• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Nederlands Jeugd Instituut organiseert woensdag in opdracht van Jeugdzorg en Gezinsvoogdij Caribisch Nederland een conferentie op Bonaire over kindermishandeling. Volgens de organisatie is kindermishandeling een maatschappelijk probleem van alle tijden en van alle samenlevingen.

Onderzoekgegevens van Caribisch Nederland zijn niet beschikbaar. “Maar als we de cijfers van Nederland als uitgangspunt zouden nemen en deze zouden gaan vertalen naar elk eiland van Caribisch Nederland, om een beeld te krijgen waarover we spreken, dan zou dat er als volgt uitzien: Saba twaalf kinderen; Sint Eustatius 26 kinderen en Bonaire 113 kinderen per jaar.

Aanpak
“Of dit getal voor de eilanden klopt, misschien zijn het er minder, misschien zijn het er meer, feit is dat elk kind dat een ervaring opdoet van kindermishandeling er een teveel is. Dit is de reden om op de eilanden van Caribisch Nederland per eiland een eerste (werk)conferentie te organiseren met als thema de sluitende aanpak van kindermishandeling waarbij niets doen geen optie is.” Twee weken geleden vond op Sint Eustatius ook een conferentie plaats om kindermishandeling op de kaart te zetten.

Op de agenda
Deze conferentie richt zich op sleutelpersonen en partijen die met opvoeden en opgroeien te maken hebben om van gedachten te wisselen over het thema kindermishandeling. Het doel van is om het thema aanpak kindermishandeling op de agenda te plaatsen, gekoppeld aan een gezamenlijk gedragen gevoel van urgentie. “Het is een eerste stap om te komen tot een sluitende aanpak kindermishandeling.”

www.versgeperst.com