CURAÇAO – Pueblo Soberano (PS) heeft het voorstel gedaan om de wapenwet te wijzigen zodat alle Statenleden met een wapen op zak mogen lopen. Ministers kunnen dit al. Versgeperst.com vroeg voorbijgangers naar hun mening en of hier nu wel aandacht aan besteed moet worden.

“Ronduit belachelijk vind ik het. Laat ze zich nu eerst eens bekommeren om de begroting, want dat heeft meer prioriteit op dit moment. Al die wapens gaan ook weer geld kosten en dat mag dan zeker ook weer van belastingen worden betaald. Door dit soort rare ideeën zal de begroting altijd in de min blijven staan”, aldus de 34-jarige Fabio.

Gewone Curaçaoënaar
“Er is hier op Curaçao natuurlijk erg veel criminaliteit en ik word er zelf ook bang van. Het lijkt wel of er elke dag een overval en een moord wordt gepleegd en daardoor lijkt het of half Curaçao al een wapen heeft”, reageert de 45-jarige Shermina. “Ik kan begrijpen dat de Statenleden zich onveilig voelen, maar ik denk dat wel meer mensen dat doen. Dus ik vind het alleen een goed idee als iedereen op Curaçao een wapen mag hebben om zichzelf te beschermen. Ik vind niet dat ministers of Statenleden beter zijn en meer veiligheid verdienen dan de gewone Curaçaoënaar.”

Grap
De 52-jarige Roel verbaasd zich over dit bericht: “Meen je dit? Ik heb het nieuws nog niet gevolgd, maar dit klinkt als een grap. Ik weet echt niet waar ze hier mee bezig zijn. Vinden ze zichzelf zo belangrijk dat ze met een wapen moeten lopen? Er is toch al genoeg criminaliteit hier, straks gaan ze elkaar ook nog beschieten. Misschien dat Curaçao daar wel beter van wordt”.

Cursus
“Wat ik me dan afvraag is of zij dan ook een cursus gaan volgen. Een wapen kan je toch niet zomaar gebruiken. En hebben we het hier over een mes of over een pistool? Als ze zo nodig met een pistool op zak willen lopen, dan gaan ze zelf die cursus maar betalen. Het zou erg hypocriet zijn als dat geld voor een cursus wordt verhaald op het volk. Ten slotte voelt het normale volk zich nog steeds onveilig, want zij mogen geen wapen gebruiken”, vindt de 45-jarige Maria.

Bananenrepubliek
“Curaçao verandert in een bananenrepubliek. Ik verbaas me er steeds weer over hoe dit eiland achteruit gaat. Zeer jammer dat de regering niet is afgetreden waar een paar weken geleden bijna sprake van was”, zegt de 33-jarige Michael. “Het ergste is nog dat er aandacht besteedt wordt aan dit voorstel. Dit soort hersenspinsels zou je toch gewoon moeten negeren. Volgend jaar hebben we geen rechters meer nodig op Curaçao, want iedereen gaat hier voor eigen rechter spelen.”

31 reacties op “‘Curaçao verandert in bananenrepubliek’”

 1. Vooralsnog is banenrepubliek een vooruitgang t.o.v een land in handen van de vrijmetselaren, lees de opdrachtgevers PAR. Oops

 2. Stap verder in proces zijn we al:
  “rotte bananenrepubliek”

 3. het is hier dus al een bananenrepubliek

 4. Ja, vooral doen hoor, statenleden met een blaffer laten lopen. Ga alleen niet scheel kijken als de gemoederen tussen de leden een keer zo hoog oplopen en iemand daadwerkelijk een wapen trekt met alle gevolgen van dien.

  Zoals hier op Sint Maarten waar 1 figuur i/h parlement een andere parlementslid vorige week nog had bedreigd. Hij zei letterlijk i/h bijzijn van iedereen, dat hij hem zou knallen als hij zijn pistool bij zich had. Dit soort taferelen valt dus evenmin uit te sluiten in Cur.

 5. Het sprookje van Ali Baba met de 40 rovers, loopt helemaal verkeerd af voor de rovers !!

 6. Dit zegt genoeg over dit kabinet van dit mini landje.
  in Nl gaat de MP gewoon op de fiets naar zijn werk.
  hier gaat de MP met zwaailichten en prive fotgraaf en troetelpoedel op de weg.
  het is echt al een bananenrepubliek……………

 7. @ Jan C/L. Moet ik nog zeggen dat het verzoek kwam van een PAR-lid?

  Natuurlijk moet je dat, want dat heb je toch bij die door de PAR failliete bedrijven ook gedaan, terwijl je er niet 1 weet te noemen.

 8. @Jan C, zoals altijd zit je hier weer leugens te verspreiden en we wachten nog steeds op je antwoord mbt de fabrieken die de PAR heeft gesloten.

  Het verzoek is gekomen door PS lid Ivar Asjes!

 9. Dat moet in de krant ! De argeloze toerist die denkt vakantie te kunnen vieren op een vrolijk eiland, komt van een koude kermis thuis. Politici die zich bewapenen, het moet niet gekker worden. Wat wil men daarmee bereiken ? Een vals gevoel van veiligheid. Hoe meer wapens in handen zijn van ongetrainde, bangelijke , achterdochtige mensen, hoe onveiliger het wordt.
  Schelden doet geen pijn en als men elkaar in de Staten grondig “de waarheid” wil zeggen, c.q. verwensingen en bedreigingen uit naar elkaar toe, dan ga je dat groepje sociaal gemankeerde toch geen pistolen en revolvers verstrekken. Nee, om de orde daar te handhaven is de voorzitter de aangewezen man. Politieke moorden worden niet voorkomen door gewapende slachtoffers, maar door gewoon met elkaar te overleggen en als dat niets oplevert gewoon afscheid van elkaar nemen. In plaats van een bananenrepubliek wordt Curaçao meer een deel van het Koninkrijk waar wetteloosheid en criminaliteit de dienst uitmaakt. En Nederland : die wil hier wel van af.

 10. volgens mij wordt de bevolking door deze gasten beroofd en zouden de burgers juist recht op een wapen moeten hebben.

 11. Gewoon een zet in hun schaakspel naar onafhanelijkheid en dictatuur…gewapend durfen ze nog iets harder te schreeuwen.

 12. Geef ze wapen en laat ze maar schieten, ik ken wel meerdere regeringfunctionaren die gewapend rondlopen. dat zijn leider van communistische landen en dictatoren. gaan we echt die kant op met Curacao. Gewoon een bodyguard. En vind ze het niet leuk dat ze bedreigd wordt? Moeten ze gewoon voor het volk werken en niet voor zichzelf. Wnat daarvoor zijn ze gekozen om wat voor het volk te doen.

  De laatste tijd draait het alleen om wat kan ik roepen om de kiezers aan mijn kant te krijgen. Zoals we allemaal weten komen politici over de hele wereld die beloftes toch niet na.

  Absurd Ik vertrouw geen van onze ministers met een wapen. Ze weten zelf dat ze fout bezig zijn er zullen onnodig snel een wapen trekken omdat ze zelf zo “paranoid” zijn en een slecht geweten hebben.

  Als je een wapen hebt gebruikt je het. dat is mis met dit voorstel. een de ministers zullen dan ook nog met moord wegkomen.

 13. sorry maar PS heeft daar geen aandeel aan. Maar is natuurlijk wel een kans om PS hier zwart te maken door degene die niet tegen rechtvaardigheid kunnen. Het verzoek dateert uit 23-04-2011. Moet ik nog zeggen dat het verzoek kwam van een PAR-lid?

 14. Voor Dia di bandera: vervang de twee sterren in twee bananen. Welke ondernemer durft, verkoopt vast heeeeeeeeeeel goed! In ruil voor een goede foto will GS vast de eerste wel kopen. Mooi voor op zijn dienstauto maar ook geschikt als hoofddoek: Pirates of the Caribbean.

 15. Als deze gevaarlijke poppenkast blijft doorgaan op Curacao, komt er een dag dat het leger inplaats van een cordon te leggen om Coral specht, dit om het fort Amsterdam zal moeten doen!!

 16. Ze denken alleen maar aan zichzelf, en wij kunnen de duurste en de beste wapens voor ze betalen.

 17. Het is niet Pueblo soberano dat met het voorstel gekomen is. Maar leden van de MFK die door de verschillende groepen 33, 31, 40, 39en een half, later ook door frente sivil bedreigd zijn met de dood. N.a.v. de bedreigingingen hebben MFK parlementariers op 23 april 2011 een wetsontwerp ingediend. Jamaloodin loopt van angst met 2 geladen pistolen op zak. Trouwens PAR ministers waren altijd bewapend. David Dick, Fayad die met zijn 9 mm liep, het is nooit anders geweest. in 2007 liep min. van onderWijs Omayra Leeflang met 5 en soms wel 6 gewapende bodyguards door Punda, zonder dat ze bedreigd was, zonder ggen enkele reden. Gewoon een simpele min. van Onderwijs.. Waar maken we ons druk over?

 18. Voelt de anabole boy zich bedreigt? Wat zielig is die man en PS toch!

 19. Slecht voorbeeld!! Als zij met een wapen mogen lopen voor hun veiligheid,waarom mogen wij dat dan niet?En waarom mogen overvallers dat dan niet??? Toch??? En wat gaan ze doen met dat wapen,,,,.gelijk schieten zodra ze onverwachts van achteren benadert worden??Misschien is het wel een FAn die een handtekening wil,of iemand van de pers?? Absurt voor woorden,neem gewoon een paar “”lijfwachten””!! lachwekkend dit voorstel,meneer Wiels!!

 20. Ik vind het raar dat een land dat gesubsidieerd wordt door Nederland dergelijke zaken kan doen. Althans, dat vindt deze Belg toch. En dan zijn wij in België dom? (althans, dat zegt het cliché)

 21. @ Klaagbaak. Hebben die parlementatiers er ook aan gedacht dat na verkiezingen ze weer gewone burgers zijn en niet meer genieten van de voorrechten?

  Het grote gevaar doemt pas op na deze regeerperiode en willen ze ook dan een wapen hebben.

 22. Waarom wordt Wiels eigenlijk beveiligd. Op welke begroting is dit gezet, van het Land of zin eigen begroting..

 23. Oh, dáárom zijn de bananen onlangs vrijgesteld van OB 🙂

 24. Ik denk niet dat ze door de verplichte psychologische onderzoek zullen komen. Ze sporen echt NIET.

 25. Volgens mij is er geen enkel statenlid ontvoerd of beroofd dus waarom hebben ze een pistool nodig?

 26. Volgens mij heeft de politie de exclusiviteit op gebruik van geweld (binnen wettelijke kaders). Dan zou het toch zo moeten zijn dat als parlementariers bedreigt worden er zoals in Nederland eerst een dreigings analyse wordt gemaakt. Vervolgens wordt er een beveiligingsplan opgesteld. Sommige bewindslieden hebben 7×24 bewaking (bv wilders). Als de politie niet meer kan instaan voor de veiligheid van burgers moet het leger ingrijpen lijkt mij. Hebben die parlementatiers er ook aan gedacht dat na verkiezingen ze weer gewone burgers zijn en niet meer genieten van de voorrechten? Wat voor parlementarier ben je als je aan je eigen veiligheid denkt maar niks doet voor de rest van de bevolking doet?

 27. dan wil ik er ook één…wil niet graag een schietschijf zijn…

 28. Vrijheid van wapenbezit voor iedereen is de beste oplossing om de criminaliteit tegen te gaan. Nu zijn alleen de schurken voorzien van vuurwapens.

  Op het moment dat die schurken weten dat er een grote kans is dat het volk bewapend is, dan zullen zij tweemaal bedenken voordat zij een inbraak of een overval plegen.

  Het is namelijk onmogelijk voor de politie om op ieder moment overal aanwezig te zijn. En het is schandalig dat individuen afhankelijk moeten zijn van de overheid voor hun bescherming. Een ieder moet in staat zijn zijn of haar eigendommen te kunnen beschermen.

  Belangrijk is dat niet alleen semi-automatische wapens in de vrije verkoop komen, maar ook volautomatische wapens. Des te krachtiger het wapen is, des te groter het afschrik effect zal zijn.

  De National Rifle Association kan informatie verstrekken aan de overheid over het veilig implementeren van vrij wapenbezit. Daarnaast bieden zij ook programma’s aan voor kinderen om veilig om te gaan met wapens die in huis liggen. En om misbruik te ontmoedigen, dienen de straffen veel strenger te worden gemaakt.

 29. Wet van zelfverdediging moet gewoon uitgebreid worden zodat men met de nodige cursus achter de rug een wapen legaal mag hebben en gebruiken. Zijn we direct van de bullshit af en mogen dit soort parlamentariers het ook uit eigen zak gaan betalen.

 30. De Staten zijn bang voor het volk of erkennen hun onmacht om de veiligheid op het eiland te verbeteren. Diep triest, dit hele idee.

 31. Het zoveelste voorbeeld dat Statenleden zich boven de bevolking verheven voelen, en dat is inderdaad een kenmerk van een bananenepubliek.

  Zie Schotte met zijn zwaailichten, politie escortes en prive fotograaf. Zijn vakantiereisjes op kosten van de staat waarop hij zich niet ervoor schaamt zich te laten vergezellen door zijn schoonvader.

  Curacao zou van die reisjes profiteren, zoals met opdrachten voor de opbouw van Haiti. Het enige wat er sinds de vele reizen door Schotte naar Haiti opgebouwd is, zijn de uiterst luxe nieuwe onderkomens van Cooper en Constantia. Waar deze overigens weinig gebruik van maken, want vanwege de mega daggeldvergoedingen verblijven zij ook veel liever op ‘dienst’reis in het buitenland dan in onze bananenrepubliek.