• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – In een brief aan Statenvoorzitter Ivar Asjes vraagt de oppositiepartij PAR duidelijkheid over het verzoek om Statenleden het recht te geven een wapen te dragen. “De PAR heeft uit de media begrepen dat de minister van Justitie al bezig is met een wetswijziging.”

 
Het voorstel, afkomstig van Pueblo Soberano (PS), leidde tot veel verontwaardiging in de Staten. De meeste Statenleden vinden dat het parlement als volksvertegenwoordiging niets te vrezen heeft en geen wapen nodig heeft om zich te beschermen tegen het volk.

Verrast
“De fractie van de PAR heeft in ieder geval niet eerder in het parlement te horen gekregen dat deze wens leeft”, schrijft Magali Jacoba aan Asjes. “Daarom is de PAR verrast over het bericht dat de minister van Justitie bezig zou met een wetswijziging.’

Notie
“In ieder geval heeft de fractie van de PAR in het huidig parlement in geen enkele vaste commissie noch vergaderingen van de centrale commissie en evenmin in de openbare parlementsvergaderingen, notie genomen van een verzoek in deze richting”, aldus Jacoba. Ministers hebben volgens de wet al het recht om een wapen bij zich te dragen. Pueblo Soberano wil dit uitbreiden naar de Staten.

25 reacties op “‘Wens voor wapen leeft niet in de Staten’”

 1. Het feit blijft. Toestaan van import via Goisco bijv. een gesloten industrieen. tenkoste van arbeidsplaatsen.

 2. @Jan C, 1 is al een strikeout.. we wachten op meer namen..

 3. @ Jan C/L. Gesloten fabriek nr 1 onder PAR.

  Je hebt weken de tijd genomen en komt er zo’n krankzinnig voorbeeld. Hopelijk kom je niet met nr. 2, 3 enzovoort. Je bent cum laude gezakt, mannetje.

 4. @Jan c,
  De sluiting van de Amstel brouwerij is een beslissing van Heineken (moeder concern van Amstel) geweest en niet van de PAR. Hoewel ik het ook erg zonde vind, slaat het nergens op om de PAR hier de schuld van te geven.
  Ik weet uit zeer betrouwbare bronnen dat dit een ijskoude zakelijke afweging is geweest, zonder enige inmenging van de politiek.

 5. Misset Horeca september 2005:

  QOUTE:
  “De Antilliaanse Brouwerij op Curaçao stopt per direct met het brouwen van Amstel-bier en legt zich vanaf vandaag toe op de distributie van Heineken, Amstel en Amstel Bright.
  Grootaandeelhouder Heineken en lokale aandeelhouders besloten dat vrijdag tijdens een bijzondere vergadering van aandeelhouders op aanraden van de directie en de raad van commissarissen. Om de verliesmakende brouwerij draaiende te houden, was er volgens directeur Gilmar Winklaar een investering nodig van 4 miljoen gulden en had met name Heineken daar bezwaar tegen. De lokale aandeelhouders waren verdeeld.

  De sluiting van de productie-afdeling kost 55 van de ruim honderd banen. Het bedrijf stopt met brouwen, omdat het zonder overheidssteun niet kan concurreren met de veel grotere bierproducenten in de regio, zoals Polar uit Venezuela, terwijl marktprotectie van andere landen het moeilijk maakt om de afzetmarkt te vergroten.

  Directeur Gilmar Winklaar en de Antilliaanse regering voerden maandenlang intensief overleg over ondersteunende maatregelen, maar bereikten geen overeenkomst. Winklaar wilde onder meer een garantie dat het bedrijf gedurende tien jaar slechts 50 procent accijns zou hoeven te betalen, dat de illegale import van het goedkopere Polar harder zou worden aangepakt en dat dit beleid niet zou worden gewijzigd na de parlementsverkiezingen in januari.

  De regering wil echter voorkomen dat er maatregelen worden ingevoerd die in strijd zijn met het vrijemarktprincipe en internationale handelsverdragen. Zij stuurde vrijdagmorgen een brief aan de directie met de toezegging dat de verzochte maatregelen zouden worden uitgevoerd, zodra de raad van advies en het parlement akkoord zouden gaan. ,,We doen alles wat tot onze mogelijkheden behoort om te vermijden dat er ontslagen vallen”, zei minister van Financiën Ersilia de Lannooy.

  Maar directeur Winklaar vindt de beloftes te vaag. ,,We hebben niets aan bewoordingen als ‘we zullen proberen’. We willen harde garanties. Doorgaan onder de huidige omstandigheden leidt tot faillissement”, aldus Winklaar in een telefonische toelichting. De Antilliaanse brouwerij, die vorig jaar 60.000 hectoliter bier brouwde, maakt al sinds 2003 geen winst meer en voor 2005 wordt een verlies van vijf miljoen Antilliaanse gulden verwacht. Begin jaren negentig brouwde de brouwerij nog 190.000 hectoliter per jaar. De brouwerij garandeert dat de Amstel die vanuit Nederland wordt geïmporteerd hetzelfde zal smaken als de Amstel die lokaal van ontzilt zeewater werd gemaakt”

  Wat heeft dat met de PAR te maken?

 6. Gesloten fabriek nr 1 onder PAR
  Amstelbrouwerij Curaçao sloot zijn deuren rond september 2005.
  Arbeidsplaatsen zijn verloren. In de jaren negentig brouwde de brouwerij nog 190.000 hectoliter per jaar.
  -geneerde arbeidsplaatsen
  -vermindert import en is gunstig voor de handelsbalans

 7. Quote: “Niet ondergetekende wenst het….”

  Ondertekend door: Anonymous.

  Hilarischihihihihihihihi

 8. Mag Jan C een IP ban krijgen voor 3 maanden zodat hij leert niet meer te liegen en hij mag pas terugkomen als hij met namen komt van fabrieken die de PAR heeft gesloten!

 9. @Jan C, ja je vriendje Jasje van de PS spreekt je toch duidelijk tegen, jullie moeten eens wat meer communiceren en jullie reacties op elkaar afstemmen (al is het maar een klein beetje). Hij zegt namelijk dat hij op 27 April 2011 een verzoek dienaangaande heeft ingediend bij de minister en dit zet jou kinderachtige sneer richting PAR toch wel in een nog kinderachtiger daglicht.

 10. Het wordt steeds duidelijker wie vals nieuws verspreidt. de Bron is PAR via medium als Versgeperst, Extra, AD, Amigoe, Ultimo Notisia, ect.
  Peublo Soberano heeft hier niks mee te maken. Het is een verzoek aan de staten voorzitter die onpartijdig handelt namens de statenleden van o.a. PAR.
  Repa michi kome meme, Jacoba?

 11. PS is weer lekker bezig! Ze hebben het niet over de gezondheidszorg, begroting, onderwijs en bestrijding van de criminaliteit. NEEN: even lekker denken aan jezelf (terwijl het bij de Statenleden in het algemeen niet speelt). Misschien toch maar eens een eigen politieke partij oprichten. Met zulke jokers als tegenstanders zou je toch echt een paar zetels kunnen scoren en dan eens serieus aan het werk gaan voor Curaçao i.p.v. voor jezelf.

 12. Dit is vals nieuws, Het is een parlementarier van de PAR of MFK dat met het idee speelde. Het komt niet uit de koker van Min.Wilsoe. Het waren overigens hij en Wiels die vaker kritiek gelevert hebben op de zware dure bewapende bewaking van MFK ministers. Wilsoe zei verleden week nog dat hij geen wapens nodig heeft om zich veilig te voelen. Binnen een paar dagen zal Versgeperst moeten rectificeren. Niet ondergetekende wenst het, maar het is de waarheid. Heb net op Krioyo het lokaal nieuws beluisterd en het is speciaal gezegd dat het niet uit de koker van Wilsoe komt. Sommige MFK leden lopen gewapend, Ieder is daar op de hoogte van. Jamaloodin loopt met bodygards wanneer hij in de auto rijdt zijn er voor en achter zijn wagen bewapende bewakers. Wie denkt Jamaloodin dat hij is? President a la Obama? Om de coalitie te redden houdt iedereen de hand boven het hoofd van degene die met het idee boven tafel gekomen is. Vanavond zal Wiels wel openbaren wie met het idee gekomen is. Ik gok op een MFK lid.

 13. Wiels gaat te vaak naar Nederland en heeft in de gaten gekregen hoe het Curaçaose tuig zichzelf daar elimineert en vind dat een prima plan voor zijn problemen op Curaçao. Lijkt mij zelfs een uitstekend plan, de hele coalitie op de vlakte van San Pedro, having a go at it.

 14. Hoe kan het voorstel van de PS komen? Wiels heeft zelf gezegt dat een aantal statenledne psychisch niet in staat zijn om met wapens om te gaan en dan elkaar gaan neerschieten.

 15. Waarom een pistool?
  Omdat verstand niet hun sterkste wapen is?
  Ak47 voor Monk? Roze berringer met etui van dlce en gabana voor Asjes? Donderbus voor wiels? Russische revolver voor wilsoe ( om mee te gokken)? Iets glimmend, gouds en met diamanten ingelegd voor Jamalodin? Beter geen tazer, aangezien je die op moet laden en ze nu al problemenen hebben om de aqualectra te betlen.
  Overigens , mochten ze pistolen krijgen, lijkt het me verstandiger ze geen kogels te geven, kunnen wel eens ongelukken van komen.
  Wapens, comlotren, staatsgreoen, olie? Theatrale, bipolaire, borderline, shizofrene psychopaten ?? Tja….

 16. Wij hebben geen minister van justitie dan nodig, want hij probeert zelf heel Curacao te ontwapenen terwijl hun wel wapens willen dragen, dat is te gek voor woorden jongens.
  Waar blijft onze lekker Curacao van toen jongens.
  Er wordt nu tijd om heel de regering van Curacao te ontploffen, als ministers wapens bij zich moeten hebben.Vinden jullie het gek dat veel van de Antilliaanse burgers ook wapens moeten hebben dan, nee toch. geef a.u.b. dan een goeie voorbeeld dan.

 17. En met een waterpistool moet je altijd maar afwachten of Aqualectra niet weeeeeeeeer met onderhoud bezig is en je geen ‘munitie’ uit de kraan kan halen 🙂

 18. Dit voorstel geeft wel aan hoe diep Wiels met zijn PS partij gezakt is. In navolging van Schotte, die zich voor het halen van een pan dushi in een kogelvrij vest steekt, zwaailichten op zijn auto zet en een politieescorte het verkeer laat stil leggen.

  Uiteraard alles tot in de detail vastgelegd door Ramsay Soemanta voor zijn Facebookpagina.

 19. Ook voor ambtenaren ? Voor winkeliers ook ? Voor minimaal 1 maal bedreigde burgers? Voor iedereen dan maar? Hoewel het natuurlijk overduidelijk is dat de ‘ ministers’ en de volgzame Statenleden het meeste gevaar lopen.

 20. Waarom hebben ministers wapens nodig? Volgens mij mag je alleen een wapen hebben indien je aan bepaalde eisen voldoet. Een agent moet ook aan voorwaarden voldoen om een wapen te mogen dragen en dient deze op te bergen.
  Straks krijg je PS milities die politieke tegenstanders uit de weg zullen ruimen

 21. Kan Monk gelijk even bij zijn FARC-compadres een reisje naar Colombia regelen voor een “postmilitaire schiettraining” voor alle regeerders ???
  Kan mooi net nog voor zommerreces en dan kunnen regeerders op vakantie lekker zelf wat oefenen.
  Krijgt Robbie do$ $anto$ ook gelijk een mooi setje wapens…. want hij heeft het ECHT nodig en graag ook een bulletprooffvest 3XXXL !!!!
  Wat een BANANANREPUBLIEK 1e klas….

 22. Is dit een uitlokker in het land van Oz.

 23. Het wachten is op de eerste schietpartij in de Staten. Als je de tegenstander politiek niet aankan, kan je hem altijd nog definitief uitschakelen.!!!

  Wat is dit voor een bananenrepubliek??

 24. Een kogelvrij vest mogen ze ook al hebben en een zwaailicht op hun auto. In wat voor een land gaan we leven?

 25. Misschien ook een leuk legerpakje erbij zoals vriendjes, Chavez, Fidel of Bouterse.
  Een schietcursus is dan ook wel makkelijk anders is het levensgevaarlijk.