brief aan Mrs. Clinton is de aandacht van FBI, CIA en Homeland Security volop op Curaçao gericht. Als de USA mocht besluiten geen grappenmakers in hun achtertuin te dulden, hoeft Nederland niet eens meer in te grijpen.
  Kijk maar eens hoe de zaak in Syrie wordt warm gehouden door deze clubjes.
  Met zo’n minister in je kabinet, heb je verder geen vijanden meer nodig. Die haalt hiermee de eredivisie voor staatsgrepen in huis. Omdat Osepa dat wel ziet, moet Osepa verdwijnen volgens Asjes. En Wiels, die blijft onzichtbaar in de gordijnen , om de bui af te wachten.

 2. De vogelverschrikker van het land van Oz heeft gesproken,nu moet hij de eer aan zich zelf laten en opstappen zegt Jasjes,er is er maar een de baas en dat is de Grote tovenaar (Robby Dos Santos)him zelf,wie heeft de school gekocht>.

 3. Nog steeds kijkt “het volk” apathisch toe hoe Korsou ten onder gaat aan de werkwijze van een clubje NITWITS en krijgen we straks de reactie
  “Wir haben es nicht gewusst” !

  Verbazingwekkend dat er zo weinig van de 150.000 inwoners NIET reageert of protesteert ……Hopi Tristu

 4. iedereen die de regering bekritiseert moet vrezen voor zijn baan in dit corrupte landje

 5. @ Zorro, in de jaren 30/begin 40was er in Europa ook zo’n krankzinnige populist, het volk dweepte met hem, miljoenen slachtoffers later was het enige commentaar van het volk, nos na tabata sa nada. Zou het met onze krankzinnige populist beter aflopen ?

 6. Vernon, hulde voor Osepa? Nu wel, inderdaad, maar vergeet niet dat hij zich tot dusver ook als een marionet door Schotte heeft laten bedienen.

  Respect voor Osepa als hij nu tot inkeer is gekomen, maar hij heeft zich veel te lang door Schotte laten misbruiken om te geloven dat Osepa nu wel ineens integer is.

 7. Ik vermoed dat Osepa de werkzaamheden die hij voor dat rariteitenkabinet moet uitvoeren , niet meer met zijn geweten en zijn intelligentie in overeenstemming kan brengen. Hulde voor die man !

 8. Hij mag zelfs verzoeken om een andere functie te krijgen dus baanzekerheid.

 9. Osepa is een intelligent figuur die constant de kastanjes voor dit zootje ongeregeld uit het vuur moet halen.
  Indien hij zelfrespect heeft zegt hij: bekijken jullie het maar.Ik ben benieuwd.

 10. Het eerste schaap is over de dam. “Wapenhandelaar” Asjes vindt, dat Osepa ver buiten zijn boekje is gegaan als woordvoerder van de Nederlandse regering en dat Osepa slechts heeft uit te voeren wat de ministers hem opdragen. Osepa moet dus zijn conclusies trekken, omdat hij niet in staat is om zijn taken uit te voeren, en opstappen.

 11. en zo modderen we weer verder met de Looney Toons . . . .

 12. Waarom moet Osepa vrezen voor zijn baan? Deze enge kliek van van ministers en Statenleden houden elkaar eindeloos de hand boven het hoofd zodat ze gezamenlijk zo lang mogelijk zo veel mogelijk kunnen blijven roven.

  Voorbeelden te over. Wilsoe grijpt in in de strafzaak tegen zijn partijfinancier en de Staten vinden het goed. Minister Monk deelt een pastechi van tonnen aan een medewerkster uit en de Staten kijken de andere kant op. Jamaloodin maakt er een puinhoop van als minister van financien en de Staten fluisteren zowaar iets vab afkeuring waar Jamaloodin hard om moet lachen en dezelfd dag nog voor een nieuwe ‘dienstreis’ in het vliegtuig stapt.

  Schreeuwlelijk Wiels laat zich in al zijn ongecontroleerde emotie ontvallen dat hij voldoende bewijs heeft om Schotte en Jamaloodin te laten arresteren maar zegt ook daar geen gebruik van te zullen maken zolang hij met de MFK kan blijven doorregeren.

  En dit is wat Curacao als zelfstandig land is geworden in nog geen 2 jaar tijd. De heren politici moeten zich diep schamen, maar meer nog het volk dat hen gekozen heeft. Zij verdienen niet beter.

 13. Weer eem showspel.. zal verder wel niets gebeuren.. dit is normaal sinds 10-10

 14. Prutsers!

 15. Dat een lid van de regering de waarheid vertelt, is tamelijk uitzonderlijk en moet hij daarom vrezen voor zijn baan. Ik ben benieuwd of Gerrit achter zijn minister gaat staan zoals het behoort, want hij houdt zich wel erg op de vlakte. Psychopaat Wiels heeft ook weer van zich laten horen met “Spies, Opstelten, Nederland bai fliet” en dat Osepa een slappeling is en achter Wilsoe moet staan. Weer dat ge schreeuw van een krankzinnige populist, maar ja het zit in zijn Wiels-genen.