• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Kustwacht Caribisch Gebied heeft in samenwerking met de Divisie Georganiseerde Criminaliteit van het Korps Politie Curaçao, zaterdagochtend 162 kilo cocaïne onderschept. De verdovende middelen zaten verstopt in drie jetski’s. Drie personen zijn hiervoor aangehouden.

De bemanning van de Super-RHIB, een eenheid van de Kustwacht, tussen Fuikbaai en het Spaanse Water, kregen zaterdagochtend drie jetski’in het vizier. De bestuurders van deze jetski’s gedroegen zich zeer verdacht bij het zien van de Kustwacht. Een van de jetski’s werd door een andere jetski gesleept.

Paketten
De bestuurders werden door het personeel van de Kustwacht gecontroleerd. Tijdens deze controle constateerde het personeel van de Kustwacht dat in een compartiment van de jetski, een groot aantal paketten aanwezig waren die waarschijnlijk drugs bevatten. Op dat moment gaf de bestuurder van de jetski gas en probeerde te vluchten door met hoge snelheid richting Caracasbaai te varen.

Achtervolging
De kustwacht stelde een achtervolging in waarbij de Kustwacht genoodzaakt was om waarschuwingsschoten te lossen om de verdachte te stoppen en aan te houden. Het lukte de verdachte echter met de jetski het strand op te varen en hij trachtte hierna ter vluchten.
Een opsporingsambtenaar die op het strand was, heeft vervolgens de Kustwacht geassisteerd en de 23-jarige verdachte aangehouden.

Cocaïne
In de jetski werd een groot aantal pakketjes cocaïne aangetroffen. De bestuurders van de twee andere jetski, een 30-jarige en negentienjarige verdachte werden eveneens aangehouden. Ook in deze twee jetski werd een groot aantal pakketjes cocaïne aangetroffen. De bestuurders van deze twee jetski’s zijn ook aangehouden. Bij nader onderzoek op de drie jetski’s werden in totaal 145 pakketten aangetroffen met een gezamelijk gewicht van 162 kilo cocaïne.

Onderzoek
De jetski’s, drugs en diverse andere artikelen zijn in belang van het verder onderzoek in beslag genomen en samen met de verdachten overgedragen aan de in de Caracasbaai aanwezige rechercheurs van de Divisie Georganiseerde Criminaliteit van het Korps Politie Curaçao. Door hen zal het onderzoek, tezamen met de Kustwacht, worden voortgezet.

5 reacties op “Kustwacht onderschept 162 kilo cocaïne”

 1. Er moet meer controle op dee jetsky’s komen,ze rijden vaak genoeg zeer hard en onverantwoordelijk terwijl mn aan het zwemmen is bij caracasbaai.
  Idd@rignald,lijken wel gasten uit de bon futuro!!!Maar zeer goed werk vd betreffende instanties!!!

 2. @ Rignald,

  Klopt. Er is ook zo’n groepje Aso’s die steevast iedere zondag om 6 uur bij Mambo Beach naar binnen varen en dan het gas opendraaien waar anderen gewoon aan het zwemmen zijn. NIemand die hen een strobreedte in de weg legt, ze doen gewoon waar ze zin in hebben.

  Met jetski’s is het eender als met de auto’s. Wie in een te dure auto rijdt, geen aantoonbaar inkomen heeft, of een inkomen waardoor je dat soort fratsen kunt betalen, moet maar eens uitleg gaan geven aan de belastingdienst.

 3. Ze moetend ie gasten op waterskis toch beter in de gaten houden.. Varen vaak asociaal en zonder vaarbewijs.. sommige lijken ook net uit bon futuro te zijn gekomen..

 4. opsluiten, poging tot moord ten laste leggen, immers drugverslaafden gaan dood aan die rotzooi.
  tweede aanklacht lid zijn van een criminele organisatie
  derde aanklacht financiering van een terroristen organisatie
  alles bij elkaar uit levering aan de USA en levenslang.
  Kustwacht en andere organisaties hopi bon trabou

 5. Bingo! Goed werk van al deze instanties.