• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De advocaat van Francesco Corallo, Mirto F. Murray, eist een rectificatie van actiegroep Pro Pueblo. Murray doelt daarmee op uitlatingen die zijn gedaan door de actiegroep met onder andere als onderwerp ‘Regering Schotte in de macht van georganiseerde misdaad’.

 
Daarnaast kaart de advocaat de uitspraak ‘Atlantis World is eigendom van de Italliaanse maffiabaas Francesco Corallo’ aan. Volgens Murray zou deze uitlating impliceren dat zijn cliënt niet alleen lid zou zijn van de ‘Maffia’ maar daar zelfs een leidende rol in spelen, afgaande op de aanduiding ‘maffiabaas’.

Schade aan imago
Murray benadrukt in zijn brief dat zijn cliënt niet nu en ook niet in het verleden betrokken is geweest bij georganiseerde misdaad en is als zodanig nimmer veroordeeld voor zaken die te maken hebben met georganiseerde criminaliteit. Volgens de advocaat is het imago van Corallo en zijn ondernemingen schade toegebracht door deze uitspraken. “lmmers heeft u ervoor gekozen uw op geen enkele wijze nader onderbouwde stelling en suggestieve opmerking te moeten richten aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksre1aties van Nederland, Liesbeth Spies.”

Rectificatie
Murray eist van Pro Pueblo dat zij morgen voor 12.00 uur middels een persbericht de uitspraken rectificeren. “Uw uitlatingen zijn uitermate beledigend jegens mijn cliënt.” Pro Pueoblo zegt middels een brief aan de advocaat dat zij in de petitie die is aangeboden aan minister Spies, niet stellen dat Corallo is veroordeeld voor strafrechtelijke feiten die verband houden met de maffia. “Wij hebben geen bewijs dat uw cliënt een maffiabaas is in de door u beschreven zin. In zoverre is deze kwalificatie dan ook niet terecht.”

Reputatie
Pro Pueblo benadrukt in de brief de reputatie van Corallo. De actiegroep doelt daarmee op publicaties die onder meer melding maken dat Corallo de zoon is van de in het verleden veroordeelde Italliaanse maffia-ondernemer Guiseppe Corallo. Daarnaast kaart de actiegroep aan de cliënt van de advocaat wordt verdacht van corruptie rondom dubieuze leningen aan casinoketen Atlantis-BP. “Hoewel de term ‘maffiabaas’ in de petitie beter niet had kunnen worden gebruikt, geven de genoemde publicaties, en die betreffen slechts een klein deel van hetgeen dat op het internet is te vinden, wel aanleiding tot de constatering dat uw cliënt geen al te beste reputatie heeft.”

Brief van advocaat Mirto F. Murray
[scribd id=98120643 key=key-o21ory67ealb586hthk mode=list]

Brief van Pro Pueblo

6 reacties op “Pro Pueblo weerlegt uitspraken”

 1. Agree met Kasuari, iedereen in onze rechtstaat heeft dit recht.

 2. @ C. Weenink,

  Wanneer gebruik je slechts 1 nickname? Maar goed je zit altijd te zeiken over het gezeik van de overheid, overigens waar ik ook aan meedoe. Wordt er een keer gebruik gemaakt van iets waar een ieder recht op heeft in een rechtstaat, is het ook weer niet goed.

  Als jij je ooit met een advocaat moet verdedigen en je bent verdachte (bijvoorbeeld de verkeersboetes die je niet betaald) is het dan ook nog steeds een sneaky advocaat? Je moet gewoon niet zo zeiken, die man doet zn werk en ja nu staat die in jouw ogen aan de verkeerde kant.

  Hier wat stof tot nadenken voor je, als je uberhaubt nog wel weet hoe dat moet:

  Maar als je geen verdachten wilt verdedigen die ernstige misdrijven hebben gepleegd, heeft de advocaat toch misschien een verkeerd beroep gekozen. Gerard Spong vertelde dat hij iedereen zou aannemen als client, behalve Desi Bouterse, omdat onder de doden vrienden van Spong waren, en daarom veel te emotioneel bij de zaak betrokken zou zijn. Kortom, een advocaat mag wel een zaak weigeren, meestal gebeurt dit alleen als dit ten koste zou zijn van de professionaliteit van de advocaat of wegens een te grote emotionele betrokkenheid.
  bron: http://www.goeievraag.nl/vraag/advocaat-zaak-weigeren.183867

 3. Wat mensen bang zijn voor die gene die zelf kennelijk niet zuiver zijn!
  http://sxmislandtime.com/island-news/item/18838-arrest-warrant-issued-for-francesco-corallo-in-italy.html
  Ik denk toch niet dat, Italië die momenteel schoon schip aan het maken is, deze arrestatie bevelen uit geeft omdat hun moeders graag hun zonen terug willen zien! En als je zo zuiver bent waarom ben je voortvluchtig! Bang voor moeders?

 4. Zielige Murto Murray. Hij manifesteert zich middels zijn columns in lokale dagbladen als een intelligent en aimabel man, echter zoals vrijwel alle ratvocaten verandert dat 180 graden als hij geld kan verdienen aan een vermogend crimineel.

  Ik raad Pro Pueblo aan geen gevolg te geven aan het verzoek van Mirto Murray en lachend toe te zien hoe de rechter deze geldwolf onderuit haalt in het kort geding waarmee hij dreigt.

  Mirto Murray moet uitkijken niet in het rijtje met Terry Hernandez en Anthony Cijntje terecht te komen, maar hij doet er middels zijn schrijven wel een aandoenlijke (zie de vele taalfouten) poging toe.

 5. Hrt SchotteGAT is open.

 6. Misschien kan iemand even ter ondersteuning aan Pro Pueblo meedelen dat er op 2 juni j.l. een ‘arrest warrant’ is uitgegaan in Italie voor Francesco Corallo.

  “Reuters also reported that the other arrest warrants were issued against Francesco Corallo, who investigators consider as the ultimate owner of Atlantis-BPplus, and Antonio Cannalire, a person with interests in the gaming business and seen as close to Ponzellini”.

  http://sxmislandtime.com/island-news/item/18838-arrest-warrant-issued-for-francesco-corallo-in-italy.html