• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het College financieel toezicht (Cft) heeft vrijdag een plan van aanpak ontvangen van de regering. Het College zal binnen twee weken dit plan analyseren en beoordelen. “De financiële situatie is ernstig. Het licht staat op rood”, zei de voorzitter van het CFT Age Bakker twee weken geleden.

Het College heeft de regering op vrijdag 8 juni om dit plan verzocht en heeft de regering twee weken de tijd gegeven om dit plan aan te leveren. De regering heeft binnen deze termijn haar plan van aanpak ingediend bij het Cft.

Tekort
Curaçao sloot 2010 af met een tekort van 100 miljoen gulden. In 2011 kende het land een tekort van 160 miljoen gulden. Hierop zijn maatregelen voorgesteld, onder meer snijden in de ziektekosten en de pensioenen. Maar de invoering van die maatregelen duurt volgens het Cft te lang. Daarom moet het tekort voor 2012 op een andere manier worden weggewerkt.

Mening
Volgens minister George Jamaloodin (Financiën) is er wel reden tot zorg, maar kan men niet spreken van een ernstige financiële situatie omdat het traject om de structurele problemen die zorgen voor tekorten op te lossen, nog in volle gang is. Premier Gerrit Schotte gaf tijdens een persconferentie op 12 juni aan dat het Cft en de regering ‘verschillen van mening’. “De Cft kan advies geven aan de regering, maar maakt niet het beleid”, benadrukte Schotte.

7 reacties op “Cft analyseert plan van aanpak Curaçao”

 1. @ Gerrit Schotte, het Cft was en is niet van plan om beleid te maken, zij voeren gemaakt beleid uit. Staat wel erg stoer die opmerking van je maar ook hier sla je weer als een tang op een varken.

 2. @immy, nou begrijp ik waarom Jamaloodin gisteren zo chagarijnig thuiskwam, hij heeft eindelijk ontdekt dat dat telraam geen muziekinstrument is maar dat het voor wat anders bedoeld is.

 3. de 5 cent verhoging op de brandstof, is er al in de jaren 80 heeft de MAN onder leiding van Don Martina deze regeling in werking gesteld.
  Het volgende vraag ik me nu af waar is dat geld gebleven.
  Anderzijds deze regering kan zich wel voor doen als sociaal en betrokken maar iemands ideeën pikken van 30 jaar geleden is helemaal schandelijk.
  ja we zijn slim bezig , vooral als je gaat bijten naar iemand die je wilt helpen. Dat de lasten eerlijk worden verdeelt, daar heb ik geen problemen mee.
  Maar dan wel eerlijk, dus scherpere controles voor wat betreft inkomsten en vermogen.
  geen uitbetaling van loon aan derden , maar gelijk afdrachten door de opdrachtgever aan de belastingdienst en het SVB. Betere controles voor wat betreft onderstand, ambtenaren bestand te brengen op 50 %. Winstbelasting verhogen met 10 % en geen 10 jarige belasting vrijstelling voor buitenlandse bedrijven.

 4. Ach ja nu gaan we om de begroting heen werken met zgn schoudertax en potje van Schotte..

 5. En wel Sinterklaas gaan spelen met 5 cent per liter van de benzineprijs (waar slaat dit op?) voor sport en recreatie in achterstandwijken, waarvoor elke burger dus ONgevraagd MOET gaan betalen vanaf 2 juli a.s. …… ZONNESTEEK????

 6. Zorro, ik ben bang dat jam nooit in bezit is geweest van een telraam, hij weet niet eens hoe dat hulpmiddel werkt

 7. Hoe komt Schotte erbij, dat het Cft het beleid zou willen maken, want die brandt zich niet aan deze zooi. Ze willen gewoon, dat de cijfertjes kloppen en niet volgens het telraam van Jamaloodin en er mogen geen aanvullende schulden komen. Behalve de schouder zijn er nog meer lichaamsdelen waarop een extra belasting gelegd kan worden om de begroting kloppend te maken.