• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft besloten om met ingang van vandaag hogere straffen te eisen voor overvallen tegen de meest kwetsbaren. Hierbij moet gedacht worden aan bejaarden en vrouwen. De laatste tijd zijn er meer overvallen geregistreerd op vrouwen en bejaarden, meldt het OM.

Dit besluit is onlangs in een interne vergadering genomen waarin de zorgwekkende ontwikkeling werd besproken. Op dit moment is de maximumstraf voor een gewapende overval twaalf tot vijftien jaar gevangenisstraf en achttien jaar als de overval een dode tot gevolg had.

Signaal
Er zullen langere gevangenisstraffen worden geëist in overvallen tegen vrouwen of ouderen. Met dit besluit wil het OM een sterk signaal afgeven aan de samenleving dat het niet langer geweld tegen de kwetsbaren in onze samenleving toestaat.

5 reacties op “Hogere straffen voor overvallen op kwetsbaren”

 1. Nu ook nog veel hogere boetes voor zonder verzekering rijden, door rood licht rijden, geen richting aangeven etc. etc. Dat zal ze leren.

 2. ja lekker 2 rangen burgers creeren hilarisch dit vinger in de dijk denken van deze kleuters met stropdas, waarom niet gewoon alle overvallers zwaarder straffen. Hun favoriete bestuurders elders shieten criminelen ook gewoon af (Bouterse, chavez, Fidel etc).

 3. Oh nee! Nu gaan ze mij weer overvallen ipv de zwakkeren.

 4. @florentina, je klinkt nu net als Geert Wilders!

 5. Ja overvallers moeten goed gestraft worden.
  BV niet antillianen (mensen die niet zijn geboren op curacao) ongeacht met nederlandse nationaliteit het eiland uitzetten. Dus retourneren naar zijn/haar geboorteplaats.
  Overvallers moeten meer respect krijgen.