• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ouders hebben de PAR benaderd met vragen over de toewijzing van schooluniformen, meldt PAR-lid Marilyn Alcalá-Wallé. Volgens Alcalá-Wallé komt dat doordat de regering onlangs heeft aangegeven dat alleen mensen die onderstand of minder dan het minimumloon ontvangen een aanvraag kunnen indienen.

Volgens de PAR hebben alle ouders of voogden volgens de Wet voor Verplicht onderwijs het recht om een aanvraag te doen. “Het zijn dus niet alleen mensen die onderstand krijgen degenen die minder dan het minimumloon ontvangen die in aanmerking kunnen komen.” De regeling voor schoolkleding was in handen van Fundashon Inovashon di Enseñansa na Kòrsou (FiDE).

Oproep
“Ouders en voogden die in een sociale situatie zitten en niet kunnen voldoen aan de Wet voor verplicht onderwijs, roepen wij op om een verzoek in te dienen bij Dienst Onderwijszaken om in aanmerking te komen voor sociale steun voor de aanschaf van schoolkleding voor hun kinderen.” Daarnaast geeft Alcalá-Wallé aan dat de overheid de wettige plicht heeft om elke zaak op zichzelf te beoordelen en een rapport op te stellen waarin het aangeeft of het kind in aanmerking komt voor een toelage voor de aanschaf van schoolkleding.

3 reacties op “‘Elke ouder moet een verzoek kunnen indienen’”

 1. Ik hoop, dat Jam zijn zoveelste blunder begaat en dat die schoudertax bij lange na niet opbrengt wat hij heeft becijferd. Ook hoop ik, dat iemand met geld voor een advocaat hierover een proefproces begint of dit allemaal wel mag.

 2. Gratis onderwijs maar is het ook kwalitatief onderwijs?

 3. als het onderwijs gratis is, dan is het ook gratis.
  het onderwijs mag dus niet inkomens afhankelijk zijn,
  dus gratis vervoer van en na school voor iedereen.
  gratis schoolkleding
  gratis schoolkampen
  gratis schoolboeken
  gratis schrijfmateriaal
  gratis zwemles
  ook hebben de leerlingen recht op onderwijs in lokalen die gekoeld zijn, het kan natuurlijk niet zo zijn dat de ene school airco heeft en de andere niet
  gratis onderwijs voor alle inwoners van ons land, dus niet leeftijd gebonden.

  kijk Wiels als je deze regels toepast dan ben je sociaal bezig, anders discrimineer je alleen maar en ben je alleen maar stemmen en zieltjes aan het winnen in een bepaalde bevolkingsgroep.